Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor adhatok először tehéntej...

Mikor adhatok először tehéntejet nagyobb adagban, például tejbegríznek elkészítve?

Figyelt kérdés

Milyen tejből csináljam?

Sajnos,olyat nem tudok beszerezni,hogy pl bio házitej,stb...tehát valami boltban megvásárolhatót kell szereznem,de hány százalékos legyen, mire figyeljek,milyen márkájút veyek,jó a tartós tej?

Van pár kérdésem ezzel kapcsolatban....

2010. júl. 14. 12:46
 1/5 anonim ***** válasza:

szia, ha van allergia a családban, akkor 2 éves korig nem ajánlott a tehéntej.

ha nincs,akkor 1 éves kortól el lehet kezdeni az adását, figyelve, hogy nem okoz e panaszt, pl. kiütés, ekcéma, hasmenés. először csak kisebb adagban.

2,8-as tejet végy, ne 1,5ösöet. a márkáról nem tudok nilyatkozni. mi ui. még nem iszunk tejet, nálunk van allergiahajlam.

2010. júl. 14. 12:54
 2/5 anonim ***** válasza:
1 éves kor alatt semmiképp ne adj tejet, de utána is csak fokozatosan lehet bevezetni, sőt, az sem baj, ha minél később.. a többi kérdésedre a válasz innen kiderül: [link]
2010. júl. 14. 12:54
 3/5 anonim ***** válasza:

én már egy évesen adtam neki tejbegrízt és tejberizst is.

eleinte mindig jó márkájú tejet vettem és én szinte mindig tartós tejből csinálom.miért ne ehetné úgy ahogy mi is.igaz most ár nem mindig a legdrágábbat veszem neki.fél éves kora körül a lefagyasztott anyatejből főztem neki meg persze adtam neki tejpépet.

2010. júl. 14. 12:55
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

14 hós a kislányom,és tej allergia nincsen a családban.

2010. júl. 14. 13:26
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Az allergia már attól is kialakulhat, ha túl korán adod a tehéntejet, ezért semmiképp nem javasolt 1 éves korig.

Ezen kívül van aki 2 vagy akár 3 éves koris sem javasolja a tejet, tehát én ilyen nagyobb mennyiségben nem adnék 3 éves korig, és egyébként is csak 2 éves kortól. Addig lehet adni a korának megfelelő tejitalt, tejpépet, stb.

Ha nagyon szeretnél neki tejbegrízt, akkor ebből próbáld meg elkészíteni neki.

2010. júl. 16. 12:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!