Miert ad valaki a gyerekenek brutal gyakori “divatnevet”?
Ertem, hogy elsosorban az a fontos hogy szuloknek tetszen a nev, de nem tudom elkepzelni, hogy po egy top 20-as nevet adjak a gyerekemnek.
Nekem olyan fura ha az oviban van 5 Marci meg 4 Bence, 5 Jazmin, 3 Zoe
Ez miert jo? Vagy kinek? Kerdesem nem bantasbol irom, csak tenyleg erdekel, hogy ez nem zavarja a szuloket?
Szerintem ezt nemigen lehet kikerülni. Mármint több a gyerek, mint ahány név van.
Ha meg ilyen fura idegen hangzású vagy nem tudom, amiket mostanában itt kérdezgetnek, akkor meg azért lenne kinézve.
Ezt én sem igazán értem, de az én nevem is nagyon gyakori a mostani 40-es korosztályomban,mindig volt még 2 bárhová mentem, de ez mégsem volt gond.
Az egyik gyerekemnek is állítólag nagyon gyakori neve van de mi még eggyel sem találkoztunk, sem a játyzótéren, sem az egész ovódában, de még az egész iskolában és az edzésen sem, szóval eznis lutri.
A mi ovinkban egy zoé van, de dominikból 5, marciból egyse.
A lányomnak divatneve van, nem is hallottam korábban itt, mikor adtam, aztán kiderült, hogy népszerű név. Ennek ellenére szépnek találom, egyedi vezetékneve van, de adtam hozzà második nevet később, ha feltünősködne tiniként.
A tucatneveket sosem cikizik ki, én irigyeltem a dorkákat, kollektívan összefogtak a csúfolódás ellen, ellenben szegény különleges nevű gyereket cikizték.
Mert ez a divat ma.
Régen meg ez Erzsébet, Katalin, István, Ferenc volt a divat. Ennyi.
Kislány koromban tetszett meg a Hanna. Akkor még nem volt népszerű. Most meg minden ötödik kislány Hanna.
A párom lánya is Hanna... Így én buktam 😃
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!