Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Inteligencia kerdese az, hogy...

Inteligencia kerdese az, hogy a gyerek kesobb tanul meg beszelni?

Figyelt kérdés
Fiam 1eves es 10honapos,ket nyelven beszelunk hozza lehethogy ezert sem beszel meg,csak egy par szot mond ki,meg latom rajta,hogy probal,de meg nem tudja kimondani,baratnom kislanya meg mar ugy beszel mint mi felnottek,mar enekel is.ugyanannyi eves.persze nem akarok itt hasonlitgatni,mert minden gyerek mas.De erdekelne,hogy ez az inteligencia kerdese,vagy valami mas.
2010. júl. 16. 13:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Oh kedvesem nem vagytok elkésve:)Sőőőt:) Kétnyelvű, tehát később kezdi alapból.

DE

ugye te a te nyelveden, a párod pedig az ő nyelvén beszél? Mert nem szabad keverni a kettőt:))

2010. júl. 16. 13:44
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem! ugyanúgy, mint ahogy a mozgásfejlődésnél sem jelenti, hogy ha egy baba 9 hósan jár, hogy futóbajnok lesz! Lehet hogy az lesz futóbajnok, aki csak 15 hósan kezdi! semmit nem jelent! amúgy me g a kétnylevű babák általában az átlagnál később kezdenek beszélni!
2010. júl. 16. 13:44
 3/12 A kérdező kommentje:
koszike.igen meg nem vagyunk elkesve,csak ha latom ahogy a kislany beszel az enyem meg meg egesz mas szinten van,picit hulye erzes,de imadom az a fo.;-)
2010. júl. 16. 13:47
 4/12 anonim ***** válasza:
53%

nem vagyok szakértő de úgy tudom, azt tanultam annak idején, hogy a beszédnek leginkább az első év táplálkozásához van köze. akkor erősödik meg a száj, nyelv izomzata. tehát egy nagyon sokat szopizott baba előbb tud megtanulni beszélni. de nyilván neki nehezebb mert két nyelvet kell megtanulnia és gondolom még ezeregy dolog közrejátszik.

azt egyáltalán nem gondolom, hogy intelligencia kérdése lenne

2010. júl. 16. 13:47
 5/12 anonim ***** válasza:
53%

IQ-ra gondolsz?

Szerintem inkább azt mutatja, hogy reál vagy a humán tárgyakhoz lesz majd tehetsége, ha iskolába jár.

A reálosok később tanulnak meg beszélni.

Sajnos csak én beszélek nyelveket a családban, nehéz de nem lehetetlen, hogy egy személytől tanulja meg mindkettőt. Angoltanárnő barátnőmnek sikerült. A lányom 4 hónaposan már megszólalt, de angolul, szerencsére attól függően utánozza a szavakat, hogy éppen melyik nyelven beszélek hozzá. Most éppen egyensúlyban van a két nyelv, de nehéz ezt megtartani.

2010. júl. 16. 13:49
 6/12 A kérdező kommentje:
15honapos koraig szoptattam,1eves koraig majdnem minden3oraban kerte.elegett szopott:-)
2010. júl. 16. 13:49
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj, véleményem szerint az égvilágon semmi köze az intelligenciához. Szomszédunk kisfia bőven elmúlt már két éves, mikor beszélni kezdett, most 4 éves, és eszméletlenül okos, rafkós, ügyes kissrác. Kislányom az ellenpélda olyan szinten, hogy 17 hónapos, és egyfolytában beszél, de tényleg, folyamatosan nyomja, csak egy kukkot nem értek belőle. Pedig biztosan értelmes közlendője van, mert ha megkérem, hogy mondja már el mégegyszer, ugyanazzal a hanglejtéssel és hangokkal ugyanazt eldarálja. Mondókázik, énekel, csak azt sem lehet érteni, max. ha énekel, a dallamot ismerem fel. Én meg persze emiatt aggódom, hogy nincs-e vele valami baj, hogy nem lehet egyáltalán érteni, amit mond. Ha csak egy-egy szót mond, azt gyönyörűen kimondja (alapok, mint anya, apa, baba, mama, iszi, mámmá, cica, vava és ilyenek, a legújabb a tűzcsap, amit kimondott, hát hülyére röhögtem magam), de ha ledarál egy hosszabb mondatot, abból egy szót sem lehet érteni.
2010. júl. 16. 13:59
 8/12 A kérdező kommentje:
kislanyod nagyon ugyes.egy picit hasonlofiam,o is ha csak szavakat mond ok,papa,mama,cica,kuta(kutya)stb..aztan meg elkezd beszelni,de be nem al a szaja,de csak a sajat nyelven.es mindenkihez igy szol,magolja magolja mindenkinek,csak senki sem erti.feltem egy picit,hogy normalis e,hogy mar ennyi evese,n sajat nyelven motyog,mar ilyenkor kene egy par szavat ossze tennie.vagy nem?remelem bele jon
2010. júl. 16. 14:14
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
A reálos, humános dolgot cáfolnám. Én előbb beszéltem, mint jártam, és felnőttként matematikával foglalkozom.
2010. júl. 16. 14:20
 10/12 anonim ***** válasza:
64%

Tudom, hogy a reálos humános dolgot még nem bizonyították tudományosan, és van, akinek mindkettőhöz van tehetsége.

Ez inkább "népi" megfigyelés, mondjuk.

2010. júl. 16. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!