Babátok/gyereketek mikor szokott le az ujjszopásról és hogyan?
Ovi végén-iskola elején szoktam le. Olyan fogszabalyzot kaptam, amibe bele volt építve egy kis rács. Alvásnal nem zavart, de az ujjam nem fért a szamba. Nekem lett utána rendes állandó fogszabakyzom is.
Az egyik kisfiam is szopja az ujjat, ugyan meg csak fel éves, de már felmerült, hogy nala vajon mennyire lesz nehéz a leszoktatás
9honapos volt. Egyszerűen "lerakta". Gondolom zavarta a mozgásban, nem volt "ideje" szopizni és egyszerűen elhagyta. Anyatejes egyébként nem cumizó baba volt.
Baratnom kisfia 4 éves, ha nyűgös v álmos akkor meg szopizza. Ő is anyatejes, nem cumizó baba volt.
Férjem és én is alsós korunkig szoptuk az ujjunkat.
Arra nem emlékszem, hogy eröltették volna Nekem a szüleim a leszokást de kb 8 -9éves koromra magamtól megérett a gondolat, h9gy leszeretnék szokni.
Utana tudatosan nem szoptam az ujjam elalvás előtt de még volt hogy éjszaka álmomba elkezdtem.
Végül már azt se csinaltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!