Újszülöttnek milyen ágyneműt vegyünk?
Vettünk eddig 2 garnitúra 100% pamut ágyneműt amire nem kell huzat, gépen mosható. Viszont ez nem újszülötteknek való és a takaróját elég nagynak találom. Ráadásul nyárra szerintem túl vastag, télre pedig vékonykának tűnik. A takaró beteríti szinte az egész kiságyat, nem tud a baba álmában a takaró alá kerülni?
Olvastam, hogy újszülötteknek hálózsákot is szoktak venni, abból milyet érdemes?
A mózeskosárba is külön kell vennünk takarót?
előző vagyok, sorry...hálózsák ból van vastag vékony
szóval tavaszra őszre egy vékonyabb hálózsák elég, nyáron a melegbe meg egy body
ágynemü: nekünk sima vatelin töltésü van és akkora mint a nagypárnahuzat abba is húztam be neki az egy babának bőven elég nagy és vékony.
kispárna nem kell csak kb. egyéves korban akkor is a tök lapos változat.
hálózsák: nyárra nem kell csak amikor már hideg van úgy a jó hogy body van alatta és a hálózsák mérete az aktuális ruhaméretnél kettővel nagyobb tehát újszülöttnek 62-es és 68-as hálózsák legyen mert kényelmesen el tud nyúlni benne és sokáig -egy tél hosszáig - kihúzza benne.
mózeskosár nem volt de abba is elég egy az elején emlitett kis takaró esetleg egy elegánsabb pl. kötött v. horgolt takaró.
igen, azok a csomagok megtévesztőek a boltokban! mert pl a szettben található párnára semmi szükség nincs egy jó ideig (elég egy félbehajtott textilpelus a feje alá) a takaró meg túl nagy, valóban.
kis méretű (kb 1m x 1 m-es ) babatakaró kell, vékonyabb és vastagabb is, nyáron elég egy textilpelus, az jó könnyű - vagy ha nagy a kánikula, akkor semmi nem kell rá
Köszönöm a válaszokat!
Jól ránksóztak 10 ezer forintért olyan ágyneműszettet, ami egy darabig csak a helyet fogja foglalni... Pedig direkt mondtuk, hogy újszülöttnek lesz, az volt a válasz, hogy úgyis hamar nőnek a babák, jó lesz ez, minek vennénk fél év múlva újabb takarót. Csalódást érzek ilyenkor, mert vagy átvertek, vagy nem értik a dolgukat egyáltalán.
A következő gyerekkel már okosabbak leszünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!