Hogyan altattok több gyereket egyszerre?
Van egy 5 éves lányom,akinek az alvása mindig katasztrofa volt,már babakorban is. Ő nem akar csak velem aludni,és képes akár hajnali 3-4-ig is fent lenni.
2 éves lányom jó alvo volt,de mióta érti,hogy a tesó mit művel vele is gondok vannak. A nagy kérésére összetoltuk az ágyaikat,de sajnos ez sem váltotta be a reményeket. Dumálnak,játszanak 9-töl-11-ig. Matracon alszom náluk,de ez sem ér semmit. Mellettük van egy 9 hetes babánk aki igy szintén nehezen alszik el.
Bármilyen ötletet szivesen fogadok.köszönöm
Amíg közös szobában voltak, beültem a 2 ágy közé és fogtam mindkettő kezét. Egyszerre. Amíg el nem aludtak. Aztán 6 és 4 évesek voltak amikor saját szobát kaptak. Onnantól új rendszer lett. Egy kis beszélgetés, simi, és egyedül alvás. Mindkettőnél eltöltök 5-5 percet. Most (1 évre rá) már hárman vannak. A nagyokat ugyanígy lefektetem és a kicsi az utolsó.
Nem lehet, hogy sok nekik a napközbeni alvás? Mármint nálatok.
Ködzönöm,sajnos nem gondolom,hogy sok a kicsi 1,5 orát alszik a nagyobb pedig már nem alszik kb egy éve.
Mennyi idö alatt alszanak el nálatok?
Nálunk is van esti rutin,fürdés,meseolvasás,simogatás, de foghatnám a kezüket éjfélig is nyugodtan.
:(
Fürdés után mindketten lefeküdtek. Olvastam egy mesét a kicsinek, egy másikat a nagynak,aztán üldögéltem mellettük a sötétben, kislámpánál olvastam vagy kötöttem. Tudták, hogy csak akkor maradok bent, ha csendben vannak.
Mikor már nem volt elég időm megvárni, hogy mindketten elaludjanak, 5-10 perc után kijöttem, megígértem, hogy "hamarosan visszamegyek egy kicsit", nyitva hagytam az ajtót, ésa szomszéd szobában valami csendes házimunkát végeztem. Az ébren lévő gyereket megnyugtatta, hogy hallja a motoszkálásomat. És valóban visszamentem néhány perc után, csendben megsimogattam, és újra kijöttem. Később növelni lehetett a "várakozási időt", illetve elaludt a kislányom, mire visszamentem volna.
Ha nem voltak álmosak, nézegethettek könyvet, játszhattak plüssökkel, babával csendben az ágyban, kislámpa mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!