Hogy dolgozzam fel, hogy a kislányom még nem tart ott a fejlődésben?
Na akkor ezt a butaságot felejtsd el, hogy a te gyerekeddel van a baj. 2 fiam van.
1.fiam fél évesen: kuszott, majd felállt, abból ült le, nem mászott(sajnos ez később probléma volt, de ebbe nem megyek most bele). 4 foga volt, de nálunk mimdenki hamar fogzott.
2.fiam fél éves múlt: kúszik, de lassan, kisebb távokat, forog hasról hátra es vissza, nyul a dolgokert, illetve a tengelye körül forog. Nem mászik, nem ül, nem áll. Kutyázni próbál újabban, de azt sem minden nap. Amit tudnia kell fél évesen: nyitott tenyérrel kitámasztania magát, átfordulni,beszédre hangadással válaszolni, targyakat áttenni egyik kézböl a másikba, megismerni a közeli hozzátartozókat és gagyogni. Se nem mászni, se nem ülni, se nem állni de még foggal rendelkeznie sem kell. És nekem mind orvos, mind a védőnő mondta, hogy a kisebbem fejlödik normális ütemben, szóval ne parázz, én sem teszem.
Nem az a lényeg, mit mikor tesz, hanem az, hogy ne maradjon ki, vagy ne cserélődjön fel egy mozgásforma sem.
Fura egy védőnő
Ne aggódj, nincs lemaradva.
Lányom 7 hósan mászott, állt azonnal, erre azt mondta a gyerekorvos, hogy "hova SIET ez a gyerek..."
Mászást azt jó sokáig csinálta
Jah és én is aggódtam, mert 6 hósan "csak" forgott és nem is rendszeresen...
Nem kúszott..
És nem kutyázott csak kb 3-szor előtte
Egyet fogadj meg
NE HASONLÍTGATSD más gyerekekhez!
Ő egyedi 😉
3-mas válaszhoz.
A kézbentartás nem árt, sőt.
Forogni tudó babának ébren nem jó a kiságy.
A hordozo.hu oldalán a mozgásfejlődésről szóló cikkeket ha elolvasod, leírják mi segít és mi nem.
Legjobb nagy kemény szabad felület, csak kevés játék, bő ruházat. Jó még a hordozás, ölben tartás.
Nem szabad ültetni ha nem ül magától. Kiságyban, babakocsiban, felnőtt ágyon, pihenőszékben ébren minél kevesebbet legyen.
Az én gyerekem a 7.hónapos státuszon már állt, azt hittem tök jó, mire közölte a védőnő, hogy ez valami rosszat jelent, a szüleim meg belémsulykolták, hogy mi már 9 hónaposan jártunk és milyen jó..
Ahhoz képest hogy kapaszkodva állt a gyerekem a 7. hónap elején, 1 évesen tette meg az első lépést és csak 3,5 évesen kezdett érthetően beszélni. Ellenben az egyensúlyérzéke remek és 2 évesen már magától arcot rajzolt, és megmutatta a saját fején, mit rajzolt, de szobatiszta is csak 3,5 évesen lett..
A gyerekek mások, hozzá fogsz szokni, csak amíg nem tudod, hogy jelez e rosszat, addig aggódsz, mert igen, jelezhet rosszat is, ha gyorsabb vagy lassabb.
Ha tudom, hogy 5 éves korára így kiegyensúlyozódik a gyerekem fejlettsége minden téren, én sem aggódtam volna, helyette vittem minden fejlesztésre(amik semmit sem értek)
Koncentrálj a gyereked fejlettebb dolgaira!
Biztos szépen tartja a szemkontaktust, hallgat a nevére, vagy precízen nyúl a dolgokért, érdeklődő, jó alvó, jó evő, egészséges..
Ha azzal jönnek, hogy felállt e már, mondd, hogy még nem, de már önállóan átalussza az éjszakát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!