Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ezek közül melyik név lenne a...

Ezek közül melyik név lenne a legjobb a születendő kislányomnak? Elmondanátok mindegyikről a véleményeteket?

Figyelt kérdés

Népszerű, szép nevet szeretnék választani neki. Olyat, amit szívesen visel és a többi gyerkőc véletlenül se tudna csúfolódni vele. (Mindegyik passzol a vezetéknevéhez.)

Ezekre gondoltam: Lianna, Beáta, Anita, Natália, Gina, Rozália, Fanni, Anna, Lili, Nikoletta

Nekem ezek mind szép nevek, de nem akarok elvakultan dönteni egy ilyen fontos dologról.

2019. júl. 25. 21:53
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
63%

Lianna-nem szúrnék ki szerencsétlennel

Beáta-nincs vele baj, de nem is tetszik különösebben, az biztos hogy korosztályában ritka az ilyen normális név

Anita-nem rossz, de nekem lagymatag, semmilyen

Natália-ez tetszik, talán adnám is

Gina-nagyon nem..kisebbségi

Rozália-korosztályában ezzel is különleges lenne, nekem nagyon tetszik, és vagányul lehet becézni is. (Ró, Lia)

Fanni, Lili-nem adnék tucat és gyerekes nevet a lányomnak, egyszer fel fog nőni

Anna-örök klasszikus, ez az amivel nem lehet mellé lőni

Nikoletta-ez sem rossz, szintén ritka a korosztályában.

az én sorrendem ez lenne: 1. Natália, 2. Rozália, 3. Anna, 4. Nikoletta, 5. Anita, 6. Beáta, 7. Fanni, Lili holtversenyben, 8. Gina, 9. Lianna

2019. júl. 26. 06:28
 12/20 anonim ***** válasza:
37%

Lianna -nekem elart Liliána feelingje van

Beáta -nem rossz, több ilyen nevű ismerősöm van, kisgyerekeknél viszont rég hallottam.

Anita -felénk leginkább kisebbségi név

Natália -a Nati jó, bár egyre többször üti fel a fejét fiúk becézésekor (Nátán kezd gyakorivá válni).

Gina -k˘rvás

Rozália -öregasszonyos

Fanni -becenév

Anna -tömegnév

Lili -szintén

Nikoletta -Nikolett jobban bejönne, de amúgy elmegy.

Szóval amit én választanék, kb ebben a sorrendben: Natália, Beáta, Nikolett

2019. júl. 26. 08:11
 13/20 anonim ***** válasza:
36%

Lianna szép, de valószínű én nem adnám, nekem túl különleges.

Beáta, Anita nekem nagyon furcsán hangozna egy gyereknél.

Natália, Gina nekem nagyon nem tetszik.

Rozália szerintem is sokkal szebb Rózaként.

Fanni nekem túl gyerek név.

Anna szép, de nekem olyan semmilyen.

Lili tetszik, mondjuk a Lilien jobban, az én kislányom Liliom és Lilinek szólítjuk.

Nikoletta szintén olyan semilyen nekem.

2019. júl. 26. 18:29
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Nikoletta,Anita,Beáta nevek tetszenek ebben a sorrendben.
2019. júl. 27. 12:21
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Lianna - kicsit erőltetett, Lia és Anna összekombinálva

Beáta - hordható, jó név

Anita, Gina, Fanni, Lili - nekem túl becézős (inkább Georgina, Lívia, Lídia, Linda, Stefánia)

Natália,Nikoletta - hordható, jó nevek, de én nem adnám, mert van ami jobban tetszik

Rozália - öregnénis

Anna - örök, de elcsépelt

2019. júl. 27. 17:00
 16/20 anonim ***** válasza:
78%

Beáta, Anita, Natália, Rozália, Fanni, Nikoletta, én ezek közül választanék. Biztos nem fog még négy-öt Anita vagy Beáta lenni a csoportban, a Lianna ebből a szempontból rizikós, hisz már most is rengeteg a Lia, Liliána, s azt is el tudom képzelni, hogy pár éven belül a Lianna is felkapott név lesz. A Ginát nem adnám, a Georgina sem kedvencem, így meg főleg nem tetszik.

Az Anna és Lili már annyira gyakori,hogy én nem is gondolkoznék rajta.

2019. júl. 27. 17:39
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Lili
2019. júl. 27. 20:43
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a Natália tetszik a legjobban, vagy a Gina valamilyen kevésbé beceneves formában: Regina vagy Georgina. A többi nem igazán tetszik; az Anna meg a Lili szépek, de túl gyakori az én ízlésemnek.
2019. júl. 29. 11:10
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Lianna - Eröltetett,komolytalan,szappanoperás. Nem adnám.

Beáta: Nekem nem tetszik,mert régies,de amúgy jó név. A Bea is jó becenév. Ha tetszik add nyugodtan.

Anita : Szintén régebben volt divatos, én nem adnám,de nem rossz ez sem.

Natália : Sok roma kislányt/kamaszlányt ismerek ezzel a névvel emiatt nem adnám,de amúy tetszik.

Gina?: Georgina? "Dzsinának" ejtve? Egyik sem szép, nem adnám. Mondjuk régen sok volt belőle de már lejárt lemez.

Rozália: Unalmasnak és elcsépeltnek érzem, mivel anyáink,nagyanyáink idejében dívott. Ne hidd hogy ritka,gyerekeknek talán, de ha elmész falura,kiábránditóan sok Rozi néni van. Esetleg Rozina,Róza formákban add ami most reneszánszát éli.

Fanni: Régóta népszerű név, vagy 20-25 éve biztosan az első 10-ben van. Emiattmár nagyon izzadság szagú + a hangzása is komolytalan,becenév szerű. Nem adnám.

Anna : Szintén hasít a reneszánszolt nevel listáján. Talán a 25-45 éves korosztályban ritka, ezalatt és efölött rengetek Annácska és Annus mama van. Amúgy nem rossz név, ha nem lenne ilyen brutálisan lerágott csont lehet hogy adnám.

Lili: Fél Magyarország Lili,így a rokonságomban mindkét ágról,a baráti körömben és a munkatársaim gyerekei között is van jópár. Emiatt nem adnám.

Nikoletta: Csak Nikol formàban tetszik de úgy idegen kissé. Amúgy ilyen semmilyen név.

2019. júl. 29. 17:05
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Anita, Gina, Rozália, Fanni, Anna
2019. aug. 7. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!