Mi történik a kis lelkével, ha sírni hagyom altatásnál?
Magyarul manipulál:P
De hát akkor te magad is látod,hogy nincs semmi baja,csak "szívat",ahogy te írtad.Akkor viszont csak jobb,ha te állítod le,mert bölcsiben,oviban a nénik nem fognak csak neki ugrálni,nem ő lesz ott egyedül nyilván tudod és akkor neki még rosszabb lesz,ha hirtelen nem foglalkoznak vele.
13:12!
Ma az a "trendi anya", aki a gyereke seggében lóg!
Szia!
Ha hallgatsz a megérzésedre, akkor ezek szerint "szivat", vagyis hiszti. De ez a párnaigazítgatós dolog nekem alapból is hisztinek tűnik. Ha félne, akkor azt mondaná, hogy félek, van ott valami a sötétben, vagy akármi, amitől fél. Miért ne mondaná meg?
Szóval most mindenképp végig kell vinned következetesen ezt az "elválasztást", mert meg kell tanulnia, hogy te vagy a főnök. Biztos valóban nagyon ügyes és okos, ezért is jött rá és alkalmazza is rendesen, hogy melyik az a módszer, amivel akárhányszor vissza tud hívni.
Nehéz helyzet, mert eddig ugrottál és így kicsit tovább fog tartani, de szerintem nappal is elmagyarázhatod neki, hogy mostantól máshogy lesz. Pl. "Anya mától az esti fürdés/pisi/vacsi/stb. után lefektet az ágyikódba, mond egy mesét, ad egy jóéjt puszit, megigazítja a takaród és aztán mindketten a saját ágyunkban alszunk." Nyugodtan mondd meg neki, ha igazítsd meg a takarót program van, hogy már ügyes nagy lány és mostantól neki kell vigyáznia a takaróra.
Mindenképp legyél következetes. Szerintem az nem megoldás, hogy továbbra is fogod a kezét míg el nem alszik, főleg úgy, hogy ha éjjel felébred akárhányszor visszamész és várod, amíg elalszik, mert azzal pontosan azt kapja meg, amit akar. (gondolj bele, hogy minden mással is így lesz?!) Szóval nem szuperanyaság vagy nem, de azért mégiscsak te vagy a szülő, akinek nevelni kell!
Igen, ma az a trendi, hogy a 6 évest is szoptasd és altasd apa meg anya között...ha valami oknál fogva 2 percnél hosszabb ideig sír a baba/gyerek, akkor sz@r anya vagy.
Együttérzek veled, hogy egyedül neveled a lányodat, de hidd el, semmi jó nem fog kisülni, ha továbbra is hagyod, hogy "szivasson". Ezt én is csináltam anyámmal, igaz én már akkor 6 (!!!) éves vagyok. Nem akartam semmi különöset, csak nem tudtam aludni, mindig kiabáltam, hogy Anyu, anyu, szomjas vagyok stb. Anyám egy darabig ugrált, aztán egyszercsak "nem hallott meg". És tudod, mi történt? nem kiabáltam többé. NEm történt semmi a kis lelkemmel, most már én is gyakorló édesanya vagyok, és vallom: nem szabad hagyni, hogy a gyerek a fejünkre nőjön. Pont ez az, ami káros a személyiségfejlődésükre, hiszen kell, hogy tudjanak leválni rólunk.
Én elhiszem, hogy van, akinek nem teher, ha a gyerek kezét szorongatja, amíg az elalszik, hát nekem az volna, és neked is az, máskülönben nem tetted volna fel ezt a kérdést.
Szerintem egy itatás és takaróigazítás után mondd meg neki, hogy anya álmos, és aludni szeretne, és egy ilyen nagy lánynak is már aludnia kell. Reggel találkoztok, addig pihenés. Utána már ne menj be hozzá.
És nem vagy rossz anya. Nem hiszem, hogy attól rossz anyák lennénk, mert a saját szükségleteinket is ki akarjuk elégíteni, nem csak a gyerekét. Nekünk is kell ennünk, aludnunk, nem? emiatt ne érezd magad rosszul.
Nekem még nem született meg a babám, de emlékszem a gyerekkoromra. Jó alvó voltam egy darabig, aztán 4-5 évesen elkezdtem iszonyúan félni a sötétben. Mindenféle szörnyektől is rettegtem. Ez a sötétben félés még a mai napig fenn áll. :( Néha még most is támadnak kósza gondolataim, amiket el tudok nyomni. A saját szobámban viszont nem megy az alvás, ha egyedül vagyok, bármelyik másban igen.
Szóval, nagyon nagyon féltem kiskoromban, rettegtem. Amit átéltem még később is a félelmek miatt, leírhatatlan volt. :(
Szerintem előbb győződj meg róla, hogy a babád mi miatt nem tud elaludni? Kérdezd ki, beszélgessetek a témáról. Ha nem a sötét és a szörnyektől való félelme miatt nem akar (tud) egyedül aludni, akkor jó ötlet a sírni hagyás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!