Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha egy újszülött 16-20 órát...

Ha egy újszülött 16-20 órát alszik egy nap, akkor miért mondják, hogy nehéz vele?

Figyelt kérdés

2019. aug. 2. 13:42
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
70%

Egy újszülött hol alszik napi 16-20 órát? Még akkor se, ha elosztva gondoltad, ami egyébként egyértelmű a többség számára, ezt nem kellett volna külön kommentben kiemelned. Senki nem hitte azt, hogy 20 órát alszik egyfolytában egy 1-2-3-4 hetes baba.

Annyit írok, hogy az első 1-2 hét annyiból könnyebb, hogy még annyira pici, hogy eszik, és valóban többet alszik annál, amikor eléri már 3-4 hetes kort. Na az tényleg necces. Anyuka kb. 1-2 órát alszik egyben. Többet nem nagyon. A szerencsések le lettek pontozva, aki azt írta, hogy tényleg csak eszik és alszik. Nem kéne. Nekik is küldtem egy hasznos-jelet, mert minden baba más. Az enyém mellett hulla(!) fáradt voltam állandóan jó pár hétig. Zombi üzemmód napközben is. Durva tud lenni. De amikor elkezd kommunikálni, pl. rádmosolyog, néz a nagy szemeivel, néha kancsalít, grimaszol, ásít, felfedezi a külvilágot, az mindent kárpótol.

2019. aug. 2. 16:00
 22/31 anonim ***** válasza:
34%
Ha magába az alaphelyzetbe belegondolsz, hogy lesz egy gyereked, akit gondoznod kell, jó eséllyel minden tapasztalat nélkül, ha első gyerek, már az baromi nehéz, mert nyilván érzed a felelősséged és jól akarod csinálni, csak gyakorlatlan vagy még. Ha második gyerek, akkor pl. nehézség, hogy az újszülött napirendjét hogyan hangold össze az idősebb tesóéval, stb. Amúgy; nem tudom mennyit aludt a babám, biztosan sokat, de eleve ott voltam császár után, amit jól viseltem ugyan, de csak műtét, fáradékony voltam utána egy ideig, másrészt pl. az első hat hétben volt, hogy egy szoptatás simán elnyúlt egy-másfél órára! És volt, hogy épp letettem kicsit és volt egy szusszanásnyi, mondjuk egy órányi időm, és megint éhes lett. Akkor újabb egy-másfél óra szoptatás. Aztán nyakig kakilta magát, lehetett fürdetni a csap alatt és átöltöztetni, kimosni a kakis ruhát...Ez ma már megvan mindennel együtt 10 perc alatt (a rutin miatt, nyilván), de az első pár hétben míg bele nem jössz ez simán lehet akár fél órás program is. Na ezért nehéz, és akkor még kihagytuk, hogy hasfájós is lehet, vagy csak ölben alszik a baba, stb.
2019. aug. 2. 16:05
 23/31 anonim ***** válasza:
15%

Pont ma fejtegettük a barátnőmmel, hogy vajon milysn gyerekekről írták ezt...

A lányom ha az éjjellel együtt aludt 10-11-et, akkor boldogság volt...

2019. aug. 2. 16:18
 24/31 A kérdező kommentje:
Köszi a storykat :) Hát igen, így már el tudom képzelni, hogy miért nehéz. Még szerencse, hogy ez az időszak “csak” pár hétig vagy hónapig tart :D Meg én mondjuk segítség nélkül bele sem vágnék(apuka, nagyszülők, rokonok, babysitter stb).
2019. aug. 2. 16:29
 25/31 anonim ***** válasza:
31%
a könyv megirja hogy mennyi az alvásigényük,de a babák nem olvassák ezeket a könyveket....könyvböl könnyű okosnak lenned,de a fiam 3 óránként evett,és ezek között max 15 perceket aludt,éjjel is ébredt 3 oránként,és akkor se nagyon akart aludni....hát ezért nehéz...
2019. aug. 2. 17:29
 26/31 anonim ***** válasza:
73%

Mondjuk ha 3 óránként eszik, akkor ebből kb 1 óra elmegy a szoptatás, büfiztetés, pelenkázas szösszenetre, marad 2 óra, abból másfelet kajálsz, zuhanyozol, beszelsz felnőtt emberekkel, takarítasz, főzöl, tápszer esetén a cumisüvegekkel vackolsz, mosogatsz, mosol, teregetsz, vasalod a babaruhákat, játszol a tesóval (!!!!!), majd lefekszel, elalszol 5 perc alatt és 25 perc múlva ébredsz. Ha van segítséged, akkor talán a takarítás ebből lejön, de ennyi.

Akkor még nem számoltunk a hasfájással, a védőnővel, a kedves rokonokkal akik hívogatnak, kutyaetetéssel, hajmosással és szárítással, a babafürdetéssel, a lebukott, összekakilt ruhák miatt átöltözésekkel.

Most hirtelen ennyi jutott eszembe, de van még több is.

2019. aug. 2. 17:43
 27/31 anonim ***** válasza:
18%
Jah és a fejés! Az is király időtöltés.
2019. aug. 2. 17:45
 28/31 anonim ***** válasza:
93%
Pár hónap. 😂😂 Mikor már beáll(na) az alvása és nem kéne folyamatosan pelenkát meg ruhát cserélni, elkezdődik a fogzás. Nyűgösség, nem alvás jó kis fogzós 💩. Aztán a dac korszak, matrica korszak, szobatisztulás....... Stb
2019. aug. 2. 18:12
 29/31 anonim ***** válasza:
85%
15 hónapja tegnap aludtam egyben 5 órát. Tényleg úgy éreztem, hogy én is nyertem a lottón 🤣
2019. aug. 2. 18:42
 30/31 anonim ***** válasza:
37%
a 4 évesem 2x aludta végig az éjszakát,mostanában csak 2x ébred,1 éves koráig átlag 10x keltünk hozzá.....
2019. aug. 2. 18:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!