Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Milyen idős korában és hogy...

Milyen idős korában és hogy szoktattad le a babát az éjszakai kelésről ha megszokásból ébredt mindig ugyanakkor?

Figyelt kérdés
2018. júl. 7. 21:29
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Szerintem is gyerekfüggő, a fiam 2 hónapos korától 1x kelt enni éjjel, 7 hónaposan aludta át az éjszakát. A lányom 13 hónapos koráig rendszeresen ébredt 4-5 alkalommal is, és nem kellett neki se cici, se semmi, vissza kellett altatni különben ordított, így járkáltam vele. A kicsi 3 hónapos, tök változóak az éjszakák, viszont minden ébredésénél követeli a cicit, ha nem kap (vagy bármi mást kap) akkor üvölt. Hiába próbálnék mindent ugyanúgy csinálni, ha nem ugyanaz válik be náluk :) Kitartás, előbb utóbb aludni fog :)
2018. júl. 14. 08:47
 12/12 Coffelia ***** válasza:

Az éjjeli szopi sem mindig éhseget jelent, lehet szomjúság, biztonságra vágyás. A szopóreflex egy nagyon erős reflex, a természet adta az életben maradásunkra, nem csak az etetés terén, hanem a lelki szüksegletek és anyával való kapcsolattartás igényének kielégítésére.

Ezért gondolom, hogy megszokásból kelés nem létezik, ott mindig egy elharítandó probléma lapul. Fogzás, szeparációs szorongás, kellemetlen álom, túl hideg, túl meleg, testkontaktus-vágy. Ezért csak nagyon finoman éy fokozatosan próbálkoztam a gyerekemnél új éjjeli szokások bevezetésére,m amikor már tudott beszélni, és meg tudtuk beszélni, hogy mi fér neki bele, illetve amikor már kérhetek tőle. Most 26 hónapos, megkértem másfél honapja, hogy hadd pihenjen éjszaka a cici, mert fáradt. Ha felébred, forduljon meg és aludjon tovább. Most működik, ha fél évvel ezelőtt nem adtam volna cicit, csak elkeseredett ordítás ment volna reggelig.

2018. aug. 17. 22:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!