Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mégis honnan tudom mikorok...

Mégis honnan tudom mikorok készen a második babára!?

Figyelt kérdés

A vágy megvan rá. Nagyon szeretnék még egy gyereket és idő is van bőven, ugyanis 24 éves vagyok a kisfiam most 2q hónapos.

Viszont újabban többször eszembe jut, hogy jó lenne megint atelni. Párom is nagyon szeretné.

Azt beszéltük meg, ha óvodás lesz a kisfiunk, bele vágunk a kistesó dologba..

De néha rettegek attól, h úristen akkor vége a jó világnak, egy gyerekkel még nem extra kemény (pedig hisztis a fiam) mégis úgy gondom, hogy kettővel sokkal nehezebb lesz. Még a terhesség is.

A szülés is riaszt, nagyon félek tőle. Nagyon-nagyon rosszul éltem meg, sok fájdalmam volt. (megérte, nagyok is, de akkor is rhadt egy érzés)

Félek, hogy rá menne a kapcsolatunk, sokat hallom, hogy a 2.gyerek után ment tönkre egy kapcsolat. A miénk jelenleg teljesen jó, mert van valamennyi időnk egymásra és anyukam is elbir egy gyerekkel. De kettőt hova teszek?

Havi 2x megyünk kettesben valahova (vagy ebéd vagy vacsora + kis séta)

Ahh.. Tudom, nagyon kacifántos az egész írás. A lényeg, hogy ti végül honnan tudtatok, hogy jöhet? Vagy sosem tudtátok biztosan, h készen álltok újra?

Kisfiam 15 hónapos koráig éjszaka minimum 7x de inkább 12 alkalommal ébredt fel. Mai napig 2x ébred legalább.

Ti hogy voltatok ezzel? Mennyi a korkulonbseg a gyerekeid közt? Jó alvó volt az első gyereked?

2019. okt. 31. 21:49
 1/9 A kérdező kommentje:

Mikor állok készen *

Nemtudom, h írhattam így el..

2019. okt. 31. 21:50
 2/9 A kérdező kommentje:
20 hónapos a kisfiam *
2019. okt. 31. 21:50
 3/9 anonim ***** válasza:
77%

Alapból nem akartam gyereket, de mikor az első a mi "hibákból" megszületett már biztos volt, hogy lesz testvére (nekem nagyon sz r volt hogy egyedül voltam).

2, nagyon max 3 év korkülönbséget akartunk, plussz mivel volt néhány "kívánsàgom" a tervezett gyerekkel kapcsolatban ìgy csak matekozni kellett egy kicsit és amikor eljött az idő nem volt mit tenni, nem védekeztünk tovább - 3 héten belül meg is lett a pozitìv teszt, úgyhogy a terv szerinti évben és hónapban meg is született a babánk, 2,5 év lett közöttük.

Az első gyerek remek alvó volt, de csakis kézben vagy hordozóban ringatva... Sok volt vele a szenvedés, cserébe a kicsit szinte észre sem lehetett venni - ekkor már a nagy is elvolt magának így több időm volt mint mikor csak 1 gyerek volt

2019. okt. 31. 22:55
 4/9 A kérdező kommentje:

De jó! Nagyon köszönöm, hogy megosztottad velem. Elgondolkodtató..

Nekem.van testvérem, de semmit sem érzek belőle és így volt egy gyerekként is. 3 év van köztünk, de nem is tudom... Nagyon nem érzem, h fontos személy számomra. Ezt talán a szüleink rontottak el.

2019. okt. 31. 22:58
 5/9 anonim ***** válasza:
90%
13 hónap van a lányaim között. Mindketten jó alvók, imádják egymást és könnyebb kettejükkel, mint mikor csak a nagy volt. Lassan jöhet a 3. 😊
2019. okt. 31. 23:30
 6/9 anonim ***** válasza:
69%

Másodikat várom egyébként is kettőt akartunk pláne, hogy első lány második fiú lesz úgy néz ki.

Lehet lesz aki itélkezni fog, de csokkal és fundamentával sikerült ház, és most babaváróval lett felújitva több babát nem szeretnénk.

2019. nov. 1. 08:15
 7/9 anonim ***** válasza:
75%

Kedves Kérdező! Teljesen átérzem a soraidat! Bennem abszolút ilyen érzések, gondolatok kavarognak. Nekünk a kisfiúnk most múlt 1 éves. Eleinte úgy gondoltam hogy 1,5 éves kora körül már jó volna próbálkozni újra. De most úgy érzem nem állok rá készen. Közben félig dolgozom is (elég speciális) nem vagyok sokat távol és teljesen be tudjuk osztani a férjemmel, de megmondom őszinten jól is esik neha kimozdulni. Úgyhogy mi most eltoltuk a második babát-legalább is a gondolatát- úgy kb ovis korra (de leginkább a nagy 3-4 eves korára). Tudom hogy igy vszeg kevebbet fognak együtt játszani, de most hogy megszoktuk az új élethelyzetet a babával nem szeretnék újra megint belevágni rögtön. Szóval igazából én csak azt tudom hogy még nem érzem hogy mennyire akarnám a másodikat. És biztosan fogunk is várni addig amig nem fogjuk az érezni mint az elsőnél, hogy nagyon akarjuk már :)

Persze hogy aztán majd mikor jön az megint másik kérdés.

Utolsónak: szerintem ebben semmi rossz nincs. Jó hogy vannak ilyen lehetőségek, és okosan teszitek hogy éltek veke😊

2019. nov. 1. 10:11
 8/9 A kérdező kommentje:

Szerintem sincs semmi rossz a csók-ban és a fundamentaban sem

Itthon kb csak így lehetséges.

2019. nov. 1. 18:15
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Még atgondolom. Van idő vegulis. De sokat gondolok erre.

2019. nov. 1. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!