Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi idő után lehet látogatn...

Mennyi idő után lehet látogatni egy újszülöttet?

Figyelt kérdés
Nekem nincs még gyerekem, a testvérem a héten szült. Alig várom már, hogy lássam már a babát, de a tesómat nem "stresszelem" ezzel, majd szól, ha mehetünk. Anyósom szerint 3 hétig nem találkozhat a baba mással a szülőkön/orvoson kívül, nehogy elkapjon valamit. Ez tényleg így van? (Nyilván kivárom, ha igen, csak kíváncsi vagyok)
2019. szept. 8. 18:16
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk tesóval nem szívóznék, akár 2naposan is láthatná a babát.

Amúgy anyósod sem akarja 3hetes kora előtt látni?

szerintem a szűk család nyugodtan látogathat, amíg a gyermekágyas nőnek ez nem teher. Szóval beugrasz 10-20 percre, megcsodálod a kiságyban szuszogó csomót (ha éppen ébren/kézben van, akár meg is foghatod, amíg anyu elszalad pisilni egyet), megkérdezed, tudsz-e segíteni, szükség van-e valamire, mikor jöhetsz legközelebb, szia, helló.

Kézmosás, ruhádra textilpelus, ha felveszed a babát, nincs puszi, nincs arcsimi, anyukának viszel gyümölcslevet, alkoholmentes sört, akármit (csokit :D), és ennyi.

Ha hiszed, ha nem, a baba számtalan emberrel találkozik, mire egyáltalán a kórházból hazaér. Senki nem üríti ki az épületet, utcát, amíg kikerül a kocsiba és majd onnan bekerül a házba.

Nek kell direkte fogdosni, betegség legkisebb gyanuja esetén nem kell a közelébe menni és máris nem lesz semmi gond.

2019. szept. 9. 09:13
 12/12 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. Biztosan meg fogom tudni beszélni a testvéremmel, csak nem akartam feleslegesen nyaggatni, ha "köztudott", hogy 3 hétig úgyse mehetek. De akkor így bízom benne, hogy tudni fogja, mikor ugorhatok be egy rövid időre.

Aki kérdezte, hoyg az anyós nem akarja-e előbb látni: az én anyósom mondta ezt, a testvérem gyereke neki azért elég távoli rokon, ők max ilyen nagyobb családi eseméyeken szoktak találkozni.

2019. szept. 9. 09:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!