Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan lehetne egy ekkora...

Hogyan lehetne egy ekkora gyereknek olvasni?

Figyelt kérdés
Mindenhol azt latom, hallom hogy a babájuknak olvasnak esténként mesét. Hát én is szeretnék, de a 10 hónaposomat egyáltalán nem érdekli, ő inkább kivenné a kezemből, kitépné a papirjait, aztán mászna tovább. Komolyan hogyan tudtok ekkora gyerekeknek olvasni? Nem vitaindító a kérdésem, csak tényleg érdekel.
2019. júl. 26. 15:52
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
22%
Sehogy. Szép gondolat, de ekkora gyereket marhára nem érdekli az olvasás. Sőt, lehet hogy később se fogja. Az enyém például utalta, úgy hogy abba is hagytuk.
2019. júl. 26. 16:38
 12/15 anonim ***** válasza:
69%
Ha nem érdekli, nem tudsz vele mit csinálni. Az én fiamat se érdekelte. Sőt, volt vagy 6 éves, mire először végigülte a mesét, amit olvastam neki. Most meg már, hogy iskolás és megtanult olvasni, rosszul van, ha bármilyen könyvet lát, ugyanis nem szeret olvasni, csak ugye muszáj, úgyhogy ami nem megy azt nem kell erőltetni. Pedig én is mindig próbáltam, hogy hátha, de a fiamat tényleg nem érdekelte. Egy 10 hónapost meg pláne nem fog érdekelni. Majd térj rá vissza később.
2019. júl. 26. 17:01
 13/15 anonim ***** válasza:
91%

22 hónapos a fiam, imádja a könyveket, dalokat, verseket, de még csak mostanában képes végighallgatni egy mesét, de még azt sem könyvből, arra csak a rövid verses mesék jók még, de legtöbbször ott is kikapna a kezemből a könyvet és anya nézd kacika! kiáltással már másfelé lapoz. A legtöbb gyerek olyan óvodás korra érik meg az igazi könyvből olvasás mesére (kivételek persze vannak)

Addig képeskönyvekkel próbálkozz, mutogasd meg neki mi micsoda, kérdezd meg megtalálja e ezt meg azt. Pl az én fiam imádja a bogyó és Babóca könyvben minden oldalon felkutatni a kukacot.

2019. júl. 26. 17:08
 14/15 anonim ***** válasza:
Csak egyszerű leporellókból olvastam a képeket neki 10 hónaposan. Melyik állatnak mi a neve, milyen hangot ad ki, jókat nevetett, tetszett neki. Most 17 hónapos, nem olvasok neki, a képekről mesélek neki mi van rajta, mit csinálnak. Szereti a könyveket, a mamánál van egy szakácskönyv színes zöldségekkel, imádja követeli is hogy vegyük elő. Elkezdett beszélni mondja is a Bogyó és Babóca meséból :kereke bibis. =Kilyukadt bicikli kereke.
2019. júl. 27. 04:01
 15/15 anonim ***** válasza:

Az enyém már 2 éves és lehetetlen neki olvasni. Rámutat dolgokra a könyvben, én mondom mi az, kb. ennyi. A mondóka sem érdekli.

Este alvásnál pedig csendben kell lenni, az ének is zavarja, sőt simogatni sem lehet.

2019. júl. 27. 08:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!