Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Megszólnak amiért "így"...

Megszólnak amiért "így" nevelem a gyereket, mert szerintünk ez rossz, de nem veszik észre más anyák mit művelnek. Hogy tudom ezt elengedni?

Figyelt kérdés

1,5 éves a kislányom ügyes, okos szopis baba. Mindent időben szépen csinált, jól aludt, evett mindig, htvel se volt gond.Sokat foglalkoztam vele, nekem ő nagyon fontos. A férjem is nagyon szereti és ő is egyetért mindenben a nevelést illetően. De az ő családja viszont nem nézte soha jó szemmel a hosszú ideig tartó szoptatást, vagy azt, hogy nem engedtem, hogy a kialakitott napirendet folyamatosan felrúgjuk, vagy az ajánlásokat figyelembe véve (doktornő tanácsát megfogadva) csináltam a ht-t. Valamint 2 héttel szülés után nem vártam tárt karokkal a rokonokat baba látogatóba.

A családban 2 hete született baba, azóta anyósék felváltva fújják, hogy milyen szépen nevelik a gyereket. Nincs is ezzel gond, de úgy is fogalmaz hogy bezzeg ő... - átvitte a gyereket 3 naposan az anyóshoz, meg a kertbe, meg fagyizni, meg elmegy fél napra barátnőzni, shoppingolni, bevásárolni. A gyerek a mamával van addig, ez is megint oké. De nem 2 hetes gyerek esetében és nem úgy hogy az anyja 2 napig nem bír a kicsivel megmaradjon kettesben. Tápszeres,neki nincs teje. Ezzel sincs gond, nem mindenki tud szoptatni. De az a gond, hogy még se próbálta..

Jövő héten esküvőre, azután meg koncertre mennek. A gyerek persze lepasszolva mamához.

Én is vittem a gyereket mindenhova, de azért nekem ez durva. És a család szerint, ő a "jó anyuci". Mit tegyek hogy ne érezzem magam szarul ezek miatt?

2019. aug. 4. 21:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
58%
Igen, ennyi. Ne hajkurászd az anyósod elismerését, mert sosem fogod megkapni.
2019. aug. 5. 08:25
 12/16 anonim ***** válasza:
79%

Most a sógornődről van szó? Anyósod lánya?

Ha igen, mit nem értesz?

Nem az anyaságról van szó. Vagyis de: ő az anyósod lánya.

Te kit fogsz jobban szeretni? A lányodat vagy a menyedet (ha lesz fiad)??

2019. aug. 5. 08:57
 13/16 A kérdező kommentje:
Nem a sógornőmről van szó, hanem a férjem unokatestvéréről. Pontosabban annak feleségéről. Ezért is írtam h ők apósoméknak még csak nem is közeli csaladtag, de mivel közel laknak és egy idősek férjemmel elég szoros kapcsolatban voltak gyerek koruk óta.
2019. aug. 5. 09:58
 14/16 anonim ***** válasza:
58%

Na nálunk ugyanez a helyzet. De én csak annyit mondtam a kötekedésre, hogy mert Én vagyok az anyja, és arrébb álltam. Nem mentem bele a vitákba, mert nem volt értelme. Viszont hozzánk lehetett jönni nyugodtan, csak betegen nem. Hiszen úgy vagyok vele, ha 10 gyereket szülnék, a 10.már igazán nagy családba érkezn, őket meg nem lehet kizárni. :D

Most sogornom beismerte, h igen tényleg vannak anyasabb gyerekek, pedig nagyon mondta h én elrontom. Aztan megszuletett náluk a 2.baba, aki detto az en fiam :D

Viszont, meg mindig ő az istencsaszar anyos szemében. Pedig ugyanúgy a menye. De ugye max 1 honapig szoptatott, hogy mehessen ide-oda es lepasszolja a gyereket. Ami engem nem zavar, mert az ő dolga, meg így h nagyobb a fiam, nyilván látom h milyen jó h lepasszolhato NEHA.. De az zavar h meg vagyok szólva érte. Na nem mintha a gyerekemert annyira kapkodna a nagyanyja... De ez mellekes. Nalunk is nem az a baj, h maskepp nevel, hanem h EN vagyok megszolva, mert nem kovetem a 30 evvel ezelotti trendeket. Pedig elég laza anyuka vagyok a mai trendekhez képest... De nem vagyok túl liberalis, mert vannak hatarok. De nem vagyok elég jó nekik. Hat akkor így jártak. Ez nem az én bajom, hanem az övék 🤷‍♀️ Gyerekem sajnálom, de építem a szorosabb nagyszülői kapcsolatot ahogy tudom, de úgy h én ne sérüljek. Pl. Küldöm az apjaval a fiam gyakrabban, mint ahogy en megyek.

2019. aug. 5. 11:38
 15/16 anonim ***** válasza:
58%
Ard le.
2019. aug. 5. 18:33
 16/16 anonim ***** válasza:
86%
De miért zavar ez téged ennyire? Nálunk is hasonló a szituáció, de én letojom. Anyukám már sajnos nem él, így egy nagymama lenne, de nálam 1.nap elrúgta a pöttyöst. Minimál szinten érintkezek vele. Az unokát nem tiltom el, a mi kapcsokatunk se rossz, de csak muszáj alkalommal találkozom vele. Mindig az a rossz először, aki újít és szakít a hagyományokkal, de csak az idő a megmondhatója, hogy jól csináltuk-e. Itt nincsenek kőbe vésett szabályok. Én úgy élem a napjaim, hogy elsősorban a gyereknek legyen jó. És nem fogom mások kedvéért borítani a rendet, mivel nem másnak fog sírni, hisztizni, hanem nekem. Szerintem a nagyik már full elfelejtették hogy működik a gyerek, ellenben én tudom mire van szüksége a gyerekemnek és az a feladarom, hogy azt nézzem mi neki a legjobb.
2019. aug. 5. 22:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!