Egy 3 és egy 5 évessel (vagy ehhez hasonló életkorokkal) hogyan néz ki az esti altatás és alvás reggelig?
5,5-2,5-3 honapos...
Nálunk nagyon macerás volt,rohangáltam 1,5-2 órát köztük,volt,hogy hamarabb elaludtam.
Aztán kiprobáltuk a jutalmazos módszert,illetve bevontam az apjukat is.
7-kor fürdés, 8-kor mikor a maci megy aludni a m2-ben ők is mennek.
Apa mesél könyvből 2-őt és alvás.
Amióta betartjuk a kötelezö sorrendet plussz lehet pontokat gyűjteni azóta ezerszer jobbak az esték.
A kicsi elalszik a mese alatt,a nagy van,hocy még rajzol az ágyában de általában 20:30-ra alszik.
A picur 7-kor magától alszik.
Éjszaka persze van,hogy felébrednek de max 1-2 x. A kicsinek pisilnie kell általában,a nagy meg csak tudni akarja ott vagyunk e
Én sem csinálok, de ők nem dünnyögnek, hanem elkezdenek játszani, hangosan beszélgetnek, kiabálnak, rosszabb napokon felkelnek és rohangálnak. Határozottan rájuk szólok, de ez sem használ. És ez megy 8-tól kb. fél10-ig.
Korábban bent maradtam, míg elaludtak, de itthonról dolgozom, és nem bírok éjjel sokáig fennmaradni, és szeretném munkával tölteni ezt az időt, nem azzal, hogy próbálok nem elaludni sötétben a gyerekszobában.
A fiam 5,5 éves, a kislányom 3,5 éves múlt. Van külön gyerekszobájuk, de együtt, egy ágyban alszanak, méghozzá a szülői ágyban. Nagyon jó testvérek, imádják egymást, nem tudnak egymás nélkül elaludni. Este 8 körül megyünk be, a férjem olvassa az esti mesét, aztán lámpaoltás után négyesben fekszünk a nagyágyban (óriási ágyat vettünk direkt az együttalvás lehetősége miatt). A férjem és a kislányom pikk-pakk alszik, a fiam szorosan hozzám bújva még nézelődik, Ő nagyon nehezen alszik el. Van, hogy elalszom mellette, van, hogy akkor a csendben gondolom végig a napomat, készülök föl agyban a következő napra. És alapvetően hihetetlen jó érzés összebújni a gyerekeimmel az egész napos távollét után (Ők oviban, én dolgozom).
Ha elaludtak, a férjemmel néha még felkelünk, kint a nappaliban összebújunk vagy csak beszélgetünk, ha az altatás előtt nem tudtunk zuhanyozni, akkor pótoljuk, aztán végleg lepihenünk.
Az éjszakai pihenésem változó: van, amikor szuperül alszom, van, amikor a gyerekek minden neszére fölébredek és takargatom Őket. Az éjjeli alvásom szerintem az idegállapotomtól függ.
Olyan is van, hogy éjjel egyik vagy másik gyerkőcömet kísérgetnem kell a vécére, aztán egy pillanat alatt visszaalszunk.
Alapvetően szeretjük ezt a rendszert, de most nagy változás közeleg: családi házba költözünk, én pedig a harmadik babánkat várom, szval biztosan változni fog valahogy a rendszer a növekvő hasam, a rosszulléteim miatt, de nem görcsölünk rá, ki fogjuk találni, kinek mi a jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!