Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan "hűtsem" le magunkat?...

Hogyan "hűtsem" le magunkat? Panelban lakunk, és épp szigetelik, festik stb. Tehát erkélypancsi kizárva. Ablakot nem tudunk nyitni a por miatt, szúnyogháló sincs.

Figyelt kérdés
A redőnyöket és a klímát sem szerelik vissza a héten. Mit tegyek, hogy pár fokkal hűvösebb legyen? A sötétítőfüggöny már fent van. Itt ülünk 9 hós babómmal a 30fokokban.
2010. júl. 13. 07:14
 1/7 anonim ***** válasza:

Sajnos sok ötletem nincs, nálunk családi házban is nagyon meleg van, hiába engedem le a redőnyöket és csukom be az ablakot ha melegszik az idő. Tegnap ajánlottak egy mobil klímát, de sajnos keret nincs rá.... Legtöbbször lefürdtem a lányom és én is zuhanyzom egyet, az egy kis időre segít.

Az a baj hogy a sötétítő függöny belül van, a nap viszont kívülről éri az ablaküveget, így nagyon melegszik, és ráadásul a sötét függöny magába is szívja...

2010. júl. 13. 07:19
 2/7 anonim ***** válasza:

Ötletek:

Babakádba víz és pancsizás a fürdőben vagy szobában.

Plázázás szökőkút mellett klimatizált helyen.

Ventillátor, hogy a baba ne kapjon azért huzatot.

Hajnali szellőztetés, akkor a legkevesebb a szúnyog.

2010. júl. 13. 07:20
 3/7 anonim ***** válasza:

Én ugyanebben a cipőben jártam egy hete. 9. emeleti panel lakás, 2 hónapja kezdődött a panelprogram, nyílászárócsere, szúnyogháló, reluxa helló! Remélhetőleg a héten legalább az egyik oldalon lesz redőny (2 részletben rakják fel:()

Mi 2 hete költöztünk haza (eddig Anyumnál laktunk)tettem fel sötétítőt, és vettünk a tesco-ban ideiglenes szúnyoghálót (kb. 900 ft, van hozzá egy tépőzáras ragasztócsík) és belülről lazán felragasztottuk körben az ablakra úgy, hogy azért be lehessen csukni. (kívülről kellene feszesen, de azért a 9.ről nem hajolunk ki:)

szerencsére van légkondink, amit nagyon jó helyre rakattunk fel, az előszobában a wc falára fúj, és ha nyitva vannak az ajtók, akkor közvetve hűti a szobákat. Ha nincs légkonditok, vagy nem szeretnéd/tudod használni, az is elég sokszor, hogy pelusban, vagy anélkül a csapban bevizezed egy kicsit a babát. A miénk nagyon szereti, ahogy a csap szélére ültetem és a lábára meg a folyó víz.

De egy vizes pelenkával való áttörölgetés is nagy segítség.

2010. júl. 13. 07:56
 4/7 anonim ***** válasza:

pancsi a kádban (nagy vagy az övé) akár a szobában

plázázás

kertes házas ismerősök, rokonok látogatása

strand

2010. júl. 13. 09:42
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, aki segített. Kedves harmadik, te biztosan átérzed a helyzetünket.Mint írtam, klíma még nem szerelhető vissza .A városban nincsenek még ismerőseim, sajna,úgyhogy kilőve... Ráadásul a lépcsőház tiszta por, fúrnak, faragnak, a babakocsit biztos nem tudom így lecipelni a negyedikről. Marad az itthon pancsi!!!!!!!!!!!! Biztos jó lesz!
2010. júl. 13. 11:05
 6/7 anonim ***** válasza:
Azért mindenképpen mozduljatok ki, ha nem babakocsiban, akkor kenguruban vagy simán kézben vidd le levegőzni a babát reggel, meg estefelé. Én a 9.-ről (igaz, itt van lift) sokszor levittem már a ház elé a padra üldögélni, amikor egy kicsit levegőzni szerettem volna. Nézelődött az ölemben... Tegnap meg kenguruval voltunk a boltban. Imádja a kenguruzást! Igaz, még csak 5 és fél hós 7 és fél kiló:))
2010. júl. 13. 11:57
 7/7 A kérdező kommentje:
Már sajna kinőttük a kengurunkat, pedig azt én is szerettem!
2010. júl. 13. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!