Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy dolgozzam fel, hogy a...

Hogy dolgozzam fel, hogy a kislányom még nem tart ott a fejlődésben?

Figyelt kérdés
Holnap lesz féléves a kislányom és még nem tud mászni, kúszni sem igazán, ülni sem, átfordult párszor. Foga sincs még. Tudom, nem lóverseny, minden baba máshogy fejlődik. De amikor látom, hallom, hogy más vele egykorú baba már ül, kúszik, áll, és több foga is van, eléggé elszomorodok, hogy mi van, ha vele van gond. Vagy én csinálok vmit nem jól. Lehet, csak én reagálom túl, de eddig csak olyan babákkal találkoztam, aki sokkal előrébb tartottak, mint ő. Nyugtassatok meg, hogy valóban csak én reagálom túl ezt az egészet.

2019. aug. 8. 17:49
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
68%
Nem tudom, lehet csak nekem fura, úgy feltenni egy kérdést, hogy előre megszabod, csak pozitív hangvételű, számodra megnyugtató választ kaphatsz, akkor is ha egy ordas nagy baromságot kérdezel....
2019. aug. 8. 19:22
 12/20 A kérdező kommentje:
Bocs utolsó, de az számomra semmiképpen sem pozitív, ha vki lekezelő választ ad. Lehet, hogy tényleg buta a kérdésem, de tudtommal azért van ez az oldal, hogy segítsünk egymásnak. A többieknek mégegyszer köszönöm a pozitív megerősítést!
2019. aug. 8. 19:27
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Na akkor ezt a butaságot felejtsd el, hogy a te gyerekeddel van a baj. 2 fiam van.

1.fiam fél évesen: kuszott, majd felállt, abból ült le, nem mászott(sajnos ez később probléma volt, de ebbe nem megyek most bele). 4 foga volt, de nálunk mimdenki hamar fogzott.

2.fiam fél éves múlt: kúszik, de lassan, kisebb távokat, forog hasról hátra es vissza, nyul a dolgokert, illetve a tengelye körül forog. Nem mászik, nem ül, nem áll. Kutyázni próbál újabban, de azt sem minden nap. Amit tudnia kell fél évesen: nyitott tenyérrel kitámasztania magát, átfordulni,beszédre hangadással válaszolni, targyakat áttenni egyik kézböl a másikba, megismerni a közeli hozzátartozókat és gagyogni. Se nem mászni, se nem ülni, se nem állni de még foggal rendelkeznie sem kell. És nekem mind orvos, mind a védőnő mondta, hogy a kisebbem fejlödik normális ütemben, szóval ne parázz, én sem teszem.

Nem az a lényeg, mit mikor tesz, hanem az, hogy ne maradjon ki, vagy ne cserélődjön fel egy mozgásforma sem.

2019. aug. 8. 20:32
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Fura egy védőnő

Ne aggódj, nincs lemaradva.

Lányom 7 hósan mászott, állt azonnal, erre azt mondta a gyerekorvos, hogy "hova SIET ez a gyerek..."

Mászást azt jó sokáig csinálta

Jah és én is aggódtam, mert 6 hósan "csak" forgott és nem is rendszeresen...

Nem kúszott..

És nem kutyázott csak kb 3-szor előtte

Egyet fogadj meg

NE HASONLÍTGATSD más gyerekekhez!

Ő egyedi 😉

2019. aug. 8. 20:34
 15/20 anonim ***** válasza:
86%

3-mas válaszhoz.

A kézbentartás nem árt, sőt.

Forogni tudó babának ébren nem jó a kiságy.

A hordozo.hu oldalán a mozgásfejlődésről szóló cikkeket ha elolvasod, leírják mi segít és mi nem.

Legjobb nagy kemény szabad felület, csak kevés játék, bő ruházat. Jó még a hordozás, ölben tartás.

Nem szabad ültetni ha nem ül magától. Kiságyban, babakocsiban, felnőtt ágyon, pihenőszékben ébren minél kevesebbet legyen.

2019. aug. 8. 20:49
 16/20 anonim ***** válasza:
90%

Az én gyerekem a 7.hónapos státuszon már állt, azt hittem tök jó, mire közölte a védőnő, hogy ez valami rosszat jelent, a szüleim meg belémsulykolták, hogy mi már 9 hónaposan jártunk és milyen jó..

Ahhoz képest hogy kapaszkodva állt a gyerekem a 7. hónap elején, 1 évesen tette meg az első lépést és csak 3,5 évesen kezdett érthetően beszélni. Ellenben az egyensúlyérzéke remek és 2 évesen már magától arcot rajzolt, és megmutatta a saját fején, mit rajzolt, de szobatiszta is csak 3,5 évesen lett..

A gyerekek mások, hozzá fogsz szokni, csak amíg nem tudod, hogy jelez e rosszat, addig aggódsz, mert igen, jelezhet rosszat is, ha gyorsabb vagy lassabb.

Ha tudom, hogy 5 éves korára így kiegyensúlyozódik a gyerekem fejlettsége minden téren, én sem aggódtam volna, helyette vittem minden fejlesztésre(amik semmit sem értek)

Koncentrálj a gyereked fejlettebb dolgaira!

Biztos szépen tartja a szemkontaktust, hallgat a nevére, vagy precízen nyúl a dolgokért, érdeklődő, jó alvó, jó evő, egészséges..

Ha azzal jönnek, hogy felállt e már, mondd, hogy még nem, de már önállóan átalussza az éjszakát

2019. aug. 8. 21:20
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
42.hétre született a lányom. Hipermobil ízületei vannak (nem betegség, egyszerűen csak nagyon hajlékony). 8 hónaposan kezdett forogni (természetesen jártunk tornára), 11 hónaposan kúszott, 1 évesen felült, 13 hónaposan mászott, 14 hónaposan felállt, 15 hónaposan kezdett el önállóan menni. 13 hónaposan jött ki az első foga, most lassan 3 éves és még 2 fogát várjuk. A hozzátáplálás egy szenvedés volt, a cicit elutasította a kezdetektől. 8 hónapos koráig fejtem és cumisüvegből kapta az anyatejet, majd az se kellett Neki. 1,5 éves koráig lényegében tápszeren élt, szinte semmi mást nem evett, hozzátenném, hogy a mai napig “fényevőnek” hívja a doki nénink:). A fiam 34.hétre született, 5 hónaposan forgott, 6 hónaposan kúszott, 8 hónaposan mászott, felült, 9 hónaposan felállt. Most 11 hónapos kapaszkodva lépeget, 10 foga van és nem hajlandó tápszert inni, csak normális ételt. Bevallom a lányommal könnyebb volt. A fiam iszonyatosan ügyes és nagyon örülök, hogy a koraszülöttsége ellenére ilyen gyorsan fejlődik, de a lányom mire mászni kezdett már úgyhogy jobban az eszénél volt. Rá lehetett szólni, hogy valamihez nem szabad odamenni, sokkal nyugodtabb, megfontoltabb volt, mint a fiam. Mindakettőt imádom, de ha lehetne választani a lányom fejlődési üteme számomra jobb volt. Ne törődj azzal, hogy más babája mit tud már csinálni vagy hány fog van a szájában, mert hidd NEM SZÁMÍT! Élvezd, hogy kicsi, olyan gyorsan eltelik ez az időszak (is).
2019. aug. 8. 22:46
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is most 6 hónapos , nincs foga nem mászik nem kúszik , hasra simán fordul meg vissza de azt nem nagyon akarja csinálni sajna , aztán tenyérrel is tartja magát egy darabig, ennyi kb. .nem ül próbálja magát felhúzni meg emeli fejét de annyi ereje nincs ..hát kb ennyi ..amúgy picit engem is aggaszt hogy vissza miért nem csinálja a fordulást...hasról hátra , kb 4 x ha megcsinálta ..néha picit hason emelgeti a fenekét de így kb ennyi
2019. aug. 9. 19:33
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Az én kisfiam 5hónapos dévényeshez járunk, mert levolt neki tapadva a nyakiizma és 3hónaposan hason se volt hajlandó lenni. Azóta a tornász csodákat tett most már mindkét oldalára fordul hasrol hátra hátrol hasra. És most már repülözik és hátra elkezdett kúszni, de semmit nem erőltetek majd csinálja ő mikor akarja. Anyukám mesélte hogy én 2,5évesen tanultam meg járni és 3évesen beszélni és nincs semmi bajom :)
2019. aug. 9. 20:22
 20/20 anonim ***** válasza:
83%
20 hós a fiam. Forogni jó ha 6x láttam, köszönte neki jó volt hanyatt. Semmi baja nem volt, ő ilyen és kész. 9 hósan ült fel, állt fel ugyanazon a napon, majd vissza kúszásba egy hónapra, majd egy hónap mászás. Azt hittük, hogy elpepecsel vele egy darabik, de a francokat. 12 hó+1 naposan felállt és mindenfajta bizonytalanság, ácsorgás nélkül elindult. 3 nap múlva az alapértelmezett mozgásformája a járás lett és képes volt kapaszkodás nélkül felállni és leguggolni. Ma már fut, motorozik, magától felmászik a maszókára, h lecsússzon. 6,5 hósan jött az első 4 foga, majd hónapokig semmi. 3 hónap alatt tolta ki a többit, 20 foga van, de nem beszél. Engem ezzel idegelnek, holott a gyerek precízen megmutatja mit akar.
2019. aug. 9. 22:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!