Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Aggodalomra ad okot egy 3...

Aggodalomra ad okot egy 3 éves teljesen össze-vissza alvása?

Figyelt kérdés

Vajon milyen hatással van ez egy fejlődő szervezetre?: 3 éves gyerkőc, 2 éves kora óta úgy alakul a napi alvása, hogy napközben úgymond játék közben, amikor már hulla fáradt, összerogy, és ahol éppen van, szőnyeg, kanapé, bármi, beájul. Olyan mélyen alszik, hogy ébreszthetetlen. Kora este felkel, majd hajnal 2-3 ig fent van, valamelyik szülő játszik vele éjszaka (!). Nincsen étkezési rendszer sem bevezetve, akkor eszik, ahol és amit akar. Egész nap kint van az asztalon chips, csoki, bármihez hozzáfér. Apuka van gyesen vele; anyuka nem is akarta őt..visszament hamar dolgozni. Annyira hisztis, hogy a nyaralásról hazamentek, mert 2 napig nem aludt, és csak sírt sírt.

Nem ítélkezni szeretnék, inkább hangosan gondolkozni...milyen következménye lehet egy ilyen "ötletszerű nevelésnek?"

2018. aug. 30. 20:22
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Hogy ezen az oldalon mindig tudok valami újat olvasni..

Igen aggodalomra ad okot hogy hajnali 2-3-kor kel megy aludni egy 3 éves, és összeesik az álmosságtól.

Gondolom hétfőn kezdődik neki az ovi, talán ott rendszereződik szegény napirendje, idegrendszerének ez nagyon rosszat tesz.

2018. aug. 30. 20:25
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Maradandó következményei lesznek... hasonló nevelést alkalmaz a bátyám és felesége is az óvodás unokaöcséimen. 3 és 6 évesek, nem esznek meg semmit, csak a Kinder Maxi King-et, fejenként napi 18 db-ot kb.
2018. aug. 30. 20:33
 3/5 A kérdező kommentje:
Még nem megy oviba, még pelusos.
2018. aug. 30. 20:51
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Igen, aggodalomra ad okot.

De sajnos ha a szülei eddig is tojtak rá, ezután sem lehet csodát várni,mert hiába aggódik más érte, ha ők "nevelik".

Rendben, hogy pelusos, de attól az óvodakötelezettség őt is utóléri remélhetőleg minél hamarabb, és az hátha rendszert visz szegény gyerek életébe, mielőtt komolyan károsodna az idegrendszere.

2018. aug. 30. 21:13
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem jó senkinek sem ez az állapot és nem is egészséges! Én nem ítélkezek, mert jártam hasonló cipőben. A másfél éves gyerekem délben normálisan aludt, de a délutáni (korábban 16 órai alvás) alvás eltolódott 18-19 óra körülre (amikor kimerültségében a szőnyegen aludt el), aludt ilyenkor 21-23 óráig és reggel 6-7ig ébren volt. Nem tudtam mit tenni, születésetől kezdve igyekeztem mindent napirendbe csinálni. Szörnyű időszak volt, szerencsére 1.5 hónap alatt rendeződött és azóta végig alussza az éjszakát. Én sok mindent kipróbáltam, bevetettem, de nem nekem köszönhető a változás, hogy minek azt nem tudom. Egyébként kisgyermeknevelő vagyok, szóval nem is arról volt szó, hogy alkalmatlan lennék egy gyerek nevelésére/gondozására.
2018. aug. 31. 07:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!