Ti mikor hagytátok először másra a babátokat? Tényleg mi vagyunk a furák?
Van egy 8 hónapos kisfiúnk, aki már 2 hónapos korától rendszeresen 1-2 órát a nagyszülőkkel tölt, akik nagyon szeretik és szívesen vigyáznak rá, néha pedig a férjem marad vele, hogy nekem/nekünk is legyen egy kis időnk fellélegezni vagy pihenni kicsit. Mostanra már több órát is el van a nagyiékkal. Ez eddig oké.
Mi viszont 1,5 hónap múlva hivatalosak vagyunk az egyik nagyon jó barátunk esküvőjére, ahova ketten tervezünk menni a férjemmel. Az esküvő kb 80 km-re lesz tőlünk, reggel mennénk és másnap jönnénk haza, ez idő alatt anyumékkal maradna a fiunk. Ez már le van beszélve egy ideje, ezzel idáig nincs is gond, azonban mikor ezt megemlítettem egy barátnőmnek, úgy nézett rám, mint valami űrlényre, hogy egy ekkora babát miért hagyunk a nagyira 1 napra és hogy miért nem visszük magunkkal... Szerintem egyetlen nap nem a világ vége és nekünk is kell egy kis kikapcsolódás. A fiunk nincs el a kocsiban, negyed óra után már sír, nyűglődik. 11-12 körül szokott aludni 1-1,5 órácskát és este legkésőbb 9-kor is már látszik, hogy nagyon álmos. Eleve a délelőtti alvása beleesik a szertartásba, este pedig korán el kéne jönni, hogy le tudjuk fektetni. Szóval úgy döntöttük itthon marad, de a barátnőm reakcióját nem értem. Miért lenne ekkora tragédia, ha egy napot a mamával van, akikkel amúgy is rendszeresen időt tölt, ismeri őket, el van velük...?
Ti mikor hagytátok nagyszülőkre először a babátokat?
Az esküvő kb 80 km-re lesz tőlünk, reggel mennénk és másnap jönnénk haza
Ez egy nagyon max másfél órás út, ha végig lakott területen mentek... úgyhogy inkább egy óra, vagy annyi se. Ehhez minek reggel elmenni?
Én biztos nem hagytam volna ennyi időre másra, de te azt csinálsz, amit akarsz. mondjuk nem is kellett két hónapos mellett lelépnem kapcsolatot ápolni, mégis házasok vagyunk huszonéve :)
3 hónapos a lányunk. A nagyszülők, dédszülők is nagyon jól vannak fizikailag, rengeteget van náluk a kislány, ő is imád ott lenni, nagyik/dédik is rajonganak érte (együtt laknak). Természetesen nem nekik szültem, ha nem szeretne ott/gond lenne a felügyelete természetesen nem vinném, de ennek teljesen az ellenkezője igaz. A legelső hetekben kényszer volt, hogy otthagyjam, mert sajnos nem készült el a lakásunk a szülésig és a baba 6 hetes korában tudtuk csak birtokba venni. Addig meg én rohangáltam el 2-3 órára beengedni a festőket, kifizetni a burkolót, lámpát választani, tévé helyét kiválasztani ésatöbbi, apuka nem tudott eljönni a munkájából, az első 3 héten így is velünk volt végig. Az első alkalmakkor egy merő stressz voltam, azt se tudtam, hogy ne törjem magam össze a kocsival, de hazaérve egy nyugodt, békésen alvó/gőgicsélő, jóllakott babát találtam. A nagyszüleim is felneveltek 3 gyereket, a szüleim is engem, tudják, mit kell csinálni a babával. Nekem például nem voltak dédijeim, mindig irigyeltem azokat a gyerekeket, ahol voltak. A kislanyomnak megadatott 2 tökéletesen egészséges, fiatalos, aktív dédi, hát mikor "használja ki", ha nem most? Ki tudja, meddig lesznek még? Nagyon örülnék, ha emléke is lenne még róluk.
Szóval én igen, otthagynám, de ha éjszakát még nem töltöttetek külön, az altatást "gyakoroljátok" addig. A nagyszülők is lássák, hogy altatsz, a baba is szokja, hogy ott van valaki rajtad kívül, sőt, hogy te nem vagy ott. Ez fontos, a hirtelen váltás szerintem nagyon megviselné.
De a legfontosabb, hallgass a szívedre! Te vagy a gyerek legjobb anyukája, te ismered őt a világon a legjobban, te tudod az igényeit is. Úgy gondolod, hogy simán ott tudod hagyni? Akkor hagyd csak ott. Ne hallgass másra. Minden család, minden anyuka és minden baba másképp működik.
7 hónapos a baba, még nem hagytam másra, csak a férjemre.
De pl szeptemberben elutazok barátnőkkel 3 napra Bakuba. A férjem lesz vele.
Valakinek tuti ez is fura, hogy elmegyek a gyerek nélkül ilyen messzire.
Nagyival még nem volt, mert nem volt alkalom eddig miért ott hagyni, de tavasszal már tervezem majd mikor 1 éves elmúlik elmenni kettesben valahova.
Engem nem érdekelnek azok a nők, akik szerint aki szült onnantól már csak a gyerekkel mehet a wc-re is...
Mindenki maga dönti el, én se magára hagyom, hanem az édesapjára.
Szerintem sok szülő nagyon túlzásba viszi ezt a dolgot. Van olyan ismerősöm aki 3 évig folyamatosan a gyerekkel volt, az óvoda volt az első nap, amikor pár órát külön voltak. Ilyen szinten nem egészséges szerintem, a gyereknek is jó, ha néha picit kimozdul és időt tölt a tágabb családdal is. Az elején persze nehéz mindenkinek, de tényleg a szülőknek is jó pár óra kikapcsolódás és a gyerek sem fogja feltétlenül rosszul megélni. A nagyszülők is szeretnek általában velük lenni..
Ne érezd magad rosszul. Pár hetesen még én sem tartanám jó ötletnek, de 8 hónaposan már nem olyan para
Na pont ugyanebbe a szituba vagyok de én dilemmán!
8hónapos ismeri papát mamát De nélkülem sose volt! Nekem két nap kéne (1nap deltol-delig) mert másik országban tartják az esküvőt. Amikor meghívást kaptunk úgy voltam vele meglátom hogy áll a dolog az étkezéssel (anyatejes, fejni nem tudok) viszont én görcsösebb is vagyok mert tényleg ha van valami h jovunk haza (van jogsim de nem vezettem 3éve, párom inni fog)
Én valószínűleg nem megyek mert etetést még ha meg is oldjuk mi az alvással gondba lennék van h rá jön h csak anyával alszik.
De te ne foglalkozz a barátnőddel ez nem nagy dolog.
Az én bnom sokkal rosszabb... Gyerek miután megszülte 2honapig korhazba volt nem maradt bent vele haza jött, majd ELSŐ nap mikor haza hozták nagyi vigyázott rá míg elmentek csavarogni, sztem apa nagyi többet volt vele mint az anyja utana is, ők hagytak sirni a kis agyba h aludjon nyilván igy meg van oldva az altatas (tapszeres) így az etetés is. Szerintem na ez a borzalmas.
Kapaszkodjatok meg, lehet, hogy egy hetesen is a mamával lesz a pici.
Engem is felnevelt, talán nem okoz traumát egy óra alatt a babának, amíg alszom vagy lezuhizok vagy lemegyek a boltba :D
A babábak semmi baja nem lesz...
Legfejjebb az anyuka kap agyérgörcsöt h mi van vele.
Az ilyen túlaggódó anyukák nem bírnak fél perce sem eltávolodni a kicsitől. Ezek vágnak pofákat arra h a mama vigyáz a gyerekre.
Az én anyukám ki se bírná h ne legyen sokat az unokájával, már nagyon várja, hogy érkezzen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!