Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan segíthetnék a babámon?

Hogyan segíthetnék a babámon?

Figyelt kérdés
A hozzátáplálás miatt nagyon kemény a babám kakija. Van, hogy nem is tud kakilni, ilyenkor két nap után kúppal szoktam segíteni neki. Szinte minden kaja fogja a hasát. Adok neki folyadékot bőségesen, őszibaracklevet, sütőtöklevet, de nemnagyon segítenek. Hallottam a Laevolac szirupról. Használja valaki?
2008. nov. 17. 13:22
 1/8 anonim ***** válasza:

igen, és bátran ajánlom, 2-3 óra alatt, vagy ha este adod neki legkésőbb reggelre mindent kipucol belőle, nem hasmenéses, híg, csak normális kaki formájában, és mivel gyógynövényes, nem árthatsz vele. persze ha mindig szorulásos, szerintem mutasd azért meg a dokinak is, nehogy baj legyen!

jó babázást, üdv: 8 hónapos pici anyukája

2008. nov. 17. 13:26
 2/8 anonim ***** válasza:
Én használtam a Laevolac szirupot,de nem nagyon segíttet,egy jó darabig sajnos a kisfiamnak is csak a kúp segíttet,aztán minden egyes ételhez kevertem olyan gyümölcsöt vagy ételt ami hashajtós,tea helyet 100%bébi őszi levet ivott, aztán a nővérem ajánlotta a kamillateát mézzel vagy cukorral és az segíttet,de mellette ugyanúgy adtam neki az üdítőt és nagyon odafigyeltem,hogy milyen ételt adtam neki és mivel kevertem,aztán ahogy nődögélt el is múlt neki.
2008. nov. 17. 13:30
 3/8 anonim ***** válasza:
41%
Adj neki éhgyomorra közepesen erősre főzött kamillateát jó cukrosan.Mézet nem szabad 1 éves korig adni a babának.
2008. nov. 17. 13:52
 4/8 anonim ***** válasza:
első válaszoló vagyok, szerintem ne adj cukrozott teát...nem tudom, miért lenne az jó, lehet, hogy valakinél beválik, de higgyétek el, hogy nem a cukor miatt, maga a kamilla a picikét hashajtó hatású. A sok cukortól a már meglévő fogai áznak a "fognyűvő" lében, azt éred el vele, hogy csak az édes löttyöt lesz hajlandó elfogadni, a vizet se nagyon, és az nemcsak a fogakat rontja, de hizlal is. Inkább akkor a 100%-gyümilé, meg a babának való rostos gyümilevek, de mindig adj vizet is,mindig adj vizet is, hogy szokja.
2008. nov. 19. 14:38
 5/8 anonim ***** válasza:

Nekema cukrozott kamillát gyerekorvos mondta,méghozzá sok cukorral.

Szerinted a levolac szirup mi????

2008. nov. 19. 22:51
 6/8 anonim ***** válasza:
most mi bajod ezzel? (???) én nem értem minek ilyet hozzátenni egy válaszhoz. Egyáltalán miért itt vitáztok???
2008. nov. 20. 07:38
 7/8 anonim ***** válasza:

A 2.válaszadó vagyok az igaz,hogy a Nővérem mondta a cukrozott kamilla teát,de én addig nem adtam a fiamnak amíg nem beszéltem a védőnővel és a gyermekorvossal,csak ezt nem írtam bele mert nem gondoltam,hogy vita lesz a cukrozott tea miatt.

A gyerekorvos és a védőnő is azt mondta,hogy nyugodtan lehet mézet is tenni a kamillateába cukor helyet,de nyugodtan rakhatok cukrot is mivel,hogy a baba egyből lenyeli a teát és nem a szájában tartogatja ezért logikus,hogy nem romlik el a foga tőle!!!

Én sem értem,hogy miért kell ilyenen vitatkozni,hiszen minden szülő más és máshogy gondolkodik mindenről,etetés,öltöztetés,nevelés,itatás,sétáltatás stb,ez az oldal nem azért van,hogy vitatkozzunk mások írásain hanem azért van,hogy aki szeretné megosztja másokkal a tapasztalatait és van aki megfogadja van aki nem ez így van rendjén,felesleges ilyen hülyeségen vitatkozni!

Azt azért még had tegyem hozzá,hogy természetesen az én gyerekem egészsége a legfontosabb számomra ezért sosem adtam neki semmi olyan dolgot ami ártana neki és előtte ne kértem volna ki a védőnő és a gyermekorvosunk tanácsát pl:most gyönyörű 2 éves a kisfiam a mai napig nem adok neki nyalókát,se semmilyen cukrot,a napi édessége annyi,hogy hogyha jó kisfiú akkor egy kis csokit kap!

2008. nov. 20. 13:15
 8/8 anonim ***** válasza:
Van egy 17 hónapos kislányom és pont ez a problémánk nekunk is.èn is a laveoloac szirupot használom,de mellette csak olyan dolgokat kap enni ami egyálltalán nem fogja a hasat.mennyi idos a babucid?Mert akkor talán tobbett tudnék segíteni?
2009. márc. 28. 23:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!