Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy szoktassam le az éjszakai...

Hogy szoktassam le az éjszakai felkelésről?

Figyelt kérdés

2hónapos múlt,5.2kg és néha olyan mintha csak megszokásból kellne fel enni.

mondták hogy teáztassam,de hogy?mennyit?milyen teát?

2008. nov. 14. 19:31
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
Dehogyis teáztasd! Én tea ellenes vagyok. Inni babavíz max. gyümölcslé. Inkább adjál neki az utólsó etetéskor tejpépet, vagy Sinlac-ot. Akkor lehet hogy jobban alszik éjjel és az is lehet hogy nem kel fel 1x sem, mert ezek laktatóbbak. De ne adj neki teát. Abban mindíg van valami "ajzószer", csak nem írják rá mert akkor senki sem venné meg az állítólagos babateát. 6,5 hós kislány anyukája
2008. nov. 14. 19:51
 2/9 anonim ***** válasza:
40%
Az én kisfiam is csak megszokásból kelt fel,én vizet adtam neki,de akkor is hiztizett 2éjjel.Nem vettem róla tudomást "nagyon nehéz volt"de azóta végig alussza az éjszakát.Megérte!!
2008. nov. 14. 20:18
 3/9 anonim ***** válasza:
27%

szia

én teát adtam a kisfiam (2hónapos volt).ugyanannyit amennyi tápszert kapott volna.két éjjel mind meg is itta, harmadik éjjel már nem kelt fel.

egy próbát megér, lehet hogy megszokásból ébred, de ha éhes, úgyis felkel újra.

sok sikert

4hónapos kisfiú anyukája

2008. nov. 14. 20:43
 4/9 anonim ***** válasza:
72%

Miért kellene teáztatni egy 2 hónapos babát???

Ha felébred szoptasd meg, és szépen vissza is alszik. Hogy egy 2 hónapos baba megszokásból keljen fel éjjel az már mégiscsak túlzás. Ha meg nem szopik hanem tápszeres akkor etesd meg.

Ha sírni hagyod, a babád csalódott lesz, és elveszíti a bizalmát benned!!!

Ha néhány sírva hagyott éjszaka után már nem sír, az nem azt jelenti hogy megtanulta amit megkövetelsz tőle, hanem azt hogy szegény csöppség megtört és elkeseredett, csalódott mert az anyukája nem reagált a hívására.

Az én fiam 7 hónapos és még mindig felkel éjjel és én nagy szeretettel felkelek és megszoptatom.

Ha teáztatás mellett döntesz, akkor jó a kicsinek a csipkebogyó tea ( 12 órát hideg vízben áztatni kell a csipkebogyót, nem szabad forrázni vagy főzni ), vagy a Babamosoly tea ami édesköményből készült filteres tea, melyet úgy kell készíteni mint bármelyik filteres teát.

2008. nov. 14. 20:45
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
az első válaszolónak üzenem sinlacot és tejpépet csak 4hos kortol szabad.szerintem 2,5hós babának még korai lenne hogy nem adsz éjszaka enni.mi 5,5 hosak vagyunk és hajnali 1-2 között felkel enni és megeszi még mindig a 180 tápit
2008. nov. 14. 21:32
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok és bocsi igen a Sinlacot tényleg csak négy hónapos kortól lehet adni meg a tejpépet is csak elkerülte a figyelmemet a lényeg. Hogy ő még csak két hónapos. Úgyhogy bocsi nem akartam rosszat senkinek. Figyelmetlen voltam. Kérlek ne haragudj! És köszi az utólsónak, hogy szóltál! Amúgy az én kislányom öt hetes kora óta nem kel fel éjszaka, de ő tápszeres sajnos. Este 200 ml-t eszik, két hónaposan meg olyan 130-150 között evett. Ha anyatejes akkor éjjel is kell hogy egyen még két hónaposan. Üdv nektek.
2008. nov. 14. 22:14
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
2 hónapos babánál az éjszakai felkelés még nem számít megszokásnak, hanem az mama-hiány v. éhes. Ez ügyben én olvastam utána és min. 6hónapos koráig ha felkel akkor meg kell etetni. De van rá példa arra is, hogy ez tovább tart, ha kis súlyú a baba. Tejpépet még nem szabad adni, majd 4 hónapos kor után. Nekem a védőnő azt mondta tejpép ügyben, hogy előbb a gyümi, majd a főzelékeket kell bevezetni(4-5 hónapos kor körül). Csipkebogyó teát adhatsz ízesítés nélkül. Magas a c-vitamin tartalma. Forralt vizet visszahűtőd és kb. 12 órát áztatod pl.éjszaka.Gyümilé még nem adható.
2008. nov. 14. 22:17
 8/9 anonim ***** válasza:
Az enyém anyatejes és az éjszakát kéthónapos korától átaludja. Jó tanácsok: minnél kevesebbet beszélj hozzá éjszaka vagy a legjobb egyáltalán nem beszélsz hozzá,félhomály, ne cserélj pelenkát. Etesed meg, büfi és minnél hamarabb rakd vissza az ágyába. Este lefekvés előtt egyen a legtöbbet.Próbáld úgy, hogy este legyen a legéhesebb mert akkor nagyon sokat fog enni és tovább bírja éjszaka.Én úgy csináltam, hogy délután vagy kicsit kevesebbet hagytam neki enni vagy kicsit hamarabb etettem meg, hogy estére jó éhes legyen.Igaz néha már sirt a fürcsi végére, hogy éhes de megérte. És már tudja ő is jó kedvűen fürcsizünk. Még szerintem korai a teáztatás este.Hidd el ha jól csinálsz mindent akkor ő maga fogja elhagyni az éjszakai evést.De már 7 hónaposan elgondolkoznék a teáztatáson.Mert akkor már csak tényleg konfort cicizik. De a tied még kicsi, nála még nem kell ilyenen gondolkodni.És én nem is teát adnék neki hanem inkább sima vizet.Azzal is úgyanúgy kiderül, hogy valóban éhes-e.
2008. nov. 15. 10:04
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm,Nektek hogy irtatok.

Az igazság az,hogy ezen csak elgondolkodtam,de nem hiszem,hogy megteszem!!Nincs szivem egy kis csöppséget sirni hagyni.

Én is úgy gondolom,hogy majd magától elhagyja a felkelést.

Azért gondoltam,hogy megszokásból kel fel,mert volt hogy 10 perc alatt végzett.

Még egyszer köszi!!!

2008. nov. 15. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!