Mekkora a gyereked és átlagosan mennyi ideig altatod este?
Most arra gondolok, hogy mikor bebújik az ágyba, és már nincs beszélgetés és mese sem, csak altatás...(akinek mesére elalszik az mázlista de nem ez a kérdés) onnantól még mennyi idő mire elalszik?
Nekem 3,5 évesem van, minimum 20 percig fogom a kezét mire elalszik, rosszabb napokon akár 40-45 percet...a kistesója most kezdi, hogy nem akar aludni, 1,5 éves, ma 40 percig altattam. Másnál is ilyen nehéz ez?
3 éves a lányom. Nyáron szokott vissza arra (magától), hogy egyedül alszik el. Egyszer csak szólt, hogy most már kimehetek és azóta is tartja ezt a jó szokását. Elköszönünk,puszi, kis bújás és jövök ki, nem tudom mennyi idő, amíg elalszik. Előtte 1 évig (másfél éves korától) igényelte, hogy altassam. 20-30 perc is volt míg elaludt. Babaként szintén magától aludt el.
Szóval nálunk ez változó.
2 éves múlt, nem altatom. Kb 8-10 hónapos koráig altattam a te értelmezésed szerint, de addig is csak esetenként kellett, kb 5 percig a hátát simogatni.
Viszont nálunk ezer szertartás előzi meg, kezdődik a közös vacsorával, a fürdetéssel, öltöztetés, közös redőnylehúzás, mese, ő kapcsolja le a villanyt, de előtte mindenkinek puszit ad, egyesével megkapja az alvós állatait (2 db) és a cumit, stb... és ez minden este ugyanúgy zajlik. Nálunk ez az altatás.
De egy kistesónál tudom, borulhat minden. Mégis a közös szertartások bevezetése szerintem a legműködőképesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!