Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan kell hőmérőzni a baba...

Hogyan kell hőmérőzni a baba fenekét, hogy tudjon kakilni?

Figyelt kérdés

bedugod picit, mjd mindjárt kihúzod vagy hagyod bent picit? ha segít, azonnal van eredmény vagy várni kell? hányszor ismétled?

leírjátok, pontosan hogyan csináljam?

2010. júl. 13. 11:02
 1/7 anonim ***** válasza:
0%

Bár még nem csináltam soha ilyesmit de legalább digitális hőmérővel próbálkoznék ami 3-4 másodperc alatt kiírja a dolgokat.

Én három x mérnék és átlagolnék..

2010. júl. 13. 11:07
 2/7 anonim ***** válasza:

Nem lázat akar mérni a kérdező, hanem segíteni a babán. :)

Én pont egy hete próbáltam ki először. Bedugtam (volna) neki és mozgattam, de szegénynek olyan nagyon kemény volt a kaki és annyira a lyuknál volt, h egy miliméternyit csúszott csak be a hőmérő. Végül germicid kúpot kapott, meleg fürdőt utána meleg tejet, így másfél-2 óra alatt sikerült végre "megszülnie" a kakit. Szegénykém már kétségbeesetten sírt, hordta a tiszta pelust, azt hitte, attól jobb lesz...:(

2010. júl. 13. 11:17
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Eseti jellegű a problémád? Mióta nem tudott kakilni?

Ahogy előttem is írták: van Germicid kúp is, segít neki az ingerben.

Laveolac szirup(remélem jól írtam), ezt is lehet adni neki, tömény cukor oldat, nem gyógyszeres.

Kamilla tea pici cukorral. Ebből túl gyakran nem lehet adni, mert a beleknek nem tesz jót.

A hőmérő bedugdosás helyett esetleg tudom ajánlani a csecsemő szélcsövet. Gyógyszertárban kapsz, és azzal egy kicsit kíméletesebb. Persze ezt is be kell krémezni előtte.

Remélem tudtam segíteni

2010. júl. 13. 11:25
 4/7 anonim ***** válasza:
Én ugy csináltam, hogy bedugtm majd örbe körbe fogattam fel volt húzzva a lába és egyből sikerült neki a kaki addig kell csinálni még nem sikerül.Ezt mondták agyermek korházban mikor be kellet feküdnie és nem volt kaki. nővér mondta hogy a lázmérő is jó.Vígyázz mert az inger hatására elöszeretettel pisilnek.És nem szabad sokszor csinálni mert csak így fog tudni kakilni.
2010. júl. 13. 12:14
 5/7 A kérdező kommentje:

kedves első válaszoló! szép jó reggelt! látom,nem csak én vagyok szétesve.. :-D

nem vészes, de nagyon bántja, ha nem tud reggel kakilni szoptatás után. gondoltam, ez nem olyan durva dolog lehet, de nem mertem látatlanban kipróbálni. közben tudott kakilni magától következő evés után. eseti dolog, olykor előfordul, azért sem kúpoznék.

tornázunk, masszírozom, kicsit jobb tőle, de csak akkor lesz tuti, ha sikerül kakilni.

köszi

2010. júl. 13. 12:15
 6/7 anonim ***** válasza:
A helyes hőmérőzésnek az a technikája, hogy bedugod éppen csak a végét, és körkörösen mozgatod, így ingerled a záróizmokat. Ez tuti siker, és nem lehet olyan könnyen hozzászoktatni a babát, mint a szélcsövezéshez! (Dokink ezt mondta.)
2010. júl. 13. 12:15
 7/7 A kérdező kommentje:
utosló válaszoló! nagyon köszönöm, erre voltam kíváncsi, hogy azonnal jön-e a kaki az ingerre.
2010. júl. 13. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!