Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek tényleg nincs...

Szerintetek tényleg nincs mesterséges színezék a babakajában?

Figyelt kérdés

Most evett a kislányom bolti kész kaját, le volt nagyon árazva, gondoltam kipróbáljuk (1 éves kortól adható kész kaja). Ha nincs időm főzni, akkor van itthon egy-egy vésztartaléknak.

Ilyet még nem vettem, ez valami paradicsomos spagetti.

Hát nem tudom...

A saját paradicsomos kajáim után nem kell beáztatni éjszakára a gyereket, ez meg csak aktív szappanozás hatására volt csak hajlandó elengedni a kislányom bőrét...

Nem fura?

2010. júl. 15. 14:51
 1/10 anonim ***** válasza:

Nem lehet, hogy cékla a színezék?

Nem hiszem, hogy van benne mesterséges színező. Legalábbis remélem :)

Én is szoktam venni bébiételt a másfél évesemnek. Bár paradicsomosat nem, mert azt nem szereti.

2010. júl. 15. 14:53
 2/10 anonim ***** válasza:
52%
Biztos hogy van benne, legalábbis a régebbiekben tutira volt. Én emiatt kötöttem ki hat hónaposan két hétre a kórházban...tartósítószer allergia arra a babakajára, amiben elvileg nincs tartósítószer...
2010. júl. 15. 14:56
 3/10 anonim ***** válasza:
52%
Egyszer én is vettem egy paradicsomos bébiételt,3/4 részét megette aztán kb.2 perc múlva viszontláttam az összeset a szőnyegen.Tuti hogy van benne valami mert alig bírtam kitakarítani a szőnyegből meg a gyerekről is.Hiába töröltem ,mostam nem akart lejönni.Úgyhogy szerintem van benne.
2010. júl. 15. 15:02
 4/10 anonim ***** válasza:
én a saját készítésű répafőzelék színét is alig bírtam levakarni a popójáról,lehet zöldséggel szineznek.
2010. júl. 15. 15:05
 5/10 anonim ***** válasza:

Én nem hiszek ezekben a mindentől mentes-steril humbukokban...

Ha húsos, és tartósítószermentes, miért nem kell hűteni?

Nálam is van itthon, vésztartalékra, de én főzök neki mindig.

2010. júl. 15. 15:30
 6/10 anonim ***** válasza:
egyetértek az utolsóval. Szerintem is van benne, csak nem mesterséges szinezéknek hívják, hanem valami másnak, amit mi nem ismerünk. Én is magam készítem a kajákat a picinek, de vésztartaléknak nekem is van itthon. Én a gyümölcsös bébiételektől kapok frászt. pl: vilmoskörte. Összetevők: 50% körtepüré (!!!!!!!!!!!!!), víz, rizskeményítő!!!!, rizsliszt !!!! pff. na inkább leturmixolom neki a körtét, vagy bármi mást.
2010. júl. 15. 15:49
 7/10 anonim ***** válasza:

Hát én nem tudom csak a Hipp-et és néha a kecskemétit veszem. Nekem úgy tűnik nincs benne szinezék, a sárgarépás barackos dolgok narancssárgák, de ha magam készítem akkor is.Az áfonya alma olyan seszínű a szilvával együtt. Eddig csak ezeket ettük a többit még nem figyeltem meg.

Egyébként az utolsónak: azért nem kell hűteni mert vákummal van lezárva (tudod pattan a teteje mikor bontod) és így nem tud erjedésnek indulni, de mikor már kibontottad szépen írja az üvegen hogy hűtőben 24 óráig tárolható. És tényleg így van, mert az egyiket 4 napra a hűtőben felejtettem és elég erjedt volt, annyira hogy én akartam megenni, de nem volt hozzá gusztusom. Ha lenne benne tartósítószer hűtőben 4 nap alatt nem erjedne meg.

2010. júl. 15. 15:54
 8/10 anonim ***** válasza:
Azt mondjátok meg mitől áll el 2011-ig??Most kaptam 2 üveges kaját de nem mertem kibontani mert barna és víz van a tetején.Gusztustalan.
2010. júl. 15. 15:59
 9/10 A kérdező kommentje:

Én is szívesebben adom a saját kajánkat a manónak, ezek a vésztartalékok olyan napokra vannak, amikor vagy nem főzök, én meg csak épp futtában eszek, vagy a mi ételünket éppen nem fogadja el miss Válogatós.

Próbál már egyedül enni, és hát... a fél konyhát be kellett áztatnom, és csak domestos-szal jött le a narancsszín.

2010. júl. 15. 19:54
 10/10 anonim ***** válasza:
Azért áll el addig mert teljesen oxigénmentesen van lezárva. Mikor bontod ki az üveget kattan is egyet a vakum miatt.Az oxigén alapfeltétel ahhoz hogy valami megromoljon. Ezért van az ha felbontod akkor hűtőben kell tárolni. Színezék szerintem a megbízhatóbb fajtában nincs, mi univert használunk amivel meg vagyunk elégedve de azt hogy a megbízhatatlanabb fajtákba mi kerül azt nem tudom...talán üveg szilánk.
2010. júl. 16. 06:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!