Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyit kellene ennie egy 7...

Mennyit kellene ennie egy 7 hónapos babának?

Figyelt kérdés
Az a gondom, hogy magától általában csak 5-10 kanál pépet, vagy főzeléket eszik meg (=ez az a mennyiség amiért önszántából nyitogatja a száját), a többi mennyiséget általában csak belecsempészem a szájába, vagy addig ülünk ott, amig ismét nem hajlandó kinyitni a szájacskáját. Ez utóbbi sokszor 1 órahossza. Általában 80-100 ml pépet, főzeléket bele tudok így diktálni, de nem tudom jó-e. Hogy fog majd magától enni? Az étkezések mellett még szopik, de nem olyan sok a tejem, hogy attól jóllakjon. Ti hogy csináljátok?
2008. nov. 14. 17:09
 1/6 anonim ***** válasza:

A babák tudják,hogy mennyi kell nekik,mikor laktak jól.

Hidd el jelezni fogja ha kér még,ill. éhes.Van mikor meglepödök a 10 hónapos lányomon,hogy milyen keveset,ill. sokat eszik.De ö tudja,hogy mennyi kell.A másikhogy nem minden nap esznek egyformán.

Annyit adj neki,amennyit ke´r.

2008. nov. 14. 17:34
 2/6 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam 7,5 hónapos, és a következő mennyiséget eszi meg: reggel 240 ml tápszer, délelőtt kb. 150-200 g gyümölcspép, ebédre: 200-220 g zöldség hússa, uzsira 150-200 g gyümölcspép, 6 órakörül 200 ml tápszer, elalvás előtt (kb. 8.30-kor) 240 ml tápszer. Most egyébként 7,5 kilós.
2008. nov. 14. 17:42
 3/6 anonim ***** válasza:
Az előző vagyok. Az én babám is 7 hós koráig anyatejes volt.Akkor a mostani tápszer helyett szoptattam.
2008. nov. 14. 17:43
 4/6 anonim ***** válasza:
Szia, hát az én babám kevesebbet eszik: kora reggel 150ml tápszer (tobb nem megy), 9 korul gyumolcs+keksz, 13.00korul húsos fozelék, 16:00 korul tejpép, majd 19.00-20.00korul 150-180ml jóéjszakátos tápszer, és 1x éjszaka kb. 100ml tej. Van, hogy a tízorait nem bírom beleerolteni, mert ahogy írod, egy-két kanál után kalimpál a székben, de olyankor vagy nem elgé éhes, vagy egyszeruen csak olyan napja van, elmulik. De jelzi, mikor elég neki, ha nagyon hadonászik, akkor már abbahagyom és jóllakott.
2008. nov. 14. 21:53
 5/6 anonim ***** válasza:
utolso vagyok: most 8 hónapos a baba, 7hónaposan 9 kg volt.
2008. nov. 14. 21:54
 6/6 A kérdező kommentje:
Igen, ez az én gondom is, hogy a 2. hozzászóló anyukáéhoz képest sokkal kevesebbet eszik meg a kisfiam (pedig nagy baba: 9300 g). Pl. tízóraira 100 ml körül (én ml-ben mérem, mert egy mérőpohárkába mérem ki, de ha átszámítom 140g körül lehet), ebédre is sokszor csak ennyit, uzsonnázni még nem kezdtünk. Emellett szopik, de nem olyan sok a tejem, hogy azzal jóllakna. Ezek mellett naponta 1-2x kap 100-133 ml tápszert, ha a szoptatás után még éhes. Szóval nem akarja igazán megszeretni a szilárd ételeket (püré, pép, stb)
2008. nov. 15. 10:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!