Mennyire káros a 100%-os gyümölcslé egy 18 hónapos kisgyermeknek?
Eddig kizárólag vizet kapott a kisfiam (szoptattam 13 hónapos koráig), ma mertem adni neki 100%-os gyümölcslevet, amitől az apja szó szerint kiakadt, hogy ne adjak a gyerekének "cukros szarokat".
Szerinte a csokiskeksz, a fagyi az más, mert az nincs egész nap a szájában, mint a csőrös itatópohara.
én higítanám neki fele-fele vízzel
főleg ha eddig csak vizet ivott
Attól függ, melyikre gondolsz. Pl. Hohes C, Sió, ilyesmi?
MErt van olyan, amit piacon, zöldségesnél veszel, 5l-es, az sokkal jobb. De tényleg hígítani kell.
Igen, Sió, Hohes C és társaik.
Nálunk a piacon sajnos nem láttam még zöldség-gyümölcsleveket.
De hozzáteszem, hogy csokiskekszet és fagyit is eszik a fiúnk, szóval nem voltunk eddig ez a "csak egészségeset, biot" adjunk a gyermekünknek elv követői annyira.
Sok gyümölcsöt, zöldséget, főzeléket eszik, de hetente többször kap édességet is.
én adtam neki már 1 éves korában, vízzel higítva, kb fele fele arányban, vagy több legyen a víz
az én kisfiam sajnos nem igazán issza meg a sima vizet, ezért adok neki, így legalább iszik
meg szerintem ez nem káros, mivel 100 % gyümi, és szerintem még mindig jobb mint pl hipp instant tea, abban van hozzáadott cukor
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!