Az első időszak mindenkinek ilyen nehéz a babával?
Úgy erzem, hogy az egész napom egy etetesbol áll.
Lassan 3 hetes lesz a fiam, tapszerrel etetem.
El se tudom képzelni hogy fogunk tudni így menni ide oda.
Nem tudom akinek több gyereke van hogy csinálja.
Nyugtassatok meg, hogy bele fogok jönni és könnyebb lesz.
Nekem 3 hetes korától pelusozással együtt kb 30 perc az etetés, anyatejes. Az első 3 hétben azért volt több, mert sárgaság miatt nehezen volt ébreszthető, lassan evett.
Most is kb 3 óránként kér enni, úgyhogy 2,5 óra jövés menés belefér. 3 hónapos
Kedves Kérdező!
Megnyugtatlak, bele fogsz jönni.Sőt tápszeres babával,viszel termoszba(nekünk van kicsi termoszunk) vizet cumisüvegbe kimérve a tápszer,ráöntöd összerázod.Sőt meg leszek kövezve,de nekem téli gyerekem van,anyatejes volt 87%-ban,de ha mentünk valahova vittem bekevert tápszert cumisüvegbe.Ennek fő oka az volt,hogy a gyerekem csak kizárólag fekve szopott,elég érdekes lett volna bárhol lefeküdnöm a földre:)
Viszont elkeserítelek, ahogy nő a babád, elindul,mászik,feláll,jön megy,egy túlélőtúra jönni menni vele bárhová:)Egy percig nincs egy helyen:)
Kitartás 4-5 év és már annyira nem lesz nehéz:)Én is remélem, még csak másfél éves az enyém:)
3 óránként etetjük, kb fel óra az etetes.
De közben is főleg estefelé már, illetve hajnalban, felébred és sir, mert éhes..
Viszont mivel hasfajos, nem merünk neki többször adni csak 3 óránként..
Így már nem tudjuk mi a jó.
Egyik orvos azt mondja ebresszuk, a másik hogy ne..
De akkor nem áll etetésből az egész nap.
Ennyi idősen nekem is mind a kettő 3 óránként evett éjszaka. A nagy 5 hetesen elhagyta az egyik evést, 2 hónaposan a másikat is.
A kicsiről azt hittem sose hagyja el majd 8 hónaposan elhagyott egy étkezést éjjel, 9 hónaposan a másikat is.
Egyébként ha úgy látod, hogy hamar megéhezik, kínálhatod több tápszerrel. Most ha a 3 óra az 2,5, akkor se dől össze a világ. Amúgy is nyakatokon az 1. növekedési ugrás, majd ne lepődj meg, ha egész nap éhesnek tűnik, etesd nyugodtan! Az nem baj, ha úgy eszik sokszor vagy sokat, ha tényleg igényli. Probléma a félreértésekből lehet, ha hasfájás vagy álmosság miatt sír és megeteted de amúgy meg babafüggő, mert lehet el se fogadja akkor.
Kitartást, igen bele fogsz jönni és könnyebb lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!