Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Használhatjuk a baby-kompot 7...

Használhatjuk a baby-kompot 7 hónapos lányomnál?

Figyelt kérdés
7 hónapos a kislányom. Ül már és szépen álldogál is. Nem sokat szoktam benne hagyni kb.10 perceket. Imádja. Az egész lakást körbejárja vele. Szerintetek nem korai? Egy kicsit elbizonytalanottam.( egy ismerősöm leszidott, hogy nem szabad beletenni, mert árt a mozgásuknak, gerincüknek, nem fog egyedül járni stb)
2008. nov. 17. 18:50
 1/9 anonim ***** válasza:
60%

Nekem azt mondta a védőnő, hogy egy kicsit bele lehet tenni, de tényleg nem szokták szeretni, mert aztán bennefelejti az anyuka és sokáig, hosszútávon állítólag tényleg nem jó.

A legjobb ha komp nélkül tanul meg járni az ő tempójában, és nem fog elkényelmesedni olyan könnyen. De ha néha néha beleteszed kicsit semmi baja nem lesz.

2008. nov. 17. 19:56
 2/9 anonim ***** válasza:
37%

Ha már felül és feláll a kicsi, nyugisan beteheted egy kicsit a kompba, a gyerekek általában nagyon szeretik.

És nem árt a mozgásuknak hiszen mozognak benne is, ha jól van a magasság beállítva.

És ne aggódj fog egyedül is járni, nem is olyan sokára.

Boldog babázást!

2008. nov. 17. 20:09
 3/9 anonim ***** válasza:
82%
Úgy látszik a védőnők álláspontja sem egyforma.A mienk határozottan elutasítja,mert nagyon nem tesz jót a babának.A dokim is így gondolja.A nagy fiam 16 éves,a dokink uaz,és már akkor sem ajánlotta.A pici 6 hós,és én biztos,h nem fogok venni neki sem.
2008. nov. 17. 23:59
 4/9 anonim ***** válasza:
64%

Fog járni szépen, ezzel nem lesz baj, csak a csípője még nem elég fejlett hogy elviselje a súlyt, meg a gerince sem. Később ovódás korban lehet majd csak látni a kezdődő gerincferdülés jeleit, meg kisiskolás korban. Igaz, hogy nagyon élvezi, meg neked is jó valljuk be, de inkább másszon a lakásban. Így erősödnek a gerinc melletti izmok a legjobban amik majd tartani fogják őt függőleges terheléskor. Én tutira nem tenném bele, inkább megtanítom mászni, de végülis a Te döntésed!

Gyógytornász anyuka

2008. nov. 18. 06:54
 5/9 A kérdező kommentje:

Gyógytornász anyukának:Hogyan tudnám megtanítani mászni? (Mert nem akar) Leírod nekem? Előre is köszönöm:)

Köszönöm a válaszokat a többieknek is:)

2008. nov. 18. 08:07
 6/9 anonim ***** válasza:
Négykézláb teszed, mögé térdelsz, elé raksz egy játékot 1-2m-re amit nagyon szeret, megfogod a kezecskéit és pakolgatod, egyik kéz-másik kéz, majd a lábak, egyik láb, másik láb. Amikor a kezeit már rakosgatja, akkor csak a lábait támasztod, hogy ne csússzon ki. Beletelik egy időbe mire megtanulja (jópár hét)de megéri. Rájött, hogy a kompban tud mozogni viszonylag kis erőkifejtéssel. Mászni azért komoly munka, úgyhogy eleinte utálni fogja. Ha van még kérdésed nyugodtan írj. Minden jót!
2008. nov. 18. 08:46
 7/9 anonim ***** válasza:
Én is sok pro és kontra véleményt hallottam már erről a témáról. Amit a gyógytornász anyuka írt, jól hangzik, csak én úgy tudom a védőnőmtől, hogy amit a gyerek nem akar csinálni, ne erőltessük. Az én fiam nem akar sem kúszni, sem mászni, áll, és fogja a kezem és megy, jár. Ezért vettem kompot, de abban nem nagyon szeret lenni. Max 10 perc, szerintem enyni nem káros, egyébként meg akkor jó a komp, ha már tudja tartani a súlyát szerintem. Szóval akkor most lehet tanítani mászni, ha ő ellenkezik?
2008. nov. 18. 09:22
 8/9 anonim ***** válasza:

Nekem a lányom nagyon szereti.Amíg nem tudott mászni,a komppal közlekedett.ha akarod beleteszed ha nem akkor nem.Megoszlanak a vélemények.Növe´rem mindkét gyereke benne volt,e´s nem 10 percekre,semmi bajuk.Unokanöve´rem fia is sokat benne volt,és neki sincsen semmi baja.Ha a lányom hiszte´riázik már földön,én beleteszem.Már magától feléll,megy a bútorok mellett,le´peget ha fogjuk a kezét.Már ült 4 hónaposan.Mindent magától csinál.Eröltetni semmit nem szabad.....

Cselekedj,ahogyan jónak látod.

10 hónapos kislány anyukája.

2008. nov. 18. 13:07
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat:)

Kipróbáltatom a mászást vele:)Szép napot mindenkinek:)

2008. nov. 19. 07:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!