Mikor szűnik meg az éjszakai ébredezés - avagy mikor aludhatok ùjra a férjemmel?
Lányom 3 és fél éves. Éjjel 3x-4x ébred. Ha mellette vagyok, matat, megölel, megnyugszik és rögtön alszik vissza. Ha nem vagyok ott felébred teljesen és sìrni kezd.
Így mondhatni külön alszom a férjemtől lassan 2 éve (addig közénk vettem és együtt aludtunk hárman tovább, de elég keskeny a francia ágyunk, már nem tudjuk jól kialudni magunkat hárman benne)
Mivel mindketten dolgozunk, inkább a gyerekkel alszom sokszor, hogy ne hullaként ébredjek és menjek dolgozni reggelente.
Teljesen kész vagyok, mert veszik el az intimitás a házasságunkból. Hiányzik, hogy a férjemmel aludjak...na meg a többi.
Mitől ébredhet ennyit még mindig a gyerek? Akinek hasonló gondja volt, mikor nőtte ki, vagy hogy oldottátok meg? Amúgy kiegyensúlyozott jó gyerek, nem értem, miért ébredezik folyton.
Érdekes, amit az első ír, nekünk bevált. Kb 2 éves volt, amikor ezt csinálta, és 3 éjszakát virrasztottunk a párommal, mire sikerült leszoktatnunk róla, de megérte. Azóta 6 éves és kiegyensúlyozott gyerek. Nagy ritkán még átjön hozzánk olyan hajnal 4 felé.
Pedig ő is kiságyba volt szoktatva.
Először felül az ágyban, kiabál anya-anya, ha nem megyek gyorsan, átmegy a kiabálás nyüszögésbe, sírásba.
Mondjuk elég félős gyerek. Este mikor alszik el, mellette kell lenni, minden neszre kérdezi mi volt az(reccsen a bútor, vagy matat kint a kutya), mostanában azt kéri elalvásor hogy fogjam be a fülét, hogy ne féljen a hangoktòl és ùgy alszik el.
Van neki pici éjjeli lámpája minimális fénnyel, hogy ne ijedjen meg, ha felébred, de akkor is fél, ezért sincs szívem drasztikusabb megoldásokhoz, mert látom rajta, hogy fél a sötétben, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!