1-másfél éves babások! Aki ad tápszert/tejitalt, mennyit iszik összesen egy nap?
És lecci ne egy tejital gyártó cég oldalán...segítek : tehéntej, de bontják az enzimeket, és még hozzáadnak ezt - azt, hogy a kisgyereked minél előbb rászokjon, és semmi mást ne igyon meg, ezért te jó sokat veszel belőle! Hidd el, jót akarok! Fehérje, kalciumpótlásra rengeteg zöldség rendelkezésre áll, ezek a tej italok üres kalóriák! Semmi egészséges nincs bennük :(
15
Szerintem te félreértésben vagy.Ez a cikk amit belinkeltél a Pöttyös,Nesquik meg hasonló tejitalokról szól.Azért is írják az általad belinkelt cikkben is ,hogy külön kellene tenni őket a tejtermékekről.
Mi meg azokról a tejitalokról beszélünk, amit úgy hívnak Junior tejital.Ami egy tápszerfajta 1-3 éves korig gyerekeknek.
Szerintem felesleges ezen vitázni. Úgyis mindenki azt ad a gyerekének,amit jó ak lát. 3 éves korig napi 500 ml tejalapú taplálék javasolt. Ebbe beleszamít a joghurt,sajt,túró,tej,stb.
Az én fiam 20 hónapos;reggel és este lemegy egy-egy joghurt,és kb.másfél deci tej,abból is a zsírosabb 3,5-ös,de minimum a 2,8-as. Ugyanis ezek laktatóbbak. Sajtot ritkán adok,mert megfogja a székletét.
Ja,és nalunk 15 hósan elutasította a tápszert egyik napról a másikra,így a tejitallal feleslegesen próbálkoztam,nem kellett. A tejet viszont szó nélkül elfogadta.
Nem baj, valaki mindenkitől okosabbnak hiszi magát. Mi dig van olyan okoska, aki unalmaban kötekedni kezd, holott nem is a kérdésre válaszol. Lefogadom, hogy a glutent meg nyomatja a gyerekének. De semmi közöm hozzá, mert engem úgy neveltek, hogy ha nem kérdezik a véleményem, tartsam meg magamnak. ;)
Szóval többiek, mi tudjuk, mi a különbség a junior gyerekital és a tehéntej között.
Masfél évesen eldobta a tápszert, tejitalt soha meg nem itta, a tejet sem favorizálja. Túrót, joghurtot, tejfölös- sajtos cuccokat adok neki. Inni vizet iszik leginkább, ritkán teát keserűen.
Valaki írta a növényi fehérjéket, amelyek NEM ugyanazok, mint az állati eredetűek, más a lebontása is és a fehérje tartalma is. Fejlődés szempintjából ezeknek semmi értelmük. Meg lehet kérdezni diabetológiai szakembereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!