Fél éves gyerekem iszonyatosan rossz alvó az elejètől fogva. Mit tehetnék még? Ötlet?
Nappal jobb esetben 3*50 perc friss levegőn, ha megfeszülünk se tudjuk többször lerakni. Éjjel óránként ébred cicizni. Cumisüveget, cumit nem fogad el, alvórongyija van.
Nem sír, csak ébred és cicit kér. Hasa nem fáj, hozzátáplálást jól veszi, szeret enni. Foga még sehol, még csak bedurranva sincs vagy kifehéredve. Mozgásfejlődés megfelel korának. Esti rutin ugyanaz, ugyanakkor. Próbáltuk “alvástréningezni” apával, semmi eredménye, kell a cici. Sírni üvölteni nem fogom hagyni egy két percnél tovább, nem hiszek benne.
A neten fellelhető összes praktikát szerintem mind bevetettük, eredménye semmi.
Emellett viszont teljesen nyugodt kiegyensúlyozott vidám baba, csak aludni nem akar. Én meg dögrováson vagyok hogy nem alszok sose egybefüggően másfél órát,, főleg hogy nem egyke. Szóval minden értelmes tippet szívesen veszek, hátha valamelyik beválik.
/és nem akkor se cserélném másra, imàdom, és egyértelmű túléljük elmúlik, csak addig is könnyítenék, mert nem hiszem neki is jó ez a nem alvàs/
Hónapok óta át kéne aludnia az éjszakát. Nappal már kene tartania a 6 étkezest. Azt mondod éjjel meg nappal eteted, az sem gyanús, hogy aludnia kellene meg gyomrának pihennie két étkezés között minimum 4 órát?
Fenntartom éhezik, hiába eteted főzelékkel ha nulla a tápértéke. A mekis kajából is be lehet zabálni és kiemelkedő súlygyarapodásod is lesz-de attól ez éhezés. Minőségi éhezésnek hívják. Bármivel is táplálod le kell cserélned olyanra amivel kibír 4 órát, és alszik egész éjjel.
De ha szerinted jó ez így akkor most mi a kérdésed?
8as, mondták már neked, hogy a gyerekek nem a nagykönyv szerint működnek? Át kellene aludnia az éjszakát, tartania kéne a 4 órát... ez nem a katonaság, a gyerekek pedig nem egyformák. A kérdező babája 6 hónapos, sok baba ilyenkor kezd kóstolni, csak anyatejesek. A szoptatás meg nem mindig az evésről szól.
Vannak babák, akik úgy működnek, ahogy leírod, de a többség nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!