Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egy egy éves baba ehet már...

Egy egy éves baba ehet már gombát?

Figyelt kérdés
Azt mondta tanácsadáson a gyerekorvos, hogy nem kell már neki külön főzni, eheti azt amit mi. Eddig is sokmindent evett már a felnőtt kajákból, de úgy olvastam, hogy egy éves kor alatt gombát nem kaphat. Októberben volt 1 éves. Holnapra gombás tésztát főztem, eheti ő is?
2008. nov. 14. 18:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
76%
Nem, nagyon nehezen emészthető és allergén.
2008. nov. 14. 19:06
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
NEM!! Azt biztos, hogy nem tudja még megemészteni!
2008. nov. 14. 19:08
 3/12 A kérdező kommentje:
De egy évesen se? Azt hittem, akkor már ehet mindent. Kóstolót se kaphat?
2008. nov. 14. 19:36
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Gombát nem ehet a baba 1 évesen. Az igaz hogy sokmindent ehet a felnőttek ennivalójából de a gombát NEM. Ha gombás tésztát főzöl akkor a szaftjából szedjél a tésztára és azt adhatod neki de gombát ne.
2008. nov. 14. 20:50
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom, hogy gombát csak 2 éves kortól szabad enniük.
2008. nov. 14. 20:53
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Hát nem tudom, most utánakerestem kicsit, de nem sok mindent találtam, egyetlen oldal volt ami említette, és azt írták, hogy 1 éves korig tilos, 2 éves korig jobb ha nem kap. Hát nem tudom... Nincs itthon más kaja :S De akkor valahogy kipiszkálom neki a nagyját, remélem ha marad benne pár körömnyi kis darab attól nem lesz baja. Mondjuk eddig semmitől nem lett semmi baja amit evett.
2008. nov. 14. 22:40
 7/12 anonim ***** válasza:
40%

Nem éppen válasz a kérdésedre, de ha 1 éves a gyereked, azért tarthatnál otthon olyan kajákat is, amiket ő is ehet!!! Amig itt ültél a gép előtt, elmehettél volna vásárolni neki való ennivalót!

Ne haragudj, nem bántani akartalak, csak nem értem az ilyen embereket. Ilyen pici gyerekre még minden idegszáladdal oda kellene figyelni!!!

2008. nov. 15. 08:39
 8/12 A kérdező kommentje:

Bocs, lehet hogy te még olyan emberrel nem találkoztál, aki nem tud olyan marha jól kijönni havi 44 ezer GYED-ből, meg a 13700 forint családiból, amikor ketten vannak rá a gyerekkel, és talán örülök, ha ennyi kaja van itthon. Honnan a fészkes fenéből veszed, hogy én nem figyelek a gyerekemre? Azért, mert amikor alszik, le merek ülni a 10 éves, agyon használt gépem elé? Te biztos még nem hallottál arról, hogy ez van, más kaja nincs, de képzeld, ez a helyzet. Elmehetek én akárhányszor a boltba, ha a zsebemben összesen van 200 forint, meg a számlámon mínusz 800 és még elég messze van a következő hónap, ebből marha sok mindent tudok ám vásárolni.

Köszi a kioktatást bunkókám.

2008. nov. 15. 10:06
 9/12 anonim ***** válasza:
49%

Nem vagyok "bunkó", és mint írtam, nem bántani akartalak. Sajnálom, hogy annak vetted. DE tudom, milyen, mikor nincs kaja otthon - így nőttem fel, sokszor nem volt, de ebbe most ne is menjünk bele...:(( Viszont épp ezért érint érzékenyen az, ha egy gyereket nem táplálnak megfelelően. Ha gyereket nevelsz a háztartásodban és kevés a pénzed, akkor eleve ne olyan kajákat vegyél, amiből ő nem ehet. De ha internetre van pénz, biztos van olyan ennivalóra is, amire egy egyéves gyereknek szüksége van. Egyáltalán nem akartalak sértegetni, tudom, hogy nehéz kijönni enni pénzből, de a kicsi legyen az első mindenben, ha megetetsz vele valamit, amit nem szabad, utána hogy számolsz el a lelkiismereteddel?

Nálunk volt úgy, hogy a kutyámnak volt mit enni, nekem meg nem... De én vállaltam, és köteles voltam róla gondoskodni. Egy gyerek meg főleg kiemelt pozícióban kellene hogy legyen.

2008. nov. 15. 10:20
 10/12 A kérdező kommentje:
Természetesen ha én vásárolok, akkor olyat veszek, amit a gyerek is megehet, de egyrészt nem is gondoltam rá, hogy nem ehet belőle, csak amikor már megfőztem, akkor ugrott be, hogy ilyet még sose kapott és ezért kérdeztem meg, hogy eheti-e. Másrészt, ezt nem is én vettem, hanem apukám volt olyan rendes, és elment vásárolni nekem, vett tésztát meg gombát meg vajat meg ilyesmit, fogalma nem volt róla, hogy mit ehet az unokája és mit nem. A netet meg azért fizetem, hogy tudjak tanulni, inkább lemondtam a tévét, de a net az kell, mert gyerekkel elég necces olyan könyvtárba bejárni, ahová még egy táskát se vihetek be, meg tele van lépcsővel, még tankönyveim sincsenek, mert a netről megvan minden. Természetes, hogy a gyerek az első, de mindent én se tudhatok. Ezért is tettem fel a kérdést.
2008. nov. 15. 11:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!