Hat hónapos múlt a kislányom, de még nem fordul hasra sem vissza. Milyen gyakorlatokkal, módszerekkel tudnám rávezetni erre?
2010. júl. 14. 12:51
1/8 anonim válasza:
ha 6 hónaposan se fordul, meg kell említeni a 6 hónapos státusz vizsgálaton az orvosnak és ő tovább küldi neurológushoz aztán gyógytornára.
gyógytornász biztos fog mutatni gyakorlatokat amit otthon is tudtok csinálni!
2010. júl. 14. 12:57
2/8 anonim válasza:
Te írtál reggel is? Kérd szakember segítségét, ő látja, hogy milyen folyamat maradt ki nála és azt kezeli szakszerűen. Utána neked is kell otthon tornáztatnod majd, de az ő általa mondott gyakorlatokat kell majd csinálni. Mi nem vagyunk szakemberek és a lányod mozgását sem látjuk így. Ha valóban aggódsz érte, ennyit megér.
2010. júl. 14. 13:00
3/8 anonim válasza:
Nem akarlak riogatni de ez azért veszélyes is lehet hosszú távon.a barátnőm babája szülés közben oxigén hiányos lett és kezdődő tüdő gyulladással engedték ki,a mama szüléskor magas vérnyomásos lett ezért lett ,aztán ő is csak ezt vette észre,hogy nem akar a baba úgy fejlődni,nagy nehezen kitalpalta hol van ilyen csoport ahová minden nap vinni kellett a babát tornáztatni,de ahogy elmesélte nem volt egyszerű ,mert igen fájdalmas volt a babának a letapadt izomzat miatt,több mint egy évig csinálták ezt,hogy délelőtt torna-du otthon torna amit megtanultak,persze mikor már elindult a fejlődésben játékokkal össze kötött gyakorlatokkal..most 4éves a kislány már elérte szerencsére a neki való fejlődési szakaszt de nagyon megszenvedtek.A dühítő az volt,hogy fogadott orvosa volt,ezeket a dolgokat nem is tudták mikor haza jöttek a kh-ból-az oxigén hiányt és a tüdő gyuszit és a védőnő és a gyerekorvos is leszrata a dolgot,ráhagyták,mondván majd feljlődik a saját ütemében..csak neki az anyai megérzések erősebbek voltak és csak ment a dolog után,és a terápiás csoportban mondták neki,hogy sok baba sajnos ezért elmaradott és később ezért vannak akár tanulási nehézségei is ,mert az anyuka nem veszi időbe észre vagy egyáltalán nem kezelteti..ez az eset Debrecenben volt,ha esetleg a környéki vagy meg tudom kérdezni hol van ez a csoport...
2010. júl. 14. 13:11
4/8 anonim válasza:
Az en babam 7-8 honaposan fordult meg hasrol hatra es 8,5 fel honaposan mindket iranyban.Abszolut nem beteg es nincs lemaradva ,lusta volt.most mar 10 honapos maszik,felall,kezet tartva setal.Azert javaslom nezesd meg egy orvossa,minden baba mas
2010. júl. 14. 13:33
5/8 anonim válasza:
Nézesd meg egy dévényes gyógytornásszal, majd ő megmondja, hogy van-e izomtónus probléma vagy csak lusti kicsit!
2010. júl. 14. 14:49
6/8 anonim válasza:
Én is a dévényes gyógytornászt ajánlom. Az én babám koraszülött volt.Most 6 hós (korrigálan 4, mert 2 hónappal előbb született) Dévény tornára 3 hónapja járunk és forog hasról hátra, hátról hasra mindkél irányba, kúszis és pár napja hasát emelve mászni próbál. Nagyon jó hatássl van rá. Szrintem nézesd meg.
2010. júl. 14. 21:09
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
A 6 hós vizsgálaton említettem ezt a gy. orvosunknak, aki ajánlott egy gyógytornászt. Azt mondta, ha 2-3 hét múlva sem forog, akkor hívjam fel. Csak tudni szerettem volna, addig itthon hogyan tornásszunk. Azt szoktam csinálni, h hempergőztetem, és a holtpontnál megtartom, hátha átlendíti magát, vagy néha én átlendítem... Remélem ezzel hasznára vagyok...
Amúgy nagyon mozgékony baba, remélem nincs neki ilyen letapadása. =O
Ő is koraszülött, egy hónappal korábban érkezett. emiatt mondta az orvos, hagyjunk még egy kevés időt neki erre.
Ja és nem Debrecen felé lakunk, hanem Gy-M-S megyében.
Minden jót nektek!
2010. júl. 15. 11:52
8/8 A kérdező kommentje:
Az imént átfordult egyedül!!!!!!!!! :):):):):):):):):)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!