Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Valami hiányozhat a táplálásáb...

Valami hiányozhat a táplálásából vagy csak gyorsan gyarapodik? (Bővebben lent. )

Figyelt kérdés

Kiemelném, hogy (a félreértések elkerülése végett) tapasztalatokat, külső véleményeket kutatva írom a kérdést, nincs baj se a védőnővel se a gyermek-, illetve háziorvosokkal, csak érdeklődve írom a kérdést(tudom, hogy ők a szakemberek, az ő szavuk a fő...).

A kicsi nyolcadik hónapja felé tart, fiú, anyatejes, de olyan husis, hogy a doki úgy kérdezett rá az anyjára, hogy alapvetően a tápszer mellé kapott e valamit, kapott e vashiányra táplálék kiegészítőt, mivel ugye gyarapszik rendesen. DE már említettem, hogy a kicsi anyatejes(ez a dokinak is el lett mondva)...De jól megy a hozzátáplálás és pici vizet is kap evés után, illetve a nagy melegekben (közvetlenül szoptatásnál nem). Az anyja terhesség alatt szedett valamilyen kiegészítőt, ami jót tesz a kicsinek, meg most is kap valamilyen D vitaminos segítséget(anyatejjel issza meg). Az emésztésével sincs baj, fogak itt-ott jönnek lassan, sűrűsödik a haja, formálódik/növekszik az agykoponyája.

Izomletapadás volt kérdésben, most ízületi fejlődés, mivel bal oldalt hátra nem akar olyan könnyen fordulni, meg a fejét is húzza minden felvételkor(erről úgy gondoltuk, hogy csak ösztönösen összehúzza magát, hogy könnyebb legyen felvenni), illetve a kutacsa kicsit nagyobb a kortársainál...Még a fejlődésénél a kúszás hiánya is meg lett említve, pedig az anyja és testvérei mind kihagyták a kúszást, azonnal másztak és ő már ügyesen megtartja magát térden (alig "kutyázott/hintázott"), már próbálkozik a felüléssel(kiteszi egyik lábát, tolja magát, és a kezével már mászna, de még csak hasra csúszik/fekszik). Jár baba-mama tornára. Ezek mellett ügyesen gügyörészik, figyel, hallgat, játszik, mostanában amikor meggyűrögetem, a lábujját "eszegeti", de mégis érdekel, hogy van e valami, amire számítani lehet, személyes tapasztalatok, "lusta"/"fiús" fejlődés stb.

2019. aug. 22. 16:40
 1/7 anonim ***** válasza:
Csak én nem értem, hogy mi a kérdés?
2019. aug. 22. 17:28
 2/7 anonim ***** válasza:
En se.
2019. aug. 22. 17:42
 3/7 anonim ***** válasza:
Mire gondolsz? Ugyan mi hiányzna. Én sem értem
2019. aug. 22. 17:43
 4/7 A kérdező kommentje:

Sajnálom, hogy nem vehető ki!

Nekifutok még egyszer, hátha...:

Kutacs baj e, hogy nagyobb? Mit jelent, ha nem forr be 1 éves koráig? Hiányozhat valamilyen fontos tápanyag? -ugye D vitamint tejjel kap, mivel zsírban oldódó- /D(gyógykészítmény)+C(tej)=csont/

Vashiány? A doki ugye említette a vasat, én nem írtam, de fehér a baba és befeszíti az izmait gyűrésekor, fejét furán húzza, mintha kényelmetlen lenne neki, a bal oldalra, hátra nehezebben fordul. /fehér a baba+fájó(?) izomzat=vashiány(?)/

Izomletapadás? Ízületi fejlődés lehet a képben?...utóbbi miatt írtam, hogy gyorsan gyarapszik, mivel még tiniknél is lehet pl. hogy műteni kell, mivel gyorsan nő és az ízület nem képes követni a tempót.

Anyatej mellett nagyon pufis...vizenyősség lehet képben?

Illetve azért írtam, hogy gyorsan gyarapszik mivel ennek ellenére, lehet, valami mégis hiányzik a szervezetének a rendes fejlődéséhez és talán emiatt még fontosabb a bizonyos tápanyag(ok) pótlása, ellenben azzal, mintha "normálisan" növekedne. Nem lenne ennyi baja, vagy azonnal pótolható, észlelhető lenne, mivel kevesebb kell belőle. (Tudom, hogy fura a logikája annak, amit írok, mivel miért növekedne gyorsan, ha valami hiányzik?...de történik ilyen)

Remélem érthető, amit megszerettem volna fogalmazni! És még egyszer sajnálom, hogy nehezen érthető, amit írtam!

2019. aug. 22. 18:47
 5/7 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de szerintem veled van valami baj, a kisfiunak akkor van baja ha van valami létező tünete, vagy azt mondja a gyerekdoki. Esetleg vérképböl lehet látni a vashiányt, ha valami tünet miatt felmerülne. De én nem látok tünetet a leírás alapján.
2019. aug. 22. 23:29
 6/7 anonim ***** válasza:

8 hónaposan még mindig csak anyatejet kap? Mert ilyenkor már mást is ennie kell!

Nem mondta az orvos,hogy tornára kéne hordani?

Ezeket a kérdéseket fel kéne tenni az orvosnak vagy a védőnőnek. Nekem bármi nem világos,felhívom a védőnőnket és mindig kielégítő választ kapok tőle. Az interneten is szinte minden fent van

2019. aug. 23. 07:16
 7/7 anonim ***** válasza:
Einstein egyszer azt mondta, amit nem tudsz egyszerűen elmagyarázni, azt nem is érted.
2019. okt. 6. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!