Félrenyelte a babám a kajcsit! Lehet baja?
5 hónapos Kisfiam túl mohón ette a lereszelt ételt (alma, őszi) és sajnos elég durván félrenyelt (talán egy kicsit nagyobb almadarabka), melynek következtében vagy fél percig fuldoklott, alig kapott levegőt. Nagyon megijedtem, azonnal a lábamra fektetve kissé megütögettem a hátát, és köhögött, sírt azonnal, az eszméletét egy pillanatra sem vesztette el. Az eset után még többször volt köhögési ingere, de látható más baja nincs, már jókedvű. Kérdésem az lenne, hogy ennek a sajnálatos esetnek később nem lehet következménye? Pl ha a tüdőbe került/maradt egy kis étel? Dokinőnk, védőnőnk pont szabin, egy ismerős csecsemőst kérdeztem meg, ő ezt mondta: "SOS mutassam meg orvosnak! Ha nincsen a tüdejében kaja maradék, nem lesz későbbi következmény, de egy idegentest hónapokig elüldögélhet a hörgőkben, és ez már okozhat bajt." Szerintetek ő túlozza el, vagy vigyem el ügyeletre?? Látszatra jól van... Hogy derítik ki, van-e a kis hörgőiben valami?
Nyugtassatok meg kérlek! Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!