Miért nem alussza át a 9hónapos baba az éjszakát?
Aki a 9 hónaposnál gyógytornászként figyelemzavart diagnosztizàl, ahhoz lenne egy-két szavam...
Dévényre valami másért kellhetett vinni (vagy felesleges volt).
#10 a figyelem zavart hogy állapítják meg egy babánál? Tsmt van már 1 éves kor alatt is?
9 hónapos a fiam és tragikus ahogy elalszik. Egy birkózás minden altatás. Nem bír leállni a mozgással. Járunk dévényre, de akkor vajon őt is érdemes lenne tsmtre vinni?
10# vagyok. Játékot húzta jobbra-balra a szeme előtt és csak bizonyos mértékig követte a szemével. Amit meg én is észre vettem,hogy amikor szemtől szemben közel van a fejünk,kerüli a tekintetem. Rengeteget beszéltünk hozzá születésétől és a nevére se figyel oda soha. A játékokat fél percig se tartja a kezében,nem csörgeti,hanem egyből eldobja. Gondolom ez a kezdődő figyelem zavar,nem képes feldolgozni az ingereket,amik érik. Most 10,5 hónapos. Alvásban talán van némi javulás. Mozgással is gond van,hipotón. Nem tudom,hogy a torna miatt,vagy nem,de az elmúlt egy hónapban rengeteget javult,már fel tud ülni és négykézlábra áll.
Egy 2-3 hét múlva ha esetleg javul az alvása,vagy nem, szívesen megírom ide,hogy eldöntsétek szeretnétek-e ti is menni.
De én amúgy ajánlom,mert ahol mi voltunk,ott nagyon alaposan felmérte a lányom 'állapotát'.
15. Bocs de én nem hiszek ebben. Mármint nem a TSMT-ben, hanem a "kezdődő figyelemzavarban".
Amit leírsz, az alapján a mozgásfejlődése oké, hog mitől hypoton, vagy mennyire, azt nem tudom. A név fura, majd kiderül, van-e baja.
Tudom hogy most ez az ingerfeldolgozós izé a divat, valami mindig van.
Szerintem egy csomó gyerektől csak el kellene venni a villogó-berregő fp játékokat, a túlaggatott játszószőnyeget, betartani vele a 0 képernyő időt, nem tenni mindenhez háttérzenét, nem vinni olyan programra, ami nem neki való, és gyerekprogramra is csak heti 1-2x.
Többi nap rendszer, nyugalom, nagy szabad tér a mozgásra, pár egyszerű, nem túl harsány színű játék, mondóka, ének, mese, napi több óra szabad levegő, játszótér, séta, szemkontaktus.
Lehet az alvás is jobb lenne így.
Ezt most nyilván nem a Te gyerekedre írom, csak általában nem csípem a felesleges és indokolatlan diagnózisokat.
17es van igazság abban amit írsz,mert manapság minden nehezen kezelhető,neveletlen gyerekre rámondják,hogy hogy ADHD-s,autista stb...
Nekem mindegy,hogy ki mit hisz azzal kapcsolatban amit leírtam,segítő szándékkal osztottam meg.
Annyit még hozzáfűznék,hogy 6 hónapos koráig meg voltam győzödve,hogy hasfájós a lányom,túlzás nélkül egésznap sírt. Eltelt még így 2 hónap,próbáltam rájönni,hogy mitől szenved nappal és éjszaka meg mitől nem tud aludni. Próbáltam mindenféle altatást nappal,naplót vezettem mennyit alszik. Ja és nálunk tv,villogó játékok,csavargás ide-oda nincs.
Na mindegy a lényeg,hogy nem tudom,hogy használni fog-e a Tsmt torna,de ártani nem árt. Én szeretnék mindent megtenni,hogy boldog,kipihent babám legyen,mert most egy szenvedés minden napunk.
Kitartás a sorstársaknak!
Ezek lehet neki is bevállnak:
Az esti lefekvésnél sötétítse be a szobát, hogy ezzel is különbséget tegyen a baba a nappal és éjszaka között.
Lefekvés előtt szellőztesse ki a szobát, és figyeljen rá, hogy ne legyen túl hideg vagy meleg a szobában. Az alvási ajánlott hőmérséklet kisbabáknál 21-22 C-fok, az ideális páratartalom pedig 50%.
Az éles zajokat próbálja mellőzni, amikor a baba alszik.
A baba orrában könnyedén felhalmozódik a váladék, ezért alvás előtt ellenőrizze az orrjáratait. A váladék eltömítheti az orrát és a nehezebb légvétel felébresztheti.
Száraz pelenkát kapjon a baba lefekvés előtt, éjjel csak akkor történjen pelenkacsere, ha a baba bőre túlságosan érzékeny vagy székletes a pelenkája.
Jelölje ki az esti lefekvés időpontját! Ez akkor a legjobb, ha igazodik a család napi ritmusához. Pl. ha az édesapa későn ér haza, szeretne még ébren találkozni gyermekével, akkor javasolt egy későbbi alvási időpontot választani. Alakítsanak ki együtt a kisbabájával egy fektetési szertartást. Ez lehet közös összebújás a babával, de vannak szülők, akik ragaszkodnak ahhoz, hogy a baba egyedül aludjon el. A legfontosabb, hogy olyan módszert válasszon, ami számára a legideálisabb.
#19 vagyok
Az én első gyerkőcöm sem akart aludni. A második baba meg annyit alszik. 😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!