Miket főztök és napjában hányszor másfél év körüli babátok mellett?
Én ebédre csinálok neki ált. valamilyen főzeléket, ami gyorsan meg van. Ezt délelőtt szoktuk együtt a lányommal elkészíteni. (Krumpli, borsó, kelkáposzta, tök, stb. ma pl. sóska volt krumplival. Azt eszi a déli alvás előtt. ( ő már csak egyszer eszik). Én is ebből szoktam ebédelni. Ebből marad délutánra is. aki kér belőle, Apa, vagy a nagyok, ha hazajönnek az oviból. Amikor a kiscsaj elalszik, akkor szoktam még főzni Apának is, (meg aki kér), valami laktatóbbat, húst krumplival, rizzsel, vagy valami 2. főtt ételt. (Lasagne, húsos túrótorta, tortilla, tészta husival, gombapöri, húsból pöri, kint sütök a kertben grillrácson, rakott krumpli, húsos rakott cuccok, rakott karfiol, rakott kel. ) szóval ilyesmi a második étel amit szoktam főzni . Amikor felkel a lányom, kap valamilyen gyümit, elmegyünk a nagyokért az oviba (nem, most, ált. most itthon vannak ők is), hazajövünk , olyan 6 felé vacsizunk, ki mit... ált. kettő közül választhatnak. A pici ilyenkor kap olyat, amiben hús is van. Ő tejallergiás, így este speckós tápszert kap lefekvés előtt.
ja, a halat elfelejtettem írni, az is sűrűn van.
Reggelire vacsira lányommal hideget eszünk, kenyér valamivel vagy péksüti, férjem pedig azt vacsorázza amit ebédre főztem.
Ma pl. Gyümölcsleves túróstésztával az ebéd.
Minden másnap főzelék van pl. tök borsó karfiol kelkáposzta zöldbab sült virslivel kolbásszal vagy csirkecombbal.
Ragulevest szoktam készíteni, csirkeszárnyból meg mindenféle zöldségből ami itthon van, borsó répa krumpli.
Spenótos tészta, spagetti túrós tészta. Burgonyapürével fasirttal rántotthus natur vagy valamivel pácolt csirkemell teflonban lesütve, hasábburgonya sült virslivel kolbásszal, hurka, rakott karfiol rakott kelkáposzt, tepsiben burgonya tarjával lesütve, paradicsomos gombóc, ezek amiket főzök ès szereti lányom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!