Valami hiányozhat a táplálásából vagy csak gyorsan gyarapodik? (Bővebben lent. )
Kiemelném, hogy (a félreértések elkerülése végett) tapasztalatokat, külső véleményeket kutatva írom a kérdést, nincs baj se a védőnővel se a gyermek-, illetve háziorvosokkal, csak érdeklődve írom a kérdést(tudom, hogy ők a szakemberek, az ő szavuk a fő...).
A kicsi nyolcadik hónapja felé tart, fiú, anyatejes, de olyan husis, hogy a doki úgy kérdezett rá az anyjára, hogy alapvetően a tápszer mellé kapott e valamit, kapott e vashiányra táplálék kiegészítőt, mivel ugye gyarapszik rendesen. DE már említettem, hogy a kicsi anyatejes(ez a dokinak is el lett mondva)...De jól megy a hozzátáplálás és pici vizet is kap evés után, illetve a nagy melegekben (közvetlenül szoptatásnál nem). Az anyja terhesség alatt szedett valamilyen kiegészítőt, ami jót tesz a kicsinek, meg most is kap valamilyen D vitaminos segítséget(anyatejjel issza meg). Az emésztésével sincs baj, fogak itt-ott jönnek lassan, sűrűsödik a haja, formálódik/növekszik az agykoponyája.
Izomletapadás volt kérdésben, most ízületi fejlődés, mivel bal oldalt hátra nem akar olyan könnyen fordulni, meg a fejét is húzza minden felvételkor(erről úgy gondoltuk, hogy csak ösztönösen összehúzza magát, hogy könnyebb legyen felvenni), illetve a kutacsa kicsit nagyobb a kortársainál...Még a fejlődésénél a kúszás hiánya is meg lett említve, pedig az anyja és testvérei mind kihagyták a kúszást, azonnal másztak és ő már ügyesen megtartja magát térden (alig "kutyázott/hintázott"), már próbálkozik a felüléssel(kiteszi egyik lábát, tolja magát, és a kezével már mászna, de még csak hasra csúszik/fekszik). Jár baba-mama tornára. Ezek mellett ügyesen gügyörészik, figyel, hallgat, játszik, mostanában amikor meggyűrögetem, a lábujját "eszegeti", de mégis érdekel, hogy van e valami, amire számítani lehet, személyes tapasztalatok, "lusta"/"fiús" fejlődés stb.
Sajnálom, hogy nem vehető ki!
Nekifutok még egyszer, hátha...:
Kutacs baj e, hogy nagyobb? Mit jelent, ha nem forr be 1 éves koráig? Hiányozhat valamilyen fontos tápanyag? -ugye D vitamint tejjel kap, mivel zsírban oldódó- /D(gyógykészítmény)+C(tej)=csont/
Vashiány? A doki ugye említette a vasat, én nem írtam, de fehér a baba és befeszíti az izmait gyűrésekor, fejét furán húzza, mintha kényelmetlen lenne neki, a bal oldalra, hátra nehezebben fordul. /fehér a baba+fájó(?) izomzat=vashiány(?)/
Izomletapadás? Ízületi fejlődés lehet a képben?...utóbbi miatt írtam, hogy gyorsan gyarapszik, mivel még tiniknél is lehet pl. hogy műteni kell, mivel gyorsan nő és az ízület nem képes követni a tempót.
Anyatej mellett nagyon pufis...vizenyősség lehet képben?
Illetve azért írtam, hogy gyorsan gyarapszik mivel ennek ellenére, lehet, valami mégis hiányzik a szervezetének a rendes fejlődéséhez és talán emiatt még fontosabb a bizonyos tápanyag(ok) pótlása, ellenben azzal, mintha "normálisan" növekedne. Nem lenne ennyi baja, vagy azonnal pótolható, észlelhető lenne, mivel kevesebb kell belőle. (Tudom, hogy fura a logikája annak, amit írok, mivel miért növekedne gyorsan, ha valami hiányzik?...de történik ilyen)
Remélem érthető, amit megszerettem volna fogalmazni! És még egyszer sajnálom, hogy nehezen érthető, amit írtam!
8 hónaposan még mindig csak anyatejet kap? Mert ilyenkor már mást is ennie kell!
Nem mondta az orvos,hogy tornára kéne hordani?
Ezeket a kérdéseket fel kéne tenni az orvosnak vagy a védőnőnek. Nekem bármi nem világos,felhívom a védőnőnket és mindig kielégítő választ kapok tőle. Az interneten is szinte minden fent van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!