Hogy altatjátok el 1,5-2 éves gyereketeket déli és esti alváskor?
Hú, látom valaki nagyon szeret lepontozni. Biztos én is 0 %-os leszek, mert én is odafekszem a gyerek mellé, így viszont 5 perc és alszik, imádom! Remélem még sokáig így marad. A délutáni nagyon küzdelmes, olyankor ez nem válik be, meg semmi más sem.
Ja, és ment minden lepontozottnak a zöld kéz, csak azért is :D
Lassan másfél éves.
Már 2 hónapos kora óta egyedül aludt el, így később sem volt gond ebből.
Most, ebéd után beteszem a kiságyba - még rácsos ágyban alszik - és beteszek neki egy autót vagy egy könyvet és azzal álomba játssza magát.
Esti altatás hasonló, csak ott nincs játék. Általában olyan fáradt akkor már, hogy pár percen belül el is alszik. 2 cumi van nála, azokat cserélgeti vagy nézegeti amíg elalszik.
Mindkét alváskor csend és sötét van a szobában.
Hogy hogyan tanulta meg? Mindig hagytam, hogy akkor aludjon el amikor már nagyon fáradt és hogy ő maga aludjon el. Szimplán nem altattam. Volt, hogy elaludt a játszószőnyegen az első hónapokban. Hagytam.
Később amikor láttam, hogy fáradt, bevittem az ágyba, hogy ott aludjon el. Mivel láttam mikor fáradt eléggé, sosem sírt hogy vegyem ki az ágyból, hiszen addigra már majdnem aludt mire bekerült.
1,5-2 éves kora között cicin aludt még el a kislányom. 2 éves kora után elválasztottam, ezután összebújás, simogatás, éneklés/mese. Egyszercsak bealudt.
Most januárban volt 2,5 éves, mellé kell feküdni úgy, hogy hozzáérjek, elalszik szépen. Néha van, hogy kifejezetten odabújni szeretne, vagy kéri, hogy simogassam a fejét :) De gyorsan elalszik, max 10 perc. Apjával ugyanígy alszik, de csak ha nem vagyok itthon, ha itt vagyok, én kellek. Múltkor mi elmentünk délután, anyukámnál volt, ő is altatta, melléfeküdt, énekelt volna neki, a kisasszony meg közölte, hogy "nem kell énekelni Mami, majd én fészkelődök és elalszok". Úgy is lett :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!