Mikor értette meg a babátok a tiltást?
Arra a pontra gondolok, amikor már tényleg értette. Ha bármikor, bármire mondtátok hogy “nem” vagy “nem szabad”, akkor azt lathatóan megértette vagy legalábbis megtántorodott.
Nekem a 9.hónaphoz közeledik a gyermekem és még sajnos egyáltalán nem érti. Van hogy rám se néz, ha tiltani próbálom, vagy elmosolyodik. Esetleg nagy ritkan 20-ból 1x betartja. De legtöbbször inkább sajnos méggyorsabb iszkolásba kezd, hogy tutira elerje amit akar. Szerintem nem érti és nem tudja hogy ezek a kifejezések mindig ugyanazt jelentik. Ha az apukája rászól, akkor arra jobban odafigyel, de ez sem állandó. Inkább 70-30%-ban. De ilyenkor is bepróbálkozik a dolgokkal.
El van késve ennek a megértésével?
(Annyit hozzáfűznék, hogy nyilvan tudom hogy a belső ösztöne hajtja és lehet hogy néha a tiltás ellenere sem fogja abbahagyni amit csinál vagy csinálni akar. De lassan úgy gondolom időszerű volna legalább jelét mutatnia, hogy megérti, vagy njncs igazam?)
Érti ő, csak nem foglalkozik vele
9-10 hónaposan ugyanígy volt a babám, de egyértelmüen látszott, hogy ha annyira nem is akarta, akkor hallgatott rám, tehát értette
16 hónaposan még mindig van, hogy "alkalmi süket"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!