Gond, ha 9 hónapos babám nem sok mindent mond még?
9,5 hónapos a kisfiam, és csak annyit "mond", hogy te-te-te, dá-dá-dá-dá, bá-bá-bá-bá, ne-ne-ne-ne, sziszeg, mint egy kígyó, és egyetlen szó van, amit határozottan kimond: nem! Talán azért, mert ezt sokszor hallja tőlem. :)
Én nem aggódom, akkor Te miért tennéd?
Blabla. És milyen korú gyerekek anyucijai mesélik ezt?
El ne hidd! Van, aki csak 2 évesen kezd el beszélni.
Aki azt állítja,hogy ilyen korú babák sok mindent mondanak,az csak dicsekszik.
9 hónaposan már mindent megértenek,és mutogatással meg is tudják értetni magukat. Sok mindenre haysonló "szavakat" használknk,mint a te babád is. Ezeket csak a szülők értik meg. Majd másfél-két éves korukban kezdenek el valóban érthető szavakat mondani. Rendesen beszélni pedig sok pici,még kétévesen sem tud.
Majd fél év múlva kezdhetsz el esetleg aggódni,de akkor is felesleges lenne.
Semmi baj nincs vele.
Amúgy az igaz amit az egyik válaszoló írt, az anyuka értelmes szót hall ki belőle az én fiam 4 hónaposan azt mondta "Hülye vagy" persze nem mondott ilyet csak úgy hangzott..
A kislányom 9 hónapos lesz jövőhéten. Szókincse: bábá-bábá, ápá-ápá, gigigi, hej-hej, hő-hő. :D Szóval nem beszél, mert még nem is kell neki.
Az ápá-ápá-be bele lehet magyarázni az apa-apát, de szerintem csak gyakorolja ezt a szótagot és nem tudatos.
Viszont egész nap berreg és visít, mint egy kis vércse.
Szóval ne aggódj, még ilyenkor nem beszélnek a babák.
"Sok mindent mondanak" = maximum gagyognak, vagy babanyelven neveznek meg pár dolgot.
A lányom 18 hónaposan is csak pár szót mondott, aztán 2 évesen beindult.
Logopédus vagyok, mint szakember nem aggódtam, de anyaként szerettem volna, ha már az én gyerekem is többet beszélt volna akkoriban.
Ha majd 2,5 évesen sem akaródzik neki a beszéd, akkor esetleg keress meg szakembert, addig meg nyugi. De miért is lenne gond? Be fog indulni a csemetéd.
Még annyi, hogy én is ki vagyok akadva, hogy sok a "szuperbébi". Beszének, egyedül esznek, sőt szobatiszták...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!