Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem alussza át a 9hónapo...

Miért nem alussza át a 9hónapos baba az éjszakát?

Figyelt kérdés
Sziasztok ! Barátnőm kisfia 9hónapos,anyatejes baba születése óta.Amióta a kisfiú megszületett még egyszer sem aludta végig az éjszakát,3x,4x,5x minimum felébred.Nappal nagyon jó alvó,délelőtt és du.án 2-2órát alszik a kicsi.Barátnőm folyamatosan engem kérdez,hogy a 10hós kislányomnál mi volt a praktikám,mert ő 2hós kora óta átalussza az éjszakát.Szerintem ez baba függő,vagy nem tudom.Kezd barátnőm már kifáradni és aggódni ,hogy vajon miért nem alszik este.
2019. aug. 18. 08:58
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Aki a 9 hónaposnál gyógytornászként figyelemzavart diagnosztizàl, ahhoz lenne egy-két szavam...

Dévényre valami másért kellhetett vinni (vagy felesleges volt).

2019. aug. 18. 12:16
 12/20 anonim ***** válasza:

#10 a figyelem zavart hogy állapítják meg egy babánál? Tsmt van már 1 éves kor alatt is?

9 hónapos a fiam és tragikus ahogy elalszik. Egy birkózás minden altatás. Nem bír leállni a mozgással. Járunk dévényre, de akkor vajon őt is érdemes lenne tsmtre vinni?

2019. aug. 18. 14:40
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Egy éves kor alatt nincs tsmt torna,a Dévényi féle torna pedig rossz vagy elmaradt mozgasfejlesztes esetén ajánlott nem alvasproblemara.
2019. aug. 18. 15:19
 14/20 anonim ***** válasza:
Off: ez a tsmt mekkorra bolt lehet... most vhogy ez a divat, hogy mindenkinek kell fejlesztés, vagy mozgás vagy szenzoros vagy bármi.
2019. aug. 18. 15:22
 15/20 anonim ***** válasza:

10# vagyok. Játékot húzta jobbra-balra a szeme előtt és csak bizonyos mértékig követte a szemével. Amit meg én is észre vettem,hogy amikor szemtől szemben közel van a fejünk,kerüli a tekintetem. Rengeteget beszéltünk hozzá születésétől és a nevére se figyel oda soha. A játékokat fél percig se tartja a kezében,nem csörgeti,hanem egyből eldobja. Gondolom ez a kezdődő figyelem zavar,nem képes feldolgozni az ingereket,amik érik. Most 10,5 hónapos. Alvásban talán van némi javulás. Mozgással is gond van,hipotón. Nem tudom,hogy a torna miatt,vagy nem,de az elmúlt egy hónapban rengeteget javult,már fel tud ülni és négykézlábra áll.

Egy 2-3 hét múlva ha esetleg javul az alvása,vagy nem, szívesen megírom ide,hogy eldöntsétek szeretnétek-e ti is menni.

De én amúgy ajánlom,mert ahol mi voltunk,ott nagyon alaposan felmérte a lányom 'állapotát'.

2019. aug. 18. 15:24
 16/20 anonim ***** válasza:
Kislányom 10-től reggel 6-ig aludt már 3 hónapos korától. A fiam meg 3 éves koráig fent volt többször is minden éjjel. Ugyanúgy csináltam mindent. Egyik gyerek ilyen, a másik olyan, ez nem anyuka okossága, ügyessége. Majd kinövi.
2019. aug. 18. 19:07
 17/20 anonim ***** válasza:

15. Bocs de én nem hiszek ebben. Mármint nem a TSMT-ben, hanem a "kezdődő figyelemzavarban".

Amit leírsz, az alapján a mozgásfejlődése oké, hog mitől hypoton, vagy mennyire, azt nem tudom. A név fura, majd kiderül, van-e baja.

Tudom hogy most ez az ingerfeldolgozós izé a divat, valami mindig van.

Szerintem egy csomó gyerektől csak el kellene venni a villogó-berregő fp játékokat, a túlaggatott játszószőnyeget, betartani vele a 0 képernyő időt, nem tenni mindenhez háttérzenét, nem vinni olyan programra, ami nem neki való, és gyerekprogramra is csak heti 1-2x.

Többi nap rendszer, nyugalom, nagy szabad tér a mozgásra, pár egyszerű, nem túl harsány színű játék, mondóka, ének, mese, napi több óra szabad levegő, játszótér, séta, szemkontaktus.

Lehet az alvás is jobb lenne így.

Ezt most nyilván nem a Te gyerekedre írom, csak általában nem csípem a felesleges és indokolatlan diagnózisokat.

2019. aug. 18. 21:07
 18/20 anonim ***** válasza:
67%

17es van igazság abban amit írsz,mert manapság minden nehezen kezelhető,neveletlen gyerekre rámondják,hogy hogy ADHD-s,autista stb...

Nekem mindegy,hogy ki mit hisz azzal kapcsolatban amit leírtam,segítő szándékkal osztottam meg.

Annyit még hozzáfűznék,hogy 6 hónapos koráig meg voltam győzödve,hogy hasfájós a lányom,túlzás nélkül egésznap sírt. Eltelt még így 2 hónap,próbáltam rájönni,hogy mitől szenved nappal és éjszaka meg mitől nem tud aludni. Próbáltam mindenféle altatást nappal,naplót vezettem mennyit alszik. Ja és nálunk tv,villogó játékok,csavargás ide-oda nincs.

Na mindegy a lényeg,hogy nem tudom,hogy használni fog-e a Tsmt torna,de ártani nem árt. Én szeretnék mindent megtenni,hogy boldog,kipihent babám legyen,mert most egy szenvedés minden napunk.

Kitartás a sorstársaknak!

2019. aug. 19. 10:59
 19/20 anonim ***** válasza:
50%

Ezek lehet neki is bevállnak:

Az esti lefekvésnél sötétítse be a szobát, hogy ezzel is különbséget tegyen a baba a nappal és éjszaka között.

Lefekvés előtt szellőztesse ki a szobát, és figyeljen rá, hogy ne legyen túl hideg vagy meleg a szobában. Az alvási ajánlott hőmérséklet kisbabáknál 21-22 C-fok, az ideális páratartalom pedig 50%.

Az éles zajokat próbálja mellőzni, amikor a baba alszik.

A baba orrában könnyedén felhalmozódik a váladék, ezért alvás előtt ellenőrizze az orrjáratait. A váladék eltömítheti az orrát és a nehezebb légvétel felébresztheti.

Száraz pelenkát kapjon a baba lefekvés előtt, éjjel csak akkor történjen pelenkacsere, ha a baba bőre túlságosan érzékeny vagy székletes a pelenkája.

Jelölje ki az esti lefekvés időpontját! Ez akkor a legjobb, ha igazodik a család napi ritmusához. Pl. ha az édesapa későn ér haza, szeretne még ébren találkozni gyermekével, akkor javasolt egy későbbi alvási időpontot választani. Alakítsanak ki együtt a kisbabájával egy fektetési szertartást. Ez lehet közös összebújás a babával, de vannak szülők, akik ragaszkodnak ahhoz, hogy a baba egyedül aludjon el. A legfontosabb, hogy olyan módszert válasszon, ami számára a legideálisabb.

2019. aug. 20. 13:24
 20/20 anonim ***** válasza:

#19 vagyok

Az én első gyerkőcöm sem akart aludni. A második baba meg annyit alszik. 😂

2019. aug. 20. 13:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!