Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért eszik hirtelen ennyit?

Miért eszik hirtelen ennyit?

Figyelt kérdés
35.hétre szültem a babám, egy hétig kórházban voltunk, majd haza engedtek. Kórházban is és itthon is eddig noszogatni kellett, hogy egyen. Ma viszont nagyon jó, túl jó az étvágya. Egy napig tápszert kellett adnom ,mert valamiért nem jött a tejem, majd mára a tejem is szépen jön, így ma újra azzal etettem. 400 lenne neki a napi mennyiség, ő 440-nél tart és még éhes. Pedig most evett. Egy órán belül kétszer kakilt. Most estére nagyon izgága is nem sír, csak ha leteszem akkor. Nem megszokott ez nekem. Ő eddig mindig aludt úgy kellett bele könyörögni az ételt. Most szöges ellentéte mindennek. Baj van szerintetek? Kaki színe állaga normális.
2019. nov. 11. 23:34
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Növekedési ugrás, telihold, front. Nincs baj, nyugi. 😊
2019. nov. 11. 23:49
 2/6 A kérdező kommentje:
De ő még csak 10 napos. Nem lehet növekedési ugrás
2019. nov. 12. 00:16
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A fiamnál gyakran volt ez. Ahogy telik az idő rájössz hogy ezt meg kell szoknod. Én is számolgattam a napi adagjait és megszállottan méregettem a súlyát de rájöttem mekkora hülyeség és csak bosszantom magam. Volt nap mikor a napi adagja felét ette,teljesen kétségbe coltam esve de a gyerekorvos és védőnő biztatott hogy a baba annyit eszik amennyi neki kell,és tudja mennyit kíván enni. Viszont volt és a mai napig van hogy jóval többet eszik mint "amennyit kellene".

Szerintem még mindig megnyugtatóbb ha többet eszik mintha kevesebbet,én örülök ha a fiamnak jó az étvágya. Ne görcsölj rajta,nincs ezzel semmi baj, ahogyan nő és fejlődik egyre többet fog. Nálunk volt hogy egyik napról a másikra 50-60 ml-el többet kellett adnom neki,ez ilyen.

Bocsi hogy hosszu lett,csak meg szeretnélek nyugtatni hogy ezen ne aggódj :) jó egészséget a picurkádnak és neked is

2019. nov. 12. 00:29
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Az elso hetekben szinte allandoan lehet novekedesi ugras barmikor. Gyakorlatulilag az elso idoszak egy osszefolyo novekedesi ugras, nemcsak 3 es 6 hetesen, majd 3, 6 es 12 honaposan lehet. Be fog allni majd ez. Anyatejbol ugysincs napi limit. Annyi lehet meg esetleg, hogy a tapszer kicsit kitagitotta a gyomrat, es most tobbet kerhet emiatt.
2019. nov. 12. 06:40
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Növekedési ugrásra bármikor lehet egy babának, az csak általánosan van hogy 1 hét (szerintem nektek most ez az), 6 hét, 3 és 6 hónap. De közben is bármikor lehet ☺️
2019. nov. 12. 08:53
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a megnyugtató válaszokat. Igazatok van, mindig más. Ma délután például megint úgy kell belenyomni. Lehet felcserélte az éjszakát a nappallal, mivel éjjel eszik sokszor.
2019. nov. 12. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!