Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Valami tipp? Egyszeruen nem...

Valami tipp? Egyszeruen nem birjuk este elaltatni a gyermeket. Rug vag ordit de nem alszik szaladgalunk vele de semmi. Egyebkent ilyenkor este olyan fitt mintha reggel lenne.

Figyelt kérdés
2019. jún. 23. 22:34
1 2 3 4 5 6
 31/54 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy a furdesnel o mindig all. Nem ul meg o sosem a feneken. Szoval a furdestol nem almosodik el
2019. jún. 24. 10:39
 32/54 anonim ***** válasza:

Nalunk a furdestol csak felelenkult. Ha napi ket alvas van, miert ne lenne jo, ha elobbre lennenek csusztatva? (Ezt az egyik valaszolotol kerdezem). Ket alvas eseten az a valaszolo milyen napirendet javasolna? A gond, ha jol ertem, az, hogy este mar elobb szeretnetek pihenni. Ha reggel nemgond, hogy korabban kell kelni, akkor csak szimplan erdemes elorebb hozni a teljes napirend minden pontjat. A masik, hogy nemtudom, miota tart ez nalatok, hogy nehezen alszik el, de lehet, hogy mostanaban jonne nala az atallas a napi kettorol az egy alvasra, ezert nemtudjatok este elaltatni.

Amugy en megerzesebol csinaltamezt, figyeltem a gyereket, hogy mikor mire canigenye, anapirend lehet rugalmas is, fix pontokkal. Ti a kesoi alvast szeretnetek elibbre hozni, akkor az lenne a fix pont, a tobbit meg probalgatni kell hozza, es figyelni a gyerek (amugy folyamatosan valtozo) igenyeit. Nemfog orokke megmaradni a napi 2, sot, egyes gyerekeknel a napi 1 alvas sem feltetlenul, erdemes figyelni, mikor mire van igeny, az atallasi udoszakokat meg valahogy kihuzni. Tok jo dolog a napirend, de egy babanal ez ahogy no, en ugy lattama gyerekemnel, hogy folyton valtozik, ahogy az altatas modja is sokat valtozott ujszulottkorahoz kepest, ami bevalt akkor, 3,6 9, honaposan, 1, 1,5, 2, 3 evesen mar nem. Efdemes talalni egy egyensulyt, ami nektek es neki is megfelel.

2019. jún. 24. 10:48
 33/54 anonim ***** válasza:
Én írtam, hogy az előbbre hozásnak nincs értelme. Az esti viselkedés leírásából jól látszik, hogy nem azért nem alszik, mert nem álmos, hanem mert túl van pörögve. Sok már neki a két alvás egy nap. Az se normális, hogy reggeli meg tízórai között alszik. Keljen 8kor, aludjon egy nagyobbat délben. Ma reggel másfél órát fenn volt, aztán visszatette még aludni két órára? Ez nagyon nem jó.
2019. jún. 24. 11:56
 34/54 anonim ***** válasza:
De, képzeld dolgozik a férjem. Mi úgy csináltuk, hogy én lementem a nappaliba a gyerekkel, hogy kitombolhassa magát. Közben hìmeztem, vagy épp ledőltem a kanapéra. Addig a férjem fent a hálóban aludt. Ez van, a gyereknevelés fárasztó. Amik segítettek nálunk: a gyereknek járóka, hinta, relaxációs zene. A járóka azért szuper, mert leszűkíti a gyerek mozgásterét, nincs egyszerre túl sok lehetősége. És biztonságban van, le tudsz pihenni mellette. Fontos, hogy max.2 játék legyen bent a járókában. A hintáztatás is jó. Vettünk egy fa hintát, amit az ajtófélfára lehet szerelni. Kb.20 perc hintázás félhomályban, relax zenével, és leragadtak a kis szemei. A szülőknek meg kávé, kávé, kááávééé. Anélkül lehetetlen túlélni. ;) Tudom, miről beszélsz, sejtem, mit élsz át. A mi fiunk is pont ilyen tüneteket produkált. Aztán 4 évesen kiderült, hogy hiperaktív. Képtelenség volt vele bármiféle napirendet betartani. Csak rohant, rohant, rohant megállás nélkül. Én meg idegbajt kaptam a 3-4 órás altatási procedúráktól. Hidd el, idővel jobb lesz. Ahogy fejlődik, érik az idegrendszere, jobb lesz. Csak nagyon-nagyon sok türelem kell hozzá.
2019. jún. 24. 12:08
 35/54 A kérdező kommentje:

Utolsonak ertem akkor te addig fent voltal vele amig el nem almosodott ejfel 1,2 stb de mint irtak erre van megoldas, hogy korabbra tesszuk a napirendet.

Akinek nem tetszett a 8orasi altatas az igy jart, most igy kiprobalom ha ejjel nem kell vergodni vele akkor pont jo. Egyebkent persze h almos volt mivel tegnap 23kor aludt el vagy kesobb ha ma idobe eltud aludni mivel korabban aludt ma akkor lehet holnap mar nem akad ki reggel 8 kor..

2019. jún. 24. 12:15
 36/54 A kérdező kommentje:
74% igen most igy probaltuk ki remelem osszejon. 6:40kor kelt aztan mivel ejjel sokaig bulizott mar 8:15kor almos volt aludt 2,5 orat es remenykedek h delutan eleg egy keves alvas aztan korabban elalszik es holnaptol megszokja
2019. jún. 24. 12:17
 37/54 A kérdező kommentje:
Ma 20:30kor kidolt es azota is alszik, remeljuk beall mostmar igy
2019. jún. 24. 21:25
 38/54 A kérdező kommentje:
Ohh jesszus es felkelt 21:45kor kipihenve... nevetve.. ugyhogy most bulizik, vissza nem tudtam altatni.
2019. jún. 24. 21:58
 39/54 anonim ***** válasza:

Sajnálom, bár várható volt. Persze semmi nem első nap hoz eredményt.

Nem csak az alvásidejét kell beosztani és tervezni, hanem az ébrenlétét is.

Amit még tudok ajánlani (napi egy alvás és rendes napirend mellett), az a Békés álom könnyek nélkül c. könyv, nekünk bevált. A rítusok kialakításáról szól.

2019. jún. 24. 22:20
 40/54 A kérdező kommentje:

Mi az h egy alvas rendes rutin mellett?

Lehet annak van igaza aki megvarja mig elfarad a gyermek. :/

Jelenleg olyan erobe van, hogy delelott nappal semmi ehez kepest jon tep maszik ram stb mondjuk estelente mindig ilyen.

2019. jún. 24. 22:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!