Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kinek mi a véleménye a meningi...

Kinek mi a véleménye a meningitec (agyhártyagyulladás) elleni védőoltásról?

Figyelt kérdés
1 éves gyermeknek lenne.Milyen mellékhatása lehet. Minden vélemény érdekelne.
2010. júl. 13. 11:59
 1/9 anonim ***** válasza:
1 évesen kapta a babám, nem volt semmi mellékhatása. Nagyon nagyon mellette vagyok, szerintem jó ez az oltás. 2500 ft volt, nem is egy nagy összeg (menjugate-t kapta).
2010. júl. 13. 12:02
 2/9 anonim ***** válasza:

Én is beadattam 1 éves gyermekemnek. Még közvetlenül beadatás előtt is hezitáltunk. A mellékhatások között nem túl jó dolgok szerepelnek, de ha hirtelen allergiás reakciót vált ki , akkor az nagyon hamar megtörténhet, tehát amíg a rendelőben van az ember. Nekünk is mondták, hogy maradjunk a váróban még 5-10 percet, de ebben lehet benne volt a mi megnyugtatásunk is, nagyon paráztunk. Aztán nem lett semmi gond, még csak láz sem, pedig eddig mindegyik oltástól magas láza lett :(

Az oltás mellett szólt, hogy bár nem túl gyakori betegségről van szó, de nagyon gyors lefolyású lehet, nagyon rossz következménykkel, és az esetleges szövődményei is nagyon rosszak lehetnek. Konkrétumokat nem tudok írni, ezt a doki mondta, csak szebben fogalmazta meg :)És hosszútávú védettséget ad a Men. C ellen!

Mindenesetre örülök az oltásnak, nem bántuk meg!

2010. júl. 13. 12:11
 3/9 anonim ***** válasza:

bocs az off-ért:

Ezt külön kell kérni, hány éves korig lehet beadatni?

Nekem nem szólt erről se a védőnő, se gyerekorvos, amikor 15 hós oltáson voltunk, csak a bárányhimlő ellenit kérdezte, tök jó:-(((

2010. júl. 13. 12:33
 4/9 anonim ***** válasza:
12:33-as valaszolo. Most neztem meg a babam kiskonyvebe es az en babam 12 hetesen kapta meg, tollem senki nem kerdezte, hogy akarom-e vagy sem. Kulfoldon elek. Eddig semmi mellekhatasunk nem volt, meg be sem lazasodott tolle. Most 5 honapos
2010. júl. 13. 13:04
 5/9 anonim ***** válasza:
Szia! 13 hónaposan kapta meg a lányom, most 15 és fél hónapos. Mellékhatása hőemelkedés vagy láz lehet, de nem gyakori. Nekünk a védőnő ajánlotta hogy adassuk be, mert több évre biztosítottságot ad és volt itt egy kisfiú aki kórházba került, egyből azt hitték hogy agyhártyagyulladása van de szerencsére kimutatták hogy védettséget élvez. Mivel több éven keresztül véd azért nálunk az önkormányzat állja.
2010. júl. 13. 13:19
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat.
2010. júl. 13. 13:50
 7/9 anonim ***** válasza:
Nekem még csak fél éves a babám, így ő két Meningitec oltást kapott. Nem volt semmi mellékhatása egyik alkalommal sem.
2010. júl. 13. 15:21
 8/9 anonim ***** válasza:

12:11 vagyok, megkerestem a mellékhatásokról szóló tájékoztatót:

[link]

2010. júl. 13. 22:07
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a tájékoztatot nagyon érdekes infók vannak bennel.
2010. júl. 15. 15:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!