Mi a véleményetek az egy ágyban való alvásról a babával?
Nem terveztem , megtettük még is , valahogy az hogy nyugodtabban aludjunk fontosabb volt mint az elveink.
Csak példaként kiságyba 10-30 percenként kel, mai napig ha áthozom éjjel akkor mellettünk reggelig alszik.
Az éppen aktuális kicsi gyermekünk mindig velem aludt, ezt értsétek úgy, hogy csak velem, a férjem pedig kiköltözött arra a pár hónapra a nappaliba. Ő is nagyon mélyen alszik, nem lett volna biztonságos közénk tenni, a nagyobbik gyermekünk viszont utáltana kiságyát, és másfél évig még többször szopizott éjjel. Amikor külön altattam, zombik voltunk, a férjem hajnalban járt dolgozni, mindannyiunknak pihenni kellett.
Szval néhány hónap különalvás a férjemtől, együttalvás a babával, és mindenki kipihent. Ráadásul a gyermek tényleg igényli a szülő közelségét. A házasságunk rendben van, szeretjük egymást, jó a szexuális életünk, nem befolyásolta negatívan a különalvás, az együttalvás a babákkal.
Nem nagyon tudnám elképzelni. Kezdettől fogva külön alszunk. A baba a saját szobájában a kiságyban, mi a mellette lévő hálóban. Egy percet sem aludnék nyugodtan, ha ott van mellettem. A kiságyában légzésfigyelő van, az ágyra kamerát szereltünk, így figyelhetem őt éjszaka anélkül, hogy a járkálásommal felébreszteném.
Mondjuk ő már két és fél hónapos kora óta átalussza az éjszakát, és előtte is max kétszer kelt éjszaka, szóval nem volt túl nehéz járkálni hozzá.
Még a fogzás előtt vagyunk, így nem tudom milyen lesz az az időszak, de továbbra is próbáljuk az eddig megszokott helyzetet tartani.
Szerintem veszélyes a babára nézve, simán ráfeküdhet valaki.
Illetve a szülőknek sem tesz jót, legalábbis a dolgozó félnek biztos hogy nem, mert nem tud nyugodtan aludni.
1es; 6os miért van lepontozva? :/
Nálunk is hasonló mint a #6osnal. Annyi különbség, hogy én költöztem a gyerekszobába. Kiságy mellett van egy fotelágy (másik oldalt fal van) azon alszok,többnyire azonnal megebredek ha kel a pici. 1-2x max 3x kel enni. Kaja után várok egy kicsit, vagy vissza teszem és úgy alszunk, vagy rajtam van v mellettem, mikor milyen kedve van. (ma mellettem aludt nyugodtan) 1hetig velünk aludt, utána férjem ment dolgozni, gyerek meg a szobájába, kb 2hetig ment hogy külön aludtunk és bementem vissza jöttem.. Hát én hulla voltam. Most azért sokkal jobb. Kicsit többet/jobban tudok pihenni. 3honapos múlt.
27N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!