Miből látszik, hogy egy babával "foglalkozva van"?
Nekem is ezt mondják.
Pedig szerintem kifejezetten keveset foglalkozom vele.
Nem azért, mert nem szeretnék, hanem egyszerűrn nem hagyja, vagy épp főzök stb
Pont mint a 6-os válaszoló. Mindig csak pislogok mikor elhangzik ez a kijelentés. És igen sokat foglalkozom a gyerekkel, kb egész nap. Hisz vhol akkor is vele foglalkozom mikor főzök vagy takarítok mosogatok mosok, közben ott sertepertél körülöttem, segíteni szeretne, hagyom, vagy míg kiterigetek énekelek neki vagy beszélgetünk a kedvenc kisautójáról. Na és... ez a dolgom, ezért vagyok itthon, nem is tudnék másképp tenni. (Igen most netezek, mert déli alvás van, ami anyának netidő :)
Ez a mondat lassan egyenlő a na és jó baba? kérdéssel. Ha 20 perccel korábban látnak lehet hogy épp magamból kikelve veszekszem vele mert ma már 20jára próbálta kitépni magát a kezemből, elszaladni, vagy kiszaladni az útra. Vagy neki van rossz napja és fél méterenként vágja földhöz magát vmi apróság miatt is, hisz 2 éves dacos pasi. Ennyi. Ezek a mondatok számomra egyenlőek a jaj de jó idő van ma... kezdetű mondatokkal.
Voltunk a boltba tegnap, ő ült a bevásárlókocsiba én meg adtam a kezébe a dolgokat, amiket vettem, ő szépen belerakosgatta a kosárba. A gyümilevétől nehezen vált meg, de bele tette. Mondtam neki, hogy ha kifizettem, megihatja. Kipakoltunk együtt a kocsiból, majd fizetés utan kinyitottam a gyümilevet és mondtam neki, hogy anya megkóstolja és ihatja. Tettük vissza a kosarat, mikor egy néni megállt mellettem (kb70+) és mondta, hogy végig figyelt a boltba, hogy milyen jól foglalkozok a gyerekkel.
Szerintem ez nem azt fedi, hogy hány foglalkozasra járatod, hány ezer kézségfejlesztő jatékot veszel neki, hanem ténylegesen ott vagy vele, egészségesen kötődik hozzád, tudja, hogy ha fél, faj valami oda mehet hozzád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!