Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2009. szeptemberében született...

2009. szeptemberében született babák hogy vagytok?

Figyelt kérdés

Hány kg és miket tud már a gyerkőc?

Miket és hányszor eszik? Mennyit alszik?

2010. júl. 14. 11:29
 1/10 A kérdező kommentje:
Ekkor Miskolcon született baba anyukája van itt?
2010. júl. 14. 11:29
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia, a kislányom szeptember 4-én született a Vasgyári Kórházban.

8,8 kg, örökmozgó, nagyon szeret mászkálni, 2-3 lépést tesz meg egyedül, de a bútorokba kapaszkodva körbejárja a szobát.

8 foga van, a tilos dolgokon kívül (tej, málna stb.) mindent kínálok neki, eddig nem válogatós, sokszor azt eszi, amit mi, de reggel és este még tápszert iszik, sajnos szoptatni csak 4 hónapig tudtam.

Átalussza az éjszakát 4 hetes kora óta, ezt szerencsére a fogzás sem borította fel, igaz, hogy amikor látom, hogy készülődik a fogacska, akkor lefekvés előtt adok neki homeos kamillát, így nyugodtan alszik. Délelőtt alszik még másfél-két órát, délután is egyet, este 8-kor fektetem le, általában azonnal el is alszik.

Rólatok is olvasnánk szívesen! Minden jót! :)

2010. júl. 14. 11:56
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Szintén szeptember 4., Vasgyári, kislány :)

8,90 kg, 75 centis, örökmozgó :) Mászik, bútorok mellett lépked, tapsol, táncol, megmutatja hol van a szeme, keze :) Három állatfajtát ismer fel az utcán: cica, tubitubi (galamb), kutya :D

Én még főzök neki külön, 5 hónapos kora óta tápszeres, de már csak reggel és este kap. Most próbál átállni a napi egyszeri alvásra, úgyhogy vannak még nyűgös délutánok. Este 8-fél9 körül alszik el, és egyhuzamban alszik reggel 8-ig :) 5 foga van, most bújik a hatodik, de észre sem lehet venni rajta.

2010. júl. 14. 12:08
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok.

kisfiam már majdnem szeptemberi ezért írok én is ha nem baj.augusztus 29-én született.9,5 kg és 80 cm.keszthelyen született.mászik mint a villám.nagyon szeret labdázni és autóval játszani.kapaszkodva körbejárja a szobát már 7 hós kora óta.2 hete kezdett el megállni egyedül,kapaszkodás nélkül.már egyre ügyesebb.feláll kapaszkodás nélkül guggolásból 1 hete.tegnap bújt ki az 5. foga.változó hogy mennyire viseli meg.volt amelyik jobban volt amelyik kevésbé.láz,hasmenés eddig nem volt egyiknél sem csak nyöszörgés.mindent eszik már ami korának megfelelő.még külön főzök neki,de sokszor kap abból amit mi eszünk.éjjel sajnos még 2x legalább felkel enni,ekkor szopik.vacsira tápszert kap a többi étkezés már kiváltva.7 hónapos kora óta csak 1x alszik napközben(délbe)2-3 órát.

és a te babád?

/S/

2010. júl. 14. 12:19
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!!!

Az én kisfiam szeptember 21.-én született mosonmagyaróváron.jelenleg 8500g,70cm.Mászik,kapaszkodva lépeget a bútorok körül.a kutyákat cicákat imádja(képról,élőben egyaránt)!:)Imád a medencénkben pancsolni!:)Enni sokmindent eszik(baba kajától a felnőtt kajáig.).Éjjel még 1x kel enni tápszert.(és amióta ilyen melegek vannak inni is többször megébred)6,5 hós koráig cicizett.:)üdv:Zsu

2010. júl. 14. 12:33
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Ja az alvás lemaradt: 1x alszik: 12-2 kb.reggel 6-7 között kel, este 8kor teszem le aludni.:)utolsó voltam.:)
2010. júl. 14. 12:34
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Szeptember 28, Dél-pesti kórház, kisfiú.

9700 gramm volt 9 hónaposan, 74 cm körül van. Igazi vasgyúró, kemény és nehéz csontú. Dokibácsink nemrég azt mondta: Ejjj, ha Magyarország ilyen lábakon állhatna! :)))

Ül, áll, guggol, mászik, bútorokba kapaszkodva lépeget, bébikompot használja járássegítőnek, ugyanis kívülről tolja. :) Az Istennek nem akar sem tapsolni, sem integetni, puszit is csak saját magának ad a tükrökben, na meg a popsitörlő zacskóján lévő babának. Egyszer kaptam én is egy jó nyálasat, de azóta se. :) Egyfolytában dumál: te-te-te-te, dá-dá-dá-dá, bá-bá-bá-bá, ne-ne-ne-ne, és nem! Ezt a szót viszont határozottan tudja már használni. :) De hála Istennek meg is érti, hogy mit jelent. Ha mondom neki valamire, hogy nem, akkor abbahagyja.

Labdázik, tegnap csinálta először, hogy két kézzel a feje fölé emelte a labdát, és az apjának dobta a fürdés közben. Van egy felhúzható autója, amit fel tud húzni, majd elengedi, hagyja, hogy elinduljon, aztán tép utána ezerrel, és kezdi elölről. Ha véletlenül begurul a polc alá, nagyon édesen lehasal, és bekukucskál. :)

Zenére táncizik, rogyasztja a lábait, rázza a kis popóját. Reklámmániás. Meghallja, hogy "ájsz, ájsz, pingvin", és kész van tőle teljesen. :) Ja, és Teletubbies mániás, bár kb. 10 percig köti le. Ha nagyon nyűgi valamiért, beteszem neki, attól megnyugszik. (Még mielőtt nekiesnének a nyakamnak páran, ismétlem, csak nyugtatásképpen néz tévét, mert így legalább meg lehet etetni, illetve le tudom vágni a körmeit.)

Viszont tök egyedül iszik csőrös pohárból, és éjjel is kiszolgálja magát, az ágyába teszek neki vizet, reggelre szépen el is fogy. Pohárból is nagyon szépen iszik, de azt még segítséggel, mert ha ő fogja, magára zuttyantja az egészet.

Még nem volt 6 hetes, amikor már végigaludta az éjszakákat. Egyébként este 8-9-től alszik reggel 6-7-ig, akkor kap tápit, majd még visszaalszik általában 9-ig. Napközben nagy többségben csak egyszer alszik, déltől 2-2,5 órát. Ha valamiért csak 1-1,5 órát alszik, akkor még délután is van egy órás sunyás.

Két foga van, úgy jöttek ki, hogy észre sem vettem, csak amikor már szétnyílt az ínye. Még csak nyűgös sem volt. Remélem, így lesz a többinél is (kopp-kopp-kopp).

Este és reggel kap tápit, 5 hónapos koráig szopizott csak. Amit ehet ilyen korban, azt mindent adok neki, elég sok mindent úgy főzök már, hogy ő is ehesse. Illetve fordítva, mert neki főzök, csak mi is eszünk belőle. :)

Imádja a virágokat piszkálni, mindent a szájába vesz, megrág, megkóstol, nyitogatja a szekrényajtókat, fiókokat, és ha valamit a kezébe vesz, akkor tekergeti a csuklóját, úgy vizsgál meg mindent. Rendszeresen lopkodja a virágok földjére szórt agyaggolyókat, és úgy szopogatja, mint a cukorkát, úgyhogy nagyon oda kell rá figyelnem. Egyébként állandóan csimpaszkodik belém, és kezdődik nála a szeparációs szorongás, mert úgy jön utánam mindenhová, mint egy pulikutya. :) Még a WC-re is követ.

Bocsi, de jó hosszú lettem. :)

2010. júl. 14. 12:46
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia! A Kislanyom szeptember 16 an született Ausztriaban.Maszik,felall,kezet fogva lepeget.Zenere tancol,baba nyelven sokat beszel.Szereti a cicakat es a kutyakat (nyuzni),amikor mondom neki tapsi ket kezevel tapsol.Nagyon eleven kislany.Alig alszik,napközben kb 2xfelorat,este 10-11 körül tud elaludni,es reggel 8 kor kell.Mindent eszik,sok felevel kinalgatom.A tapszert teljesen elhagytuk,nem issza meg,Jo minösegü tejet szoktam neki venni reggelire,es elalvas elött kap belöle.Ha valami nagyon tetszik neki akkor grimaszol,kacagni nagyon ritkan.
2010. júl. 14. 13:54
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
12,46-os vagyok, azt elfelejtettem írni, hogy imádja, ha "nyúzva van". Mászik rám és az apjára is, hogy csikizzük, harapdáljuk, birkózzunk vele, és olyankor hangosan kacag. Még az sem érdekli, hogy ilyen iszonyat meleg van. Ő kezdeményezi ezeket a mókákat mindig. :)
2010. júl. 14. 14:11
 10/10 A kérdező kommentje:

Az én fiam szeptember 25-én született a megyei kórházban.

Hónap elején voltunk méretkőzni, akkor a védőnéni mérlege szerint 7370gr volt, itthon 7600gr..., 70cm.

Már szinte mindent eszik, nem főzök neki külön. Most a cukkini krémleves a nyerő nála. De imádja a paprikás krumplit virslivel, sárgaborsó főzeléket, rizibizit karfiollal.

5 hónapos korában elválasztotta magát, onnantól nem volt hajlandó sehogy meginni a tejcsit, úgyhogy azóta tápszeres. Már csak reggel és este eszi.

Feláll, kapaszkodva lépeget, bejárja így az egész lakást, mászik minden felé, ahol tud, feláll. Pár másodpercig megáll kapaszkodás nélkül is. Mindenhonnan kipakol, a legújabb hecc, a virágcserépből kikaparni a földet a kőre. A labdát dobálja, pápát integet. Tapsolni úgy tapsol, hogy az én kezemet fogja és azt üti össze. Puszit ad, ami abból áll, hogy rátapad az arcomra.

Egész nap "dumál", tete, dede, nene, nananana, apa, és a nemet inti a fejével. Meg is érti, ha valamire azt mondom, hogy nem szabad, akkor azt nem csinálja.

Foga még nincs, de anélkül is nagyon ügyesen megeszik mindent. A barackot, banánt egyedül eszi, imádja. Zsömle, kifli, kenyér is mehet, fog nélkül is nagyon ügyesen megeszik mindent.

Amíg nem jött be ez a nagy meleg, addig már csak egyszer aludt délben 3órát, mióta ez a nagy meleg van, azóta délelőtt másfél óra, és délután másfél óra az alvása, de így is többször felébred. Este 8 körül teszem le, reggel 6 után ébred, fél 7nél tovább nem alszunk. Éjjel max. 1szer ébred, de csak a melegben, akkor is iszik egy pár kortyot és alszik tovább.

Nekem olyan hihetetlennek tűnik, hogy nemrég született és már ilyen sok mindent tud...

2010. júl. 14. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!