Sziasztok ! Barátnőm kisfia 9hónapos,anyatejes baba születése óta.Amióta a kisfiú megszületett még egyszer sem aludta végig az éjszakát,3x,4x,5x minimum felébred.Nappal nagyon jó alvó,délelőtt és du.án 2-2órát alszik a kicsi.Barátnőm folyamatosan engem kérdez,hogy a 10hós kislányomnál mi volt a praktikám,mert ő 2hós kora óta átalussza az éjszakát.Szerintem ez baba függő,vagy nem tudom.Kezd barátnőm már kifáradni és aggódni ,hogy vajon miért nem alszik este.
Rokon majdnem két éves fia dem alussza át az éjszakát. Ő ilyen baba. Csak bízhat benn3, hogy majd kinövi
2019. aug. 18. 09:00
2/20 anonim válasza:
Szerintem sokat alszik napközben is. Így kialussza magát, éjjel meg csak forgolódik. A masik, hogy az anyatejes babákról azt hallom szinte mindenhol, hogy rossz alvók.
2019. aug. 18. 09:40
3/20 A kérdező kommentje:
Szerintem is így van,majd egyszer kinövi.Nekem nem volt semmilyen praktikám,az én gyerkőcöm meg ilyen.Az enyém nappal nem alszik 2-3x félórát max egy órát
2019. aug. 18. 09:42
4/20 anonim válasza:
9 hónapos és tápszeres a fiam. Nem mondom hogy egyáltalán nem alszik éjjel. De az esetek felében kelnem kell hozzá. De sosem azért mert éhes. Inkább mert bekakilt, vagy mert zavarják a bélmozgasok. Illetve most a szeparacios szorongás is okoz anyahiányt. Barátnőm anyatejes lánya úgy alszik éjjel mint a bunda.
Abszolút baba függő.
2019. aug. 18. 10:11
5/20 anonim válasza:
Minden baba más. A lányom olyan volt, mint a barátnőd kisfia. Ha volt egy-egy átaludt éjszaka, az piros betűs ünnepnek számított. Már elmúlt két éves, mikor megszaporodtak az átaludt éjszakák. A fiam 9 hónapos lesz jövő héten, ő a kezdetektől átaludta az éjszakákat. Mind a ketten 100%-ban anyatejes babák voltak.
2019. aug. 18. 10:24
6/20 anonim válasza:
Nálunk két éves a gyerek,kezdetektől fogva 30 perceket aludt napközben és éjszaka is kelt 30-40 percenként.Mióta megszületett összesen 2 hét volt amikor végigaludta az éjszakát.Elosztva a 2 évre.:) Én is kerestem, meg keresem ma is az okát, mert 2 évnyi nem alvás után ki vagyok merülve mint állat.Próbáltam amúgy már mindent vele.Azt se mondhatom, hogy napközben órákat alszik és a többi.Babafüggő.Simán lehet mozgásfejlődéstől, fogcsírák mozgásától,fogzás miatt, később mint pld most nálunk a beszédfejlődéstől.Majd talán 3 éves korára aludni is fog éjjel.
2019. aug. 18. 10:25
7/20 anonim válasza:
Csatlakozom a "babafüggő" véleményekhez.
Picit lehet taktikázni a nappali alvásokkal, de mostanság fog váltani a napi 1 alvásra, és akkor úgyis borul.
2019. aug. 18. 11:40
8/20 anonim válasza:
15 hónapja nincs éjjelem. 🤣 Most hogy elvettem az éjjeli cicit, csak 3szor kel fel, de szerencsére többnyire hamar visszaalszik 😅 de fokozatosan ha elhagyjuk a szopikat, hátha lesz bár 3 hónap nyugalmam, míg jön a tesó 🤣
2019. aug. 18. 11:41
9/20 anonim válasza:
Barátnőm lánya 2,5 évesen aludt át először az éjszakát.
2019. aug. 18. 11:53
10/20 anonim válasza:
9 hónaposan vittük el a lányomat Tsmt tornára,mert éjszaka rengetegszer kel. (Előtte Dévényre jártunk,magán orvosoknál voltunk) Első 3 percben megmondta a nő,hogy figyelem zavara van és ez hat ki az alvására. Tornázni kell vele itthon is. Veszteni való nincs,én elmennék a helyükben. Persze nem olcsó. Mi neurológushoz is elvittük.
Mindenki azt mondja,hogy babafüggő... Persze vannak jó és rosszul alvó babák és felnőttek,de ha 3-4nél többször ébred,annak oka van. Kialvatlanság nálunk kihatással lett a fejlődésére is. Amúgy az én lányom is aludt nappal 2szer 2 órát,mert kimerült volt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!