Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » 4 éves altatása? Mit csináljak?

4 éves altatása? Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Jövő héten tölti a lányom a négy évet és az altatása két éves kora óta katasztrófa. Én rontottam el tudom, hogy egyáltalán altattam, de most mit csináljak?Hiába az esti mese, a rutin stb . Most is negyed 10-től 10-ig ott feküdtem vele és nem alszik. Ha otthagyom vagy ráparancsolok, hogy fekvés és nem jöhet ki, akkor hiszti van. Amit azért nem akarok /tudok hagyni, mert van egy két éves húga is akit felébreszt ezzel. Már így is odáig jutottunk, hogy a kicsi az apjával a gyerekszobában alszik én meg a naggyal a mienkben. Merthogy kb két hónapja mindenki a mi ágyunkban aludt, ami minden volt csak pihentető nem. Csakhogy ez nem állapot. Az apjával már beszélni sem tudunk két szót sem, egyébről nem is beszélve. Megint 3/4 óra szenvedés után felhúztam magam, erre az apja most bent mesél neki, meg tutujgatja. Vagyis totál ellentmond annak , amit én kértem a gyerektől azaz feküdjön le és ha nem is alszik, de ott kell maradni. Szerintem ez sem jó. Férjem szerint keressek pszichológust a gyereknek. Kérdem én minek? Majd jön és elaltatja?! Teljesen elegem van már ezekből a maratoni altatásokból. Nincs sötét sem. A babája is ott van. Én is ott vagyok. De nem bírom már. Utálom, hogy van amikor előbb bealszom, mint a gyerek és onnantól fogva lőttek a szabadidőnek, ami legalább ilyenkor éjjel jó lenne. Hogy ne gyerekzsibogást kelljen hallgatni.
2018. márc. 5. 22:36
 1/9 anonim ***** válasza:
86%
Hozom a popcornt. Hogy te mit fogsz kapni "minek az ilyennek gyerek" témában... :D
2018. márc. 5. 22:44
 2/9 anonim ***** válasza:
70%
Pedig más lehetőséget nem látok, minthogy pár estét hagyjátok hisztizni. Szerintem gyorsan rájönne, hogy hiába visít, EGY mese és a jóéjtpuszi után nem megy oda hozzá senki. Azt a néhány alkalmat a kisebb is túléli.
2018. márc. 5. 22:56
 3/9 A kérdező kommentje:
Igen tudom. Minek az ilyennek gyerek? Néha én is ezt kérdezem magamtól.
2018. márc. 5. 23:00
 4/9 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem nem egyedüli probléma, mástól is hallottam már. Délutáni alvás? Oviban alszik? Ki van fárasztva napközben? Nem lehet, hogy a kicsi miatt háttérbe szorítva érzi magát és mivel este a kicsi már alszik, akkor akar lecsapni az anyukájára? Ez csak pár kérdés, de talán érdemes lenne még gondolkodni, mi lehet az oka? Nem hinném, hogy csak az a két opció lehetséges, hogy rossz szülő vagy, mert nincs tekintélyed vagy a lányod akaratos, hisztis. 4 éves, mit mond, miért nem alszik? pl. nem álmos, nem tud elaludni vagy éppen fél. Ebben a korban félhet is például a sötétben és talán ezért nem mer elaludni.
2018. márc. 6. 00:17
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg ha korábbra tennétek a lefekvést? Lehet átesik a holtponton és nem bír aludni.

De nekem is eszembe jutott hogy veled akarja tölteni az időt

2018. márc. 6. 06:20
 6/9 anonim ***** válasza:
67%

1. Delutani alvast hagyjatok el (ovi mas opcio), vagy keltsetek hamarabb, max. 3-ig alhatnak oviban is.

2. Este vacsora elott oriasi hancur, fogocska, ilyesmi kb. fel orat, jo idoben kinti szaladgalas majd, igy fizikailag jol kimerul.

3. Esti rutin, vacsi, furdes, stb.

4. Max. 2 mese, addig ott fekudnek, de utana puszi, es kijonnek.

4. Ha hiszti is van, max. 5-10 percenkent bemennek, egyre ritkabban, csak annyinak, hogy elmondjam normal hangon hogy este van, aludni kell. Es ebbol nem engednek. Par nap hiszti es megtanulja. Csak kovetkezetesen !

2018. márc. 6. 07:31
 7/9 anonim ***** válasza:
58%

Tudod mi a legjobb ebben az esetben? Elfogadni, hogy ő ilyen.

Voltak elveim, aztán lett gyerekem.

Volt külön szobája, külön ágya, ez most a MI szobánk és MI ágyunk :)

Nagyon sok düh és indulat árán sikerült megértenem, hogy miért is kellene neki egyedül aludnia, amikor azt látja, hogy anya és apa sem alszik egyedül? Igen, megértettem, elfogadtam, hogy ő még kicsi, szüksége van rá, nem akar, nem szeret egyedül lenni.

És különben is: úgy elrepül az idő, pikpakk a kezedet sem akarja majd megfogni. Szóval én a részemről kihasználom, hogy még hozzám simul, bújik, velem alszik.

2018. márc. 6. 08:34
 8/9 anonim ***** válasza:

Egy ötlet: én is nagyon problémás alvó voltam. Féltem a sötétben, de aztán a világosban is, hiszen, ha becsuktam a szemem nem láttam, hogy minden biztonságos-e körülöttem. Nem tudtam mitől félek pontosan, nem volt egy konkrét lény vagy bármi. Vagy mondhatnám úgyis hogy mindig más. Csak úgy éreztem nem vagyok biztonságban. Emiatt én is a szüleim ágyában kötöttem ki, pedig valószínűleg pont belőlük fakadt az összes félelmem. Nem tudom nálatok mi a helyzet a családban, de nekem apám alkoholista volt, elvert jópárszor, megfélemlítve éltem a napjaim, anyám sose volt otthon, hogy megvédjen, mert mindig dolgozott. Ha otthon volt apával veszekedett vagy nekem panaszkodott rá, kész idegroncs volt. Valahogy elvesztem ebben a káoszban és úgy éreztem nem bízhatok senkiben.

Mondtam nekik hogy félek egyedül aludni de nem tudtam megmagyarázni miért, ők meg hülyének néztek, megaláztak miatta. És a dolog ennyiben maradt.

2018. márc. 7. 13:02
 9/9 anonim ***** válasza:
Hehe üdv a klubban. Van egy 3 éves fiúcska, meg egy másfél éves lány. Nálunk 2-3 órásak az altatàsok. Délben is, este is. Nálunk a mellettünk alvás sem opció, mert az egyetlen, amit hajlandóak csinálni az ágyunkban, az ugrálàs. Már minden varjációt kipróbáltunk. Nagyon lefárasztjuk-túlpörög. Kevésbé fárasztjuk le-nem álmos. Ha külön szobában altatom őket, hiányolják egymást. Ha együtt altatom őket, csak az ökörködés megy. Ha engedem, hogy ne aludjanak délben, délután 5re már ön-és közveszélyesek. Ha engedem a nagynak, hogy ne aludjon, a kicsi sem alszik. Húzz le egy felest, olvasgasd az Anyúzdát, és tojd le az egészet. Ez is el fog múlni egyszer.
2018. márc. 13. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!