Csökkenthetem a három hós babám étkezéseinek számát?
Szia!
Nekem is tápszeres volt a kisfiam, igaz nem volt kisebb.
Ő sose evett naponta 8szor, már a kezdetektől fogva 6-7 alkalommal.
Ha napi mennyiséget elosztod 6-7 evésre, akkor egy alkalommal többet fog enni, és hátha nem 3 óránként lesz éhes, hanem csak 4.
Szerintem 3 hónaposan már nem kéne éjjelente felrázni, hogy egyen.
Én sose tettem! Az alvásra is ugyanúgy szüksége van, mint az evésre.
Nekem 3 hós korától kezdve csak napi 4szer eszik, és így is szépen fejlődik. A dokinő úgymond örült is,hogy ilyen hamar átállt a napi 4 evésre. Én meg annál idegesebb voltam, hogy nem-e baj. A baba tudja hogy mikor akar enni.
Én sem kelteném fel, ha a gyarapodása megfelelő. Az hogy kicsi, még nem ad okot arra, hogy éjjel is felkeltsd. Egy ekkora baba már nyugodtan végigaludhatja az éjszakát.
Lányom kicsi kora óta este 9-től alszik reggel 8-ig, egyszer kel fel éjjel enni, de van hogy csak reggel 6 az az éjjeli kelés:-)
De ettől függetlenül megpróbálhatsz többet adni neki kicsit, ha megeszi, de ha gyarapszik, nem kell:-)
Szia!
Ne keltsd fel éjszaka, ha átalussza, akkor inkább nappal egyen többet. Az én babám 2 hónapos kora óta alussza át az éjszakákat és nekünk is nappal pótolta az éjszakai mennyiséget. Majd úgy is át fog állni a 4 óránkénti evésre, és akkor nem fog 8-szor enni. Amúgy mennyit eszik egy étkezés alkalmával?
Azt mondjuk megteheted, hogy megnöveled az étkezések adagját és akkor biztos lecsökken a számuk. De akkor elképzelhető, hogy egy kicsit változni fog a napirendetek is, ha már van egy kialakulóban.
Nyugi, lesz olyan idő is, hogy nem akar majd enni a babád, nekünk is az elején zabált, most meg örülök, hogy amit leírok azt megeszi.
Mi is tápszeresek vagyunk, mi már 3,5 hónapos kora óta maradtunk a 150 ml víz és 4 kanál tápszernél. Mi már kiváltottunk egy étkezést kompletten tejpépre és már lassan még egyet, de a tápszer mennyiségét nem sikerült tovább növelni 3vagy 4*150 ml víz és 4 kanál tápszer, nem hajlandó többet inni.
Ha kell valamilyen segítség írj privátot és szívesen válaszolok!
Boldog babázást kíván majdnem 6 hónapos anyuka!
Szia!
Négy és fél hónapos a kicsi lányom, és 2,5 hónapos korától naponta csak négyszer eszik, igaz 200 ml-t. Most növeltem az adagját így háromszor eszik 240 mlt-t, estére pedig 275 ml-t. Próbáltam elosztani, de egyszerűen a kevesebb mennyiségtől ordít perceken keresztül. Szerintem nyugodtan csökkentheted az étkezések számát, a baba úgyis tudja neki mennyire van szüksége, ha nem bírja megenni egyszerre a megnövelt adagot, hidd el, ott fogja hagyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!