13 hónaposnak nem kevés a 8700 gramm?
Hallottam én már 28 hónaposat is,úgyhogy inkább elnézek már ezek felett,pedig az én 15 hetesemet sem 15 hetesnek mondom hanem 3 és fél hónaposnak vagy 5.én lesz 4 hónapos. 1 éves koráig fogok hónapokban beszélni mert utána már mivel ,,éves" letojom a védőnők és orvosok hogy mondják.
Egyébként nálunk sem hónapokban mondják az 1 évesen felülieket szóval nem megy mindehol így...
Lányom 3180/56-tal született, 1 évesen volt 9300/73, 15 hónaposan 10100/77.
Nem vastag, de azért vannak jó kis hurkás combjai, de magas is hozzá, szóval pont jó, szép kis formás.
Lányom 2420-al jött haza a kórházból, most 8400 gramm 8 hónaposa.
Még ő is elég pici, sok hasonló korú baba 10.000 gramm felett van.
Én ezeket szoktam megnézni. Az elsőn látszik, hogy úgymond az átlagnál lehet valamivel kisebb súlyú a lányod, a gyerekek 50 valahány százaléka nehezebb nála ebben a korban. Viszont ez nem feltétlen jelent bajt. Amit figyelned kell, hogy a növekedési üteme magához képest megfelelő-e, jó kedélyű-e, nem betegeskedik-e sokat. Szerintem ha ezekkel nincs gond, akkor nincs semmi gond ezzel a súllyal. Az is meghatározó, hogy nektek milyen a testalkatotok, hiszen genetikailag is lehet ilyen a lányotok. Megjegyzem, én nem szomorkodnék a helyedben, az én lányom 7 hónaposan 9 kg, már most félek, hogy egy évesen mennyi lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!